1084 90

Trines vei til et “Renere liv”

Velkommen Trine Hetland, – vår nye bidragsyter på bloggen! Hun har et brennende engasjement for helse og livsstil, og elsker å skrive og ta bilder. Hun har alltid hatt stor interesse for det sunne, rene og naturlige, men ikke alltid hatt tid og overskudd til å gå «all in». Det skjedde imidlertid en stor endring i livet hennes i vinter som ga henne det ultimate sparket bak for å ta tak i eget liv og gjøre nødvendige endringer. Les videre for å bli kjent med hennes historie.

Mitt navn er Trine og jeg er 30 år og kommer fra Sandnes i Rogaland. Jeg er en relativt fersk green beauty entusiast, men den som venter lenge venter ikke forgjeves.

Det hele startet da jeg ble diagnostisert med lymfekreft i desember i fjor. Livet ble brått snudd på hodet. Jeg hadde nylig kjøpt et bilde som hang på kjøkkenet med følgende tekst «Life is what happens while making other plans», og for første gang ga det mening. Det hadde allerede vært noen trøtte og energiløse måneder i forkant av dette, og jeg var rimelig sikker på at noe var galt da jeg satt på venterommet på øre- nese- hals, men en kreftdiagnose var det siste jeg hadde sett for meg.

Jeg hadde siden september slitt med svimmelhet, trøtthet, ja- rett og slett følelsen av å aldri ha energi. Man får jo høre at dette er normalt. Mørkere årstid og lite sol. Helt normalt å bli trøttere, men dette var en helt spesiell trøtthetsfølelse. Jeg fant en hoven lymfekjertel under kjeven i oktober, og den vokste seg gradvis større utover høsten. Etter en del undersøkelser og til slutt operasjon fikk jeg den fjernet og undersøkt og kreftdiagnosen var et faktum. Jeg ble veldig sjokkert da jeg fikk beskjeden. Jeg følte meg ikke så syk som legen sa jeg var, og jeg tenkte at det måtte være en feil. Det kunne umulig være jeg som hadde fått kreft. De neste dagene var følelsesladet, men det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for at dette ikke skulle knekke meg, og at jeg skulle bli frisk. Alt annet var uaktuelt.

Etter 6 måneder med intensiv cellegiftbehandling ble jeg tilslutt erklært frisk 21. juli. Det var en ubeskrivelig deilig følelse. Endelig kunne jeg ta fatt på hverdagen igjen!

Gjennom hele sykdomsperioden fokuserte jeg på å tenke mest mulig positivt og minst mulig på sykdommen. Jeg brenner veldig for tankens makt og det man kan gjøre for seg selv, både utvendig og innvendig, og noe av det første jeg gjorde var å bestille bøker. – Ja, rett og slett bøker som skulle få kropp og sjel på rett kjøl. Jeg gjorde sykdommen min til et studie og kastet meg over lesestoff. Jeg ville lese meg opp til en bedre livsstil og trengte sårt et referansepunkt, noe å holde fast ved. Det er et hav av bøker, blogger og artikler om hva man bør spise og ikke, så hvor begynner man? Det er tidskrevende og ikke minst forvirrende å finne et godt svar på dette. Det var først da jeg leste «Renere liv» av Birgitte Magnussen og Tina Holt at brikkene falt på plass. Endelig fant jeg lesestoff som var enkelt å forstå, inspirerende og motiverende, og som gjorde meg bevisst på flere ting enn det jeg i utgangspunktet hadde planer om.

IMG_2553

“Renere liv” er en bok som tar for seg den naturlige veien til en renere og mer økovennlig livsstil og som gir deg tips til hvordan du kan få mer energi, glødende hud, et sunnere kosthold og et godt innemiljø hjemme. Boken gir deg også personlige og inspirerende tips om plantebasert mat, økologisk sminke, giftfrie skjønnhetsprodukter og miljøvennlige vaskemidler, klær og tekstiler. Rett og slett en skikkelig god brukermanual for en renere og mer økovennlig livsstil.

Jeg ble hekta fra første side og leste ut boken på et blunk. Det som var mest fantastisk med boken var egenskapen den hadde til å holde meg motivert. Jeg fikk tips til hvordan jeg kunne gjøre endringer i mitt eget tempo. Det handler om å legge om vaner litt etter litt, og hvis man begynner i det små og sakte men sikkert bytter ut ting etter hvert som det blir brukt opp, vil det ikke gi store utslag i lommeboken, og gi deg en myk overgang til et renere liv. Det satte jeg personlig veldig pris på, da jeg følte mye av det andre jeg leste appellerte litt vel mye til fanatisme, og det føler jeg personlig blir litt for aggressiv tilnærming til noe positivt. Det kan også fungere motsatt, nemlig at man blir umotivert og syns den nye måten å leve på blir vanskelig.

“Renere liv” er en oppmuntrende og motiverende bok som får deg til å føle deg bedre uavhengig av hvilket nivå du ønsker å ta din nye livsstil. Den er proppfull av tips og triks for renere mat, naturlig skjønnhet, grønt hjem og hvordan en renere livsstil kan gjennomføres i praksis- ikke minst får du anbefalinger om gode produkter og hvor de kan kjøpes.

