299 0

Yoni: En liten mensenrevolusjon

Vet du egentlig hva tampongene du bruker er laget av? Du trodde kanskje det var ren bomull? Feil.

Tamponghylla på Rema kan by på både plastbaserte materialer som polyester og polypropen, blekemiddel og iblant parfyme. Opplever du kløe i underlivet, kan det være en idé å prøve tamponger eller bind i økologisk bomull i steden.

Det frister i alle fall meg mer enn det vanlige alternativet, og derfor er jeg superglad for at PureSkin.no har tatt inn Yoni. Jeg har brukt mensenkopp de siste årene, og synes det er helt topp, men jeg liker å kunne supplere med tamponger iblant. For eksempel når jeg blør lite den siste dagen eller er et sted der det er styr å tømme koppen. Yoni (vagina på sanskrit) ble startet av venninnene Mariah og Wendelien, to unge kvinner som selv begynte å lure på hva de egentlig putta i dåsa hver måned. Deres bind og tamponger av ren, økologisk bomull, uten parfyme, og med nedbrytbar plast bakpå bindene og rundt hver enkelt tampong.

LES OGSÅ: Les dette før du lakker neglene dine igjen

I tillegg til å kjempe for å gi kvinner tryggere mensalternativer og minske miljøbelastningen under produksjon, ønsker Mariah og Wendelien å bryte tabuene rundt kvinners menstruasjon. En liten mensenrevolusjon! Med den vakre og informative filmen The Cycle Story, laget i samarbeid med den prisbelønte regissørduoen Ine & Sanne, vil de skape interesse rundt hva som egentlig skjer inne i livmoren vår i løpet av måneden. Tenk at over 18 % av jenter i Europa som får mensen for første gang ikke aner hva som egentlig skjer? Du kan se filmen her.

Selv har jeg nettopp blødd meg gjennom første del av månedens syklus ved hjelp av Yoni Tampons Medium, som fungerte utmerket for meg, men de har både større og mindre størrelser, truseinnlegg og bind i to størrelser. Happy bleeding!

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

En vegansk sminkehimmel

Veganisme. Et ord jeg tidligere forbandt med slitne haremsbukser, dreadlocks, tofu og protestanter på skumle Grunerløkka i Oslo. Heldigvis byr tiden på nye erfaringer og skifte i tankesett. Det viste
Les mer

En grønn livsstil hjalp meg ut av angsten

For tre år siden satt en 21 år gammel jente inne i en knøttliten leilighet på Bjølsen i fire dager i strekk. Hun kunne ikke sette et bein innenfor trikke-dørene
Les mer

Skånsom fjerning av ansiktshår

Hvis jeg ikke tar helt feil har vi alle litt hår i ansiktet – eller pusepels som jeg liker å kalle det. Enten det er litt uønsket hår mellom øyenbrynene,
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *