642 1

Visste du at du kan tenke deg lykkeligere?

“Jeg tar en salat istedenfor burger, så jeg ikke legger på meg”

“Jeg kjøper denne økologiske øyekremen så jeg ikke får rynker”

“Jeg sprayer på meg litt parfyme så jeg ikke lukter vondt”

Høres det kjent ut?

Jeg vet at alt for mange av oss lever livet vårt basert på frykt istedenfor kjærlighet – og det ofte helt ubevisst. Handlingene vi gjør og beslutningene vi tar er motivert av ting vi vil unngå, ikke oppnå.

Hjernen fascinerer meg – og spesielt hvordan vi bare ved å kontrollere hva som foregår der oppe kan snu livet vårt 180 grader rundt. En skikkelig drittdag kan ganske enkelt gjøres om til en av det fantastiske slaget. Det som plutselig har vist seg å bli et litt trått og kjedelig hverdagsliv kan like raskt gjøres om til et aldri så lite eventyr – bare ved å endre på tankesettet.

Så istedenfor å ta en salat fordi vi er redde for å legge på oss, hvorfor ikke ta den salaten fordi vi vet hvilken fantastisk følelse det vil gi oss?

Istedenfor å kjøpe den økologiske øyekremen fordi vi er redd for rynker, hvorfor ikke kjøpe den fordi vi elsker å gi oss selv litt luksus i hverdagen?

LES OGSÅ: Den perfekte øyekremen

Selv om det selvfølgelig er kjedelig å lukte vondt, kan vi heller fokusere på å spraye oss i deilig naturlig parfyme fordi vi elsker å lukte som en skjønn liten blomstereng?

Merker du hvor glad de siste setningene gjør deg, i motsetning til de jeg skrev ned i starten? Det er de helt samme handlingene, men et helt annet tankesett. Vi snakker til oss selv hele tiden, så vi må passe på at det er en givende samtale.

Å leve livet basert på kjærlighet istedenfor frykt er det kuleste jeg vet, for det gjør ikke bare ting bedre for oss selv – men også for alle rundt oss. Få ting gjør meg gladere enn å se mamma smile og le, søsteren min elske livet, vennene mine stråle fra langt inni sjela et sted. Vi kan være den mammaen, den søsteren, den venninnen, som får andre til å føle seg bra i vårt selskap.

Og så vil de spørre da; “hvordan gjør du det? Hvorfor er du så glad? Hva er hemmeligheten?” Og så kan du svare at du kjøpte en ny naturlig parfyme igår fordi du elsker å lukte som en skjønn liten blomstereng, og så enkelt er det faktisk.

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

Hvor latterlig mye har du i skuffen din?

For noen år siden fant jeg noe sånt som 15 forskjellige kremer, 10 maskaraer, 50 små øyenskygger og ørten tørre lipgloss i en av skuffene mine på badet. De fleste
Les mer

La huden gløde fra innsiden med meditasjon

Ah, julen nærmer seg med stormskritt – og gjett om jeg gleder meg! Det er mye jeg elsker med julen, men best har jeg det når jeg befinner meg i
Les mer

Julegave til din grønne venninne

Jeg blir helt rørt når jeg åpner en julegave og ser at personen jeg fikk den av virkelig har tenkt på meg. I fjor hoppet jeg i taket av flere
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *