
Dersom du er lik meg foretrekker du lettere og frisk mat, med mye innspill av frukt og bær, i varmen. Smoothier og smoothiebowls er uten tvil favoritter her i huset, både til frokost, lunsj og mellommåltider. Jeg må allikevel innrømme at jeg er svak for skåler med oppkuttet frukt, bær, en god porsjon yoghurt og ulike toppinger.
Å lage plantebaserte alternativ til yoghurt og meieriprodukter kan være lett som bare det, og du velger vanskelighetsgraden selv. Dersom du har tid og lyst på en større utfordring kan du lage «ordentlig» yoghurt med ulike former for syrningskulturer/probiotika. Denne oppskriften funger supert som en base for nettopp dette, men kan også lages og spises som den er. Dette er min soleklare favoritt når det gjelder hjemmelaget yoghurt, og kan, dersom du bytter ut vanilje og agavesirup med litt mer salt, fint brukes som alternativ til rømme og gresk yoghurt, til matlaging, som base for ulike sauser og dressinger og mer.
Jeg har tilsatt en halv teskje Intellimune Superseed Antioxidant Powder i oppskriften; rett og slett fordi det gir en deilig og litt nøtteaktig smak som jeg liker. Dessuten er dette pulveret spekket med masse antioksidanter og fiber, og det er jo ikke til å forakte ?
Hjemmelaget vegansk yoghurt
4 dl naturelle cashewnøtter, bløtlagt i 2-4 timer
2,5 dl vann
Saften fra 1/2 sitron
2 ss agavesirup
1/2 ts Intellimune Superseed Antioxidant Powder
1/4 ts vaniljepulver
en liten klype salt
evt 1 ss kokosolje for et mer fyldig resultat
Slik gjør du:
1. Ha cashewnøtter og vann i en blender og blend til du får en tykk og kremet masse.
2. Tilsett sitronjuice, agave og resten av ingrediensene. Blend godt.
3. La yoghurten hvile i kjøleskap over natten for best resultat. Smaker nydelig til frokost med sesongens fukt og bær, nøtter, kokosflak og mørk sjokolade.
Takk for flott oppskrift! 🙂 Kan man bruke noe annet enn cashewnøtter? Jeg tåler ikke det så godt.