Tropiske sommertips

pina colada

Det er kanskje ikke tropesommer her i Norge, men hvorfor ikke drømme seg bort til mer tropiske strøk med både smak og duft av frisk ananas og kokosnøtt?

Pina colada er kanskje ikke drinken du drikker så hyppig, ofte er det ikke spesielt godt heller. Men lager du den selv av fersk ananas og ekte kokosmelk er det skikkelig godt. Pina colada lages med rom, men kan like gjerne lages uten alkohol som en forfriskende leskedrikk. Uansett om du går for en variant med eller uten alkohol er en pina colada gunstig for deg.

Ananas har nemlig et høyt innhold av vitamin C, som bidrar til at immunsystemet fungerer normalt og beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin C øker opptaket av jern fra andre matvarer du spiser og bidrar til dannelse av kollagen som gjør huden friskere og fastere. Ananas inneholder også mye kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Slik lager du pina colada til to:
-2 håndfuller isbiter
-1/4 ananas
-6-8 cl mørk rom (kan sløyfes)
-2 dl kokosmelk*
-1 lime
-mynteblader til pynt

1: Start med å rense ananasen. Kutt av bladene og bunnen av ananasen. Skjær bort alt skall og del den i fire. Fjern den midterste stilken. Del i mindre biter.

2: Ha ananasbiter i en blender sammen med isbiter, kokosmelk, limesaft og rom hvis du vil det. *Bruk vanlig kokosmelk, ikke en lettvariant.

3: Kjør blenderen til alt er blandet godt sammen. Hell over i glass og pynt med mynteblader.

Og hvorfor ikke matche drinken med deodoranten? Schmidt’s har nemlig en stick-deodorant som lukter mildt av kokos og ananas.

Deodoranten er 100% naturlig og uten natron. Den passer derfor godt for de med sensitiv hud. Den inneholder heller ikke alumininum, propylene glycol, parabener, triclosan, ftalater eller syntetisk parfyme som mange konvensjonelle deodoranter.

Schmidt’s-deodorantene finnes både som kremform og som stick, både for normal og sensitiv hud. Vær oppmerksom på at om du har sensitiv hud kan du reagere på selv mild og naturlig parfyme, da kan kanskje denne helt uten parfyme være noe.

Schmidt’s var den deodorantprodusenten som gjorde at jeg gikk over til helt naturlig deodorant, og jeg har forsøkt flere av dem. Personlig synes jeg stick-varianten er mye enklere enn den krembaserte. Begge deler skal påføres i et tynt lag, og må varmes forstig mellom fingrene eller mot armhulen ved påføring. Alle variantene har holdt meg tørr, luktfri og utslettfri under armene! For tiden liker jeg godt den lett tropiske lukten under armene. God sommer!

pina colada

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Vi lanserer PureYou Beauty Box!

Dette har vi jobbet med i kulissene i lang tid og endelig kan vi dele med deg at vi nå lanserer vår helt egen beauty box! PureYou Beauty Box er
Les mer

Dette skjer om du bruker sheet-maske hver dag

Jeg må innrømme at det å bruke ansiktsmasker er det jeg er dårligst på å gjøre jevnlig for huden min. Som travel småbarnsmor strekker ikke egentiden til dessverre. Derfor er
Les mer

Mirakelhud på krukke + ISUN give-away!

Da jeg ble introdusert for ISUN for noen måneder siden visste jeg egentlig lite om dette merket. Men så var jeg så heldig å få møte Bunnie, grunnleggeren av ISUN,
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *