
Mai måned et godt i gang og denne måneden byr gjerne på mye festligheter. Samtidig er sommeren er rett rundt hjørnet og jeg begynner å kjenne meg veldig klar for lange og lyse sommerkvelder, godt selskap og god mat (og enda bedre desserter!).
I anledning vårens sosiale sammenkomster og det nydelige været som har preget Sørlandet den siste uken, har jeg fått masse inspirasjon og energi til å være kreativ på kjøkkenet. Jeg storkoser meg når jeg tester ut nye oppskrifter, og ikke minst nye ingredienser. Denne siste tiden har jeg igjen introdusert macapulver i matlagingen min. Jeg har det i alt fra kaffe, til smoothies, nicecream, energibarer og «bliss balls». I denne kaken tilsatte jeg macapulver i det øverste laget, og sammen med norske skogsblåbær, kokosmelk og vanilje gir det virkelig en nydelig smak – og naturligvis et ekstra boost av næringsstoffer. Denne kaken passer utmerket å servere under et middagsselskap, eller kanskje bare som en ekstra deilig frokost for å gi deg masse nyttig påfyll og energi for dagen. Håper den faller i smak ❤
Ingredienser:
Nøttebunn med kakao:
3 dl cashewnøtter eller mandler
12 store medjool dadler (uten sten)
1 dl rått kakaopulver
En klype havsalt
Vanilje-«ostekake»-lag:
2 dl cashewnøtter, bløtlagte i 2–4 timer
1 dl mandelmelk eller annen nøttebasert melk
1 dl kokosolje, smeltet
1,5 dl agave eller lys lønnesirup
saften fra 1/2 sitron
1/3 ts vaniljepulver
LES OGSÅ: Hvorfor maca er supermat for huden din
Blåbær- og kokoslag:
2 dl cashewnøtter, bløtlagte i 2–4 timer
1 dl kokosmelk
1 dl kokosolje, smeltet
1,5 dl agave eller lys lønnesirup
En håndfull villblåbær
1 ss lyst mandelsmør
1 ss kokosblomst sukker
1 ts macapulver*
1 ts lucumapulver (kan sløyfes)
1/3 ts vaniljepulver
Fremgangsmåte:
1. Kle en rund kakeform med bakepapir i bunnen og sett til side.
2. Begynn med nøttebunnen. Kjør alle ingrediensene til en jevn masse i en foodprocessor. Massen bør henge sammen når du klemmer på den. Bruk hendene til å presse massen ut i kakeformen, og gjerne bakdelen av en spiseskje til å jevne ut i kantene. Sett til siden.
3. For å lage vaniljekrem-laget blender du alle ingrediensene i en blender til du får en jevn masse. Spre røren over bunnen og plassér kaken i fryseren for å «sette» seg i 1–2 timer.
4. Gjenta prosessen i steg 3. for å lage blåbær- og kokoslaget.
5. Når kaken er helt fryst kan du ta den ut av fryseren og fjerne den fra kakeformen. Serveres enten halvfrossen som en iskake, eller avtines i kjøleskap i minimum 4 timer.
Kaken bør oppbevares kjølig, og ikke stå for lenge ute i romtemperatur.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.