
En av de første tingene jeg begynte å eksperimentere med på kjøkkenet da jeg begynte å interessere meg for raw food var bliss balls. De er jo så enkle å lage, kan varieres i det uendelige og smaker vanvittig godt. Favorittene mine er helt klart sjokolade og kaffe, vanilje og salt karamell og disse litt mer spenstige med matcha, kokos og pistasj.
Matcha er et pulver laget av høykvalitets grønn te, og er spekket med gode næringsstoffer og antioksidanter. Det brukes tradisjonelt i Japan til å lage te på, men har de siste årene blitt svært populært her i vesten og funnet veien inn i alt fra «matcha lattes», smoothier, iskrem, vafler og pannekaker og en haug med andre godsaker.
Ingredienser:
2 dl mandler
1 dl kokosflak (rå eller ristede)
0.75 dl pistasjnøtter
2 dl myke, steinfrie dadler
1 ss kokosolje
4 ss rått kakaopulver
1 ts matchapulver
1/4 ts vaniljepulver
en liten klype salt
LES OGSÅ: Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra
Fremgangsmåte:
1. Ha mandler, kokosflak og pistasjnøtter i en food processor, og kjør til alt har blitt brutt ned til små biter.
2. Ha i kokosolje, dadler, matcha, kakaopulver, salt og vanilje og miks videre til alt henger sammen og du har fått en solid deig.
3. Trill kuler av deigen og rull eventuelt i kokosmasse, hakkede nøtter eller matcha- eller kakaopulver.
4. Oppbevares best i kjøleskap eller fryser.
Organic Matcha fra The Pretty Smart Food Co er laget av de fineste og minste bladene fra det ytterste på tebusken og er dyrket i skyggen – som gir den en intens grønn farge og fantastisk ren smak. Den inneholder 100 % teblader som er stenkvernet. Les mer om den her.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.