
Selv om jeg er superklar for at våren snart skal komme, er det litt deilig at det forsatt er sesong for varm kakao. Men du, kakao trenger ikke bety usunn sukkerbombe. Det kan faktisk være stikk motsatt – fullt av næring og med oppkvikkende, energigivende og immunstyrkende egenskaper. Spesielt om du bruker råkakao og tilsetter adaptogene ingredienser.
Adaptogener er betegnelsen på visse røtter og urter som kan hjelpe kroppen med å bekjempe fysisk og psykisk stress, redusere angst og depresjon, og booste immunforsvaret. Maca er en av disse, og derfor tilsetter jeg ofte en teskje macapulver i kakaoen min. Denne adaptogene roten passer nemlig fint i smaken til kakao og jeg synes den har en veldig god effekt på kroppen.
LES OGSÅ: Hvorfor maca er supermat for huden din
Bytter du ut den vanlige kakaoen med Hot Choccie fra Superfoodies og plantemelk, så har du en knallsunn (vegansk) kakao av en annen verden. Hot Choccie består av økologisk råkakao, lucuma, carob og vaniljeekstrakt. Den lager seriøst verdens beste kakao helt uten sukker eller andre tilsetningsstoffer! Og så er det så utrolig enkelt: Bare bland den med melk (jeg tilsetter også en liten teskje kokossukker), og du er good to go.
Adaptogen kakao med Hot Choccie og maca:
- Rør ut 1–2 teskjeer Hot Choccie i 2 dl plantebasert melk. Jeg foretrekker iKaffe fra Oatly eller mandelmelk.
- Varm opp på svak varme. Ikke la det koke opp.
- Tilsett en teskje maca, og eventuelt litt sunn søtning.
- Bruk gjerne en liten elektrisk visp for å blande godt og gjøre kakaoen ekstra fluffy.
TIPS: Tilsett litt krydder som setter fart på immunsystemet. Mine favoritter er kanel, allehånde og ingefær. Nellik og (litt) kajennepepper funker også.
Bestill Hot Choccie fra Superfoodies her>>
Og her finner du maca fra Purasana>>
P.S. Hot Choccie trenger ikke drikkes varm. Jeg bruker den som et sunt alternativ til sjokolademelk til gutta mine 😉
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.