Varm sjokolade til kalde høstdager

varm sjokolade

Nå som det sakte men sikkert blir mørkere og kaldere er det få ting som slår det å nyte en kopp rykende varm sjokolade. Gjerne i sofakroken med en god bok.

Velg en mørk sjokolade, gjerne en med 70% kakao eller mer. Slik får du i deg mest mulig av de gunstige antioksidantene i kakao. Mørk sjokolade inneholder gjerne mindre sukker og fett enn lysere sjokolader. Sluttresultatet blir en sunnere kopp mørk sjokolade med dyp sjokoladesmak.

Tilsett litt appelsin og kanel for en litt mer spennende variant. Kanel og sjokolade går virkelig hånd i hånd, så har du ikke prøvd dette før er det bare å kaste seg ut i det. Ikke så glad i appelsin sammen med sjokolade? Prøv med litt vaniljepulver eller en halv vaniljestang istedenfor. En bitteliten klype salt til slutt fremhever og balanserer sjokoladesmaken. Avhengig av hvilken sjokolade du velger vil resultatet bli en dyp, mørk og litt bitter kopp varm sjokolade. Juster gjerne med litt honning eller sukker om du ønsker en søtere variant.

varm sjokolade

Varm sjokolade med appelsin og kanel:
Gir 1 stor kopp
-40 g sjokolade, 70% kakao
-2,5 dl melk*
-1/4 appelsin
-1 kanelstang
-1 liten klype salt

*Bruk den typen melk du foretrekker, enten det er vanlig kumelk, laktosefri melk, nøttemelk eller soyamelk. Du bestemmer!

LES OGSÅ: Spis deg vakker med sjokolade

Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i litt av melken og rør godt ut. Tilsett resten av melken, en skvis appelsinsaft og kanelstangen. Varm forsiktig opp under opprøring til rett under kokepunktet. Tilsett til slutt en liten klype salt.

Mens du drikker varm sjokolade passer det helt perfekt å ta ansiktsmaske. Prøv Cacao Antioxidant Mask fra Josh Rosebrook som lukter sjokolade. Masken passer alle hudtyper, og etterlater huden jevnere og glødende! Masken skal redusere fine linjer og rynker.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

smoothie bowl veggiecol

Smoothiebolle

Smoothiebolle, eller smoothie bowl som det gjerne heter på det store internettet, er ikke akkurat noe nytt lenger. Men denne måten å drikke, eller skal vi si spise, smoothie på
Les mer

Slik booster du huden innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er kombinasjonen
Les mer

Rawfood-iskrem med macadamianøtter og vanilje

Hjemmelaget is er kanskje det beste jeg vet. Is basert på cashewnøtter er desidert min favoritt, og nå på sommeren er dette noe jeg gjerne lager som dessert både til
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *