
En kan nesten bare se på den grønne fargen at dette er bra for deg, og gir masse næring som kroppen elsker!
Matcha grønn te er unge grønne te blader, som vokser litt i skyggen. De blir plukket, tørket og malt til fint pulver for å kunne drikkes. Det sies at en kopp med matcha grønn te, inneholder ti ganger så mye antioksidanter som en vanlig kopp te!
LES OGSÅ: Dette har matcha gjort med huden min
Matcha inneholder mye klorofyll som er plantenes grønne ‘blod’. Virker avgiftende og styrker immunforsvaret vårt.
Matcha inneholder L-theanin som er en aminosyre, senker kolesterolet og øker forbrenningen. L-theanin er fin sammen med koffein innholdet i grønn te, for den balanserer deg slik at du ikke blir ‘jiggy’. Samtidig som den senker stress nivået.
Det man bør være bevisst på når man kjøper matcha er at den bør være økologisk og ceremonial grade. Jo grønnere matchaen er, jo bedre er den.
Ingredienser:
- 2,5 dl økologisk havremelk
- 1 ts matcha pulver fra The Pretty Smart Food Co
- Valgfritt, men høyt anbefalt: vanilje og litt søtning som honning, dersom du er ny til matcha.
Slik gjør du det:
- Har du en matcha visp som du får tak i på helsekosten så bruker du det. Ellers så kan du bruke en smoothiemaskin.
- Varm forsiktig opp havremelk.
- Ta 1 ts matcha i en kopp, tilsett en liten skvett av melken i koppen, visp med matcha vispen i et åtte-tall.
- Tilsett resten av melken og eventuelt honning og vanilje.
Tips! For en fyldigere og utrolig deilig variant så elsker jeg å ta 50/50 med en god fullfet kokosmelk og havremelk! Superdeilig og anbefales på det sterkeste. Ofte har jeg litt rester igjen etter ulike middagsretter med kokosmelk, og disse kan du bruke det i latten din 🙂
Her kan du lese mer om Organic Matcha Green Tea fra The Pretty Smart Food Co>>
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.