
Hjemmelaget is er kanskje det beste jeg vet. Is basert på cashewnøtter er desidert min favoritt, og nå på sommeren er dette noe jeg gjerne lager som dessert både til meg selv og når jeg har gjester.
Jeg tror flere tenker at det er vanskelig og tidkrevende å lage is fra bunnen av, men med denne oppskriften trenger du verken mye tid eller fancy maskiner: En god blender, en liten liste med ingredienser og en halvtimes tid (medregnet oppvask) og du er så og si i havn 😉 Dersom du ikke får tak i macadamianøtter kan disse fint erstattes med cashewnøtter. Jeg synes isen er god i seg selv, men smaker selvsagt nydelig sammen med sommerens jordbær, brownies og/eller salte peanøtter.
Rawfood-iskrem med macadamianøtter og vanilje
Ingredienser:
2 dl rå cashewnøtter (bløtlagt i 2-4 timer)
2 dl rå macadamianøtter
2.5 dl vann, plantebasert melk eller kokosvann
1.5 dl lønnesirup, agave eller kokosblomstnektar
1 ss sitron juice
1/2 ts vanilje ekstrakt
1/4 ts Intellimune Superseed Antioxidant Powder
1/4 ts salt
Kjør alle ingrediensene i blenderen til du får en jevn røre. Hell over i en kledd form. Tilsett gjerne en neve hakket sjokolade, nøtter og/eller peanøttsmør og rør inn. Plasser isen i fryseren i minimum 6 timer før servering. Smaker best etter 15-20 minutter på kjøkkenbenken.
Nyt og kos deg ❤
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.