
Ukens innlegg kommer fra en ny gjesteblogger som vi er så glade for å ha funnet! Vilde Sletten jobber som holistisk hudpleier i Oslo, og er så langt vi vet foreløpig den eneste på Østlandet som bruker gua sha i sine behandlinger. Dere vet jo fra tidligere innlegg at vi sverger til denne eldgamle asiatiske hudpleieteknikken, og at våre helt egne gua sha-redskaper flyr ut av hyllene på vårt lager. Er du enda ikke bitt av gua sha-basillen, blir du det sikkert i dag etter å ha lest eksperten Vilde sine beste tips:
Gua sha er en form for ansiktsmassasje hvor det brukes et flatt redskap av sten eller krystall for å stimulere lymfesystemet og blodsirkulasjonen, samt berolige spente muskler.
Huden er det siste organet som får væske og næring, så vi må jobbe med kroppens sirkulasjon slik at alt kommer frem dit det skal. Urenheter, slapphet og tørr, matt og gusten hud er alle symptomer på dårlig sirkulasjon i kroppen.
No flow, no glow!
Blod og lymfesystemet er de viktigste systemene når vi sier “no flow, no glow”, og med gua sha kan vi støtte disse prosessene. Gua sha beveger stillestående lymfe vekk fra ansiktet, beriker musklene med friskt blod slik at huden kan motta en nærende og gjenoppbyggende strømning av hydrering og næringsstoffer, samtidig som avfallsstoffene som forårsaker gustenhet og urenheter fjernes.
Hvordan gjøre gua sha hjemme
Gua sha ritualet anbefales å gjøres på kvelden rett før leggetid, slik at du ikke stresser deg gjennom det, i tillegg til at det er utrolig beroligende. Det er viktig for resultatet at du er rolig og komfortabel, så sett deg gjerne ned, tenn et duftlys, pust dypt og nyt denne pleiende stunden.
LES OGSÅ: Gua sha – den naturlige cellulittbekjemperen
Her er noen teknikk-tips for optimalt resultat med gua sha:
- Du skal bruke lett trykk og det skal ikke oppstå rødme i huden, da er det for hardt og vil ikke gjøre noe for lymfen
- Gua sha redskapet skal ligge i 15 graders vinkel, altså nesten flatt mot huden
- Bevegelsene skal være langsomme
- For å få avfallsstoffer vekk fra ansiktet må vi skyve lymfen i riktig retning, fra midten av ansiktet og ut til sidene, deretter ned til «terminus». Terminus er et punkt i gropene rett over kragebenene hvor lymfen dreneres, eller hvor vi «tømmer søpla»
Gua sha ritualet
Rens alltid huden to ganger på kvelden: første omgang fjerner sminke og smuss, andre omgang jobber med hudens talg og eventuelle problemområder.
- Fuktighet: påfør et vannbasert fuktighetsprodukt (for eksempel Josh Rosebrook sin Hydrating Accelerator) som hydrerer huden og forbereder den på å kunne absorbere ansiktsoljen i neste steg.
- Næring: påfør så 1-2 pump av en ansiktsolje tilpasset din hudtype til både ansikt, hals og bryst. (På kalde vinterdager i Norge eller hvis du føler deg tørr kan du påføre en oljebasert balm oppå, for eksempel ISUN Miracle Night Balm). Oljen kapsler inn fuktigheten og beskytter huden.
- Gua sha grepene gjøres 3-5 ganger:
- Nakken: Start ALLTID med nakken! Vi har mange lymfeknuter her som vi må åpne og stimulere først for at lymfen skal kunne dreneres vekk fra ansiktet. På høyre side: Start under øret og dra nedover siden av nakken til skulderen. Her kan det brukes litt hardere trykk for å løsne opp i muskelen
- Halsen: Start under kjevebenet, rett under øreflippen og dra ned til terminus (gropa over kragebenet)
- Under haken: legg gua sha stenen flatt under haken og dra ut til under øreflippen
- Kjeven: start midt på haken, dra ut til øreflippen
- Kinnet: sett stenen inntil munnviken og nesevingen, dra under kinnbenet, litt skrått oppover til øret
- Under øyet: med veldig lett trykk, stryk under øyet og ut til tinningen og hårfestet
- Øyenbryn: unngå øyelokket, start mellom øyenbrynene og dra utover langs brynet til tinning og hårfestet
- Pannen: start rett over midten av brynet og dra oppover til hårfestet
- Tredje øyet: start mellom øyenbrynene og dra oppover til hårfestet
- Drenere: all lymfe og avfallsstoffer skal nå dreneres ned til terminus. Start i midten av pannen, gli ut til hårfestet, ned utsiden av ansiktet langs hårfestet, under øreflippen og nedover halsen til gropa over kragebenet
- Gjenta hele ritualet på venstre side. Avslutt med å ta tre lange, dype pust.
Husk å vask gua sha stenen med mild såpe og tørk godt etter hver bruk.
Hvorfor har redskapene ulik form, hva skiller dem fra hverandre og hvilket skal du bruke hvor? Svarene finner du her >>
*Behandlinger med gua sha ansiktsmassasje kan bookes hos Vilde Sletten, holistisk hudpleier, på www.vildesletten.com. Videoer og mer teknikk-tips finnes på Instagram @vildesletten
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.