Varm sjokolade til kalde høstdager

varm sjokolade

Nå som det sakte men sikkert blir mørkere og kaldere er det få ting som slår det å nyte en kopp rykende varm sjokolade. Gjerne i sofakroken med en god bok.

Velg en mørk sjokolade, gjerne en med 70% kakao eller mer. Slik får du i deg mest mulig av de gunstige antioksidantene i kakao. Mørk sjokolade inneholder gjerne mindre sukker og fett enn lysere sjokolader. Sluttresultatet blir en sunnere kopp mørk sjokolade med dyp sjokoladesmak.

Tilsett litt appelsin og kanel for en litt mer spennende variant. Kanel og sjokolade går virkelig hånd i hånd, så har du ikke prøvd dette før er det bare å kaste seg ut i det. Ikke så glad i appelsin sammen med sjokolade? Prøv med litt vaniljepulver eller en halv vaniljestang istedenfor. En bitteliten klype salt til slutt fremhever og balanserer sjokoladesmaken. Avhengig av hvilken sjokolade du velger vil resultatet bli en dyp, mørk og litt bitter kopp varm sjokolade. Juster gjerne med litt honning eller sukker om du ønsker en søtere variant.

varm sjokolade

Varm sjokolade med appelsin og kanel:
Gir 1 stor kopp
-40 g sjokolade, 70% kakao
-2,5 dl melk*
-1/4 appelsin
-1 kanelstang
-1 liten klype salt

*Bruk den typen melk du foretrekker, enten det er vanlig kumelk, laktosefri melk, nøttemelk eller soyamelk. Du bestemmer!

LES OGSÅ: Spis deg vakker med sjokolade

Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i litt av melken og rør godt ut. Tilsett resten av melken, en skvis appelsinsaft og kanelstangen. Varm forsiktig opp under opprøring til rett under kokepunktet. Tilsett til slutt en liten klype salt.

Mens du drikker varm sjokolade passer det helt perfekt å ta ansiktsmaske. Prøv Cacao Antioxidant Mask fra Josh Rosebrook som lukter sjokolade. Masken passer alle hudtyper, og etterlater huden jevnere og glødende! Masken skal redusere fine linjer og rynker.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Gulrotjuice er supermat for huden din

Antioksidantene i gulrot styrker og helbreder huden og beskytter den mot tidlig aldring og solskader. Gulrøtter inneholder dessuten basedannende, betennelseshemmende og utrensende stoffer, i tillegg til en rekke vitaminer, mineraler
Les mer
vann h3O

Slik får du i deg nok vann i sommer

De fleste er klar over at det er viktig å drikke nok vann for å fungere optimalt, men mange slurver nok litt med mengden. Spesielt nå på sommeren trenger vi
Les mer
grønn supersalat

Grønn supersalat med gode fettsyrer

Denne grønne supersalaten inneholder alt som gjør en salat perfekt. Kremet avokado, sprø agurk, krydrete og proteinrike kikerter, salt fetaost, næringsrikt egg og en smakfull oljedressing. Salaten passer like godt
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *