Varm sjokolade til kalde høstdager

varm sjokolade

Nå som det sakte men sikkert blir mørkere og kaldere er det få ting som slår det å nyte en kopp rykende varm sjokolade. Gjerne i sofakroken med en god bok.

Velg en mørk sjokolade, gjerne en med 70% kakao eller mer. Slik får du i deg mest mulig av de gunstige antioksidantene i kakao. Mørk sjokolade inneholder gjerne mindre sukker og fett enn lysere sjokolader. Sluttresultatet blir en sunnere kopp mørk sjokolade med dyp sjokoladesmak.

Tilsett litt appelsin og kanel for en litt mer spennende variant. Kanel og sjokolade går virkelig hånd i hånd, så har du ikke prøvd dette før er det bare å kaste seg ut i det. Ikke så glad i appelsin sammen med sjokolade? Prøv med litt vaniljepulver eller en halv vaniljestang istedenfor. En bitteliten klype salt til slutt fremhever og balanserer sjokoladesmaken. Avhengig av hvilken sjokolade du velger vil resultatet bli en dyp, mørk og litt bitter kopp varm sjokolade. Juster gjerne med litt honning eller sukker om du ønsker en søtere variant.

varm sjokolade

Varm sjokolade med appelsin og kanel:
Gir 1 stor kopp
-40 g sjokolade, 70% kakao
-2,5 dl melk*
-1/4 appelsin
-1 kanelstang
-1 liten klype salt

*Bruk den typen melk du foretrekker, enten det er vanlig kumelk, laktosefri melk, nøttemelk eller soyamelk. Du bestemmer!

LES OGSÅ: Spis deg vakker med sjokolade

Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i litt av melken og rør godt ut. Tilsett resten av melken, en skvis appelsinsaft og kanelstangen. Varm forsiktig opp under opprøring til rett under kokepunktet. Tilsett til slutt en liten klype salt.

Mens du drikker varm sjokolade passer det helt perfekt å ta ansiktsmaske. Prøv Cacao Antioxidant Mask fra Josh Rosebrook som lukter sjokolade. Masken passer alle hudtyper, og etterlater huden jevnere og glødende! Masken skal redusere fine linjer og rynker.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Rosenkål – sunt og godt juletilbehør!

Hvis du tror du ikke liker rosenkål har du nok aldri smakt denne varianten! På vinterstid frister det ikke alltid med en kald salat – men det er likevel viktig
Les mer

Det beste grønne tilskuddet jeg har prøvd

Jeg har ikke tall på hvor mange forskjellige blandinger av greens og superfoods jeg har testet opp gjennom årene. Mye har vært bra, men det meste har smakt skikkelig ugress,
Les mer

Yummy grønn breakfast bowl

Går du lei av havregrøt eller brødskiver til frokost? Det gjør i allefall jeg i blant, og da starter jeg heller dagen med en grønn breakfast bowl – en perfekt
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *