
Sunn og forfriskende kombucha-te er hva du kommer til å se i glasset mitt i vår, fermentert grønn te med «miracle mushroom» som kiler i halsen og minner meg på at noe magisk skjer.
Så hvis du ser meg nippe til noe som ligner på Schweppes, så er det altså ikke brus, men en brusende drikk med lavt innhold av sukker og kalorier. Den er et godt alternativ til brus og har mange helsemessige fordeler.
Kombucha helsefordeler
Purasana Kombucha er perfekt for å re-starte deg til våren, fordi den gir økt energi, et klart sinn og fremmer en sunn livsstil. Nyt den som drikk eller drink i vårsolen, men husk å kle deg godt i dette lureværet så slipper du kanskje vårforkjølelsen!
Kombucha-te hjelper dessuten med å holde deg frisk, fordi den inneholder antioksidanter og styrker immunforsvaret. I tillegg er den en kilde til probiotika, får fart på forbrenningen og hjelper kroppen med å avgifte seg selv (detox) med hjelp av glukuronsyre.
Kombucha fiks ferdig fermentert!
Purasana Kombucha er fermentert av proffer, som er bra siden dette er en levende drikk så mye kan gå galt i prosessen for den som ikke har gjort det før. Da er det tryggest å velge ferdig fermentert, som den naturlige Purasana Kombucha Natural eller Fresh Ginger.
Hell den bare rett i et glass og la det hvile i noen sekunder. Inneholder den for mye kullsyre, la drikken rulle i glasset en liten stund! Voila!
LES OGSÅ: Derfor bør du sove med saltvannsspray i håret
Sukkeret er ingenting å bekymre seg for forresten, for det forsvinner i gjæringsprosessen (bakterier, sopp og gjær) der de omdannes til syrer, gjær, enzymer, vitamin B og vitamin C. Derfor er det nesten ikke sukker i den ferdige drikken, som gjør den til et sunt alternativ til brus.
Kombucha syrlig tonic (alkoholfri)
En syrlig tonic drikk som passer på en vårdag er en hjemmelaget «cloudy» eplejuice ispedd sitronjuice, toppet med brusende kombucha med ingefær.
Ingredienser til 2 store glass :
- 3 store økologiske epler (alltid økologiske epler!)
- 1 flaske 33 cl Purasana Kombucha Fresh Ginger
- 1 sitron
Vask eplene og skjær dem i fire deler uten å skrelle dem.
Putt dem i blenderen og lag «cloudy» juice av dem.
Press sitronen og ha saften i eplejuicen.
Hell i et halvt glass (to i dette tilfellet!) Og så fyller du på med frisk kombucha.
Nyt boblene!
Kombucha moctail (alkoholfri)
Eller lag en sprudlende Kombucha mocktail for å få feriefølelsen når som helst!
- 1/2 kopp Purasana kombucha ingefær med noen isbiter
- 1 lime, presset
- 1 sitron, skivet
- noen rosmarinkvister
Velg varianten med ingefær og pynt med en sitronskive og en rosmarinkvist.
PS. Du kan egentlig ikke drikke for mye kombucha-te, men det er greit å venne kroppen til den rensende effekten. Start med ca. en halv flaske to ganger om dagen og øk etter noen dager. For maks effekt bør du drikke den før frokost og etter måltider.
Her finner du Purasana Kombucha>>
Purasana Kombucha er som andre detoxprodukter ikke egnet for gravide og ammende.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.