
Det nærmer seg påske og vår og fregner på nesa, og selv om solkremsesongen burde vare året rundt, er det mange av oss som sluntrer unna når sola endelig er tilbake etter en lang vinter (meg selv inkludert). Men det er nå vi virkelig burde passe på den sarte og vinterbleke huden.
Jeg velger meg derfor solkrem med mineral-basert fysisk filter, hvor UV-filteret er av sinkoksid og/eller titaniumdioksid. Det gir huden en beskyttende hinne og fullspektret UV-beskyttelse. Og så skal den selvsagt være fri for parabener, mineraloljer, nanopartikler, sprøytemidler og andre gufne kjemikalier. Hvis den i tillegg er proppfull av nærende ingredienser – ja, da er i alle fall jeg solgt!
To grunner til å velge mineral-basert solkrem med Edelweiss
Det er to grunner til at PureYou.no nå håndplukker den nye serien med solkremer fra Weleda, Weleda Edelweiss Suncare, som er inspirert av hvordan en snøhvit fjellblomst beskytter seg i solen:
– Solkremene er 100 prosent mineralske
– Solkremene inneholder ikke nano UV filtre
Weleda Edelweiss Sun Protection gir en pålitelig vannfast beskyttelse umiddelbart etter påføring, har en antioksidant effekt med økologisk dyrket edelweiss fra Sveits og er fuktgivende og nærende med økologiske planteoljer.
I tillegg er det et stort pluss at serien er for hele familien og inneholder solbeskyttelse for babyer, barn og voksne, ansikt og kropp, i tillegg til after sun beskyttelse. Produktene til de minste tar skånsomt vare på sensitiv hud i alle aldre og kan også brukes av voksne. Klikk her for å se alle solkremer>>
Naturlig solbeskyttelse er synlig:
Hvis du ikke er vant med naturlig solkrem, så lurer du kanskje på hvorfor solkremen skimrer hvitaktig? Det er fordi Weleda avstår bevisst fra å bruke kjemikalier og nano UV filtre og har utviklet NATRUE-sertifiserte solkremer for å tilby et alternativ:
- Pålitelig solbeskyttelse som inneholder bare mineralske non-nano UV-filtre som reflekterer sollys som utallige små speil.
- Det er størrelsen til non-nano UV-filter partiklene som gir et hvitt skinn på huden (mineral partikler på 1-100 nanometer kalles nano partikler, mens mineral partikler over 100 nanometer kalles non-nano partikler).
- Det gir flest fordeler:
Ekstra vannfast* solbeskyttelse umiddelbart etter påføring, høy UV beskyttelse, veldig god hudtoleranse, og det er lett å se hvor du har smurt deg. - Det gir få “ulemper”:
Non-nano teksturer sprer seg ikke like lett og etterlater seg et hvitaktig skimmer etter påføring. (når du smører minsten er dette praktisk, men hvis du ser på dette som en kosmetisk ulempe så vil jeg tipse om at Sunscreen Face Spf 30 gjør huden matt og jevn og fungerer som en primer under makeup, i tillegg til å gi en naturlig sol-kysset hud og beskyttelse mot hudaldring, rynker og pigmentering)
*unntatt Sunscreen Face Spf 30
Akkurat nå har vi et godt tilbud:
Kjøp to solkremer fra Weleda og få med en gratis After Sun Lotion! (produktet legges automatisk med i din bestilling, ingen kode er nødvendig)
Edelhvit, Edelhvit, takk for hudpleien!
Men tilbake til den lille fjellblomsten Edelweiss eller ‘Edelhvit’, som inspirerer denne serien med naturlig solbeskyttelse? Liten og nobel med snøhvite blader står den i intenst sollys, i næringsfattig jord og tørr luft 1500 – 3000 meter over havet. Bladene er dekket av tynne dunbløte hvite hår som bærer tusener av små luftbobler som reflekterer lyset. Dette gjør den i stand til å absorbere den eksakte bølgelengden av skadelig UV stråling. Det resterende sollyset kan fortsatt passere gjennom så planten kan gjennomgå fotosyntese.
Edelweiss er en liten fjellplante som tåler ekstreme lysforhold og tørr luft. Ekstrakter fra planten inneholder naturlige plante-kjemikalier som flavonoider og fenolsyre, og begge beskytter effektivt mot UV-fremkalte skader. Plantens antioksidant egenskaper gjør den til en ideell komponent i solkremer.
Dr. Bernhard Irrgang utdyper faktaene vi referer til. Han er ansvarlig for forskning og utvikling av naturlig og økologisk kosmetikk hos Weleda, og har 27 års erfaring innen naturlig økologisk kosmetikk og solbeskyttelse.
Kilder: weleda.co.uk, lommelegen.no, lhl.no og bramat.no
Hei! Hvordan er denne å smøre ut? Har opplevd at noen mineralbaserte, naturlige solkremer er utrolig seige å smøre utover. Uproblematisk at huden blir litt hvit av den, men verre hvis man omtrent må slite huden fordi solkremen er så seig 😅
Hei! Jeg smører meg alltid inn med litt kropps- eller ansiktsolje før jeg påfører mineralbasert solkrem – da går påføringen som en lek😄
Takk for tips om solkrem Lene. Skal testet dette merket.
Kombinasjonen lys hud med masse føflekker, og et liv basert på aktivitet på snø og vann med mye soleksponering, gjør at jeg gjennom år har testet det som finnes av solkremer fra inn og utland. De siste årene har jeg blitt mer bevisst på bruk av mineralske kremer. Min erfaring er at de gir meg bedre solbeskyttelse enn de kjemiske kremene. At de er mer kremete og legger igjen et hvitt belegg på huden bryr jeg meg ikke om.
På ferie i Kroatia i fjor sommer brukte jeg en mineralsk solkrem fra kroatiske Biobaza. Den både luktet godt og fungerte utmerket som solbeskyttelse. Dessverre fås den kun i Kroatia. Kjøpr den om dere skal dit. Syntes også SolRX sine kremer er gode. De fåes kjøpt i Norge. I år har de kommet med en mineralsk krem med faktor 50. Den skal testes. Nevner også amerikanske SunBum som en favoritt. De slapp i fjor en serie med mineralske kremer. Jeg fyller opp kofferten med solkrem fra SunBum når jeg er i USA.
Verdt å merke seg er at både Key West i Florida og hele Hawaii forbyr alt salg og bruk av kjemiske solkremer fra 2021. Årsaken er at kjemikaliene fra kjemiske kremer skader korallrev og livet i sjøen. Bare rundt Key West går det ut mellom 4000 til 6000 tonn kjemikalier i vannet årlig grunnet bruk av solkremer. Mye tyder på at kjemiske solkremer ikke er fremtidens produkter.
Takk for fin post om et viktig tema.
Takk for gode tips og innspill, Kenneth!:)