Jeg vil absolutt anbefale denne boken, og du blir garantert motivert, engasjert og vil få mange gode tips til hvordan du kan gjøre både små og større endringer i livet ditt. Og som Birgitte Magnussen skriver «Jeg tror ikke på dietter, mirakelkurer, kaloritelling eller å helbrede kroppen fra utsiden. Ren, næringsrik plantebasert mat uten sukker og gluten, og naturlige kjemikaliefrie skjønnhetsprodukter er det som har gitt meg strålende hud, sterke negler, masse energi, jevnt blodsukker og et gladere sinn. Jeg er hekta- og jeg er sikker på at du vil bli det samme». Det kan jeg skrive under på. Jeg er hekta!

Jeg elsker at jeg har tilegnet meg mye ny lærdom når det kommer til kropp og helse, og jeg er over snittet klar for fortsettelsen. Gjennom lesing, fokus på det positive, og tenke fremover har jeg slik jeg anser det kommet styrket ut fra et sykdomsbilde.

Basert på egne erfaringer ønsker jeg å kunne bidra med å endre bevisstheten rundt viktigheten av å ta vare på kroppen sin, og hvor viktig det er å ta seg tid. Stresse ned. Det er mange gode forebyggende tiltak, og det begynner med det vi tilfører kroppen vår, både utvendig og innvendig. Green beauty er for min del kommet for å bli, og jeg ønsker å takke Birgitte og Tina for å ha inspirert meg inn i min nye livsstil 🙂

Trine kommer til å dukke opp med jevne mellomrom på bloggen vår for å dele sine erfaringer med produkter hun har testet fra vårt grønne sortiment. I forbindelse med vår pågående julekalender, gir vi deg en mulighet til å få et eksemplar av boken som ble starten på Trines nye livsstil. Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar her på bloggen hvor du skriver hvilke grep du selv har gjort for å leve et “renere liv”. Vi trekker en vinner fredag 11. desember.

6_2

Konkurransen er avsluttet! Den heldige vinner er trukket (ved hjelp av Random.org) og det ble Marie Waatevik! Gratulerer! Vi kontakter deg via mail.

Lagre

Trine Hetland

Trine har et brennende engasjement for helse og livsstil, og elsker å skrive og ta bilder. Hun har alltid hatt stor interesse for det sunne, rene og naturlige, men ikke alltid hatt tid og overskudd til å gå «all in». Da hun vinteren 2015 fikk kreft, ga det henne det ultimate sparket bak for å ta tak i eget liv og gjøre nødvendige endringer.

Du liker kanskje også:

Yoni: En liten mensenrevolusjon

Vet du egentlig hva tampongene du bruker er laget av? Du trodde kanskje det var ren bomull? Feil. Tamponghylla på Rema kan by på både plastbaserte materialer som polyester og polypropen,
Les mer

Tre velværeprodukter jeg alltid har i vesken

Før la jeg igjen vesken hjemme og bar med meg det jeg trengte i hendene eller jakkelommen. Hadde jeg fortsatt gjort det tror jeg ærlig talt hverdagen min hadde vært
Les mer

Hvor latterlig mye har du i skuffen din?

For noen år siden fant jeg noe sånt som 15 forskjellige kremer, 10 maskaraer, 50 små øyenskygger og ørten tørre lipgloss i en av skuffene mine på badet. De fleste
Les mer

35 Responses

  • Forever living bruker MI i et utvalg av sine produkter, et konserveringsmiddel som vant prisen “allergen Of the year” 2013 etter at mange erstattet parabener med dette billige og sterkt allergifremkallende kjemikaliet.

 • Lånte denne boka på biblioteket og den blei en augneåpnar. Er i startfasen med å legge om til rein hudpleie, vaskemiddel og mat, og skulle gjerne hatt boka å refere til videre. Enig i at den er til stor hjelp og inspirasjon!

 • Jeg har nettopp tatt det første steget. Kjøpte meg naturlig shampoo og balsam i går? Sitter her nå med rent og pent hår, og kunne gjerne tenke meg å lese mer om hvordan å gå videre langs veien mot en ren livsstil?

 • Jeg gjør alt jeg kan for å leve et renere liv, med atopisk eksem (kronisk) har jeg ikke noe annet valg. Jeg kjøper kun økologisk mat (litt lettere når man studerer i Sverige), til ansiktet og kroppen bruker jeg økologisk kokosolje, og såpe og lotion fra Dr. Bronner, som er både økologisk og FairTrade! Når jeg en sjelden gang kan bruke sminke, bruker jeg økologiske produkter fra bl.a. RMS beauty. 🙂
  Som tekstil-student er jeg veldig opptatt av økologiske og naturlige materialer i alt vi har rundt oss, og dette er et tema jeg snakker med/opplyser andre om oftest mulig. 🙂

 • Har brukt bare økologisk sminke/parfyme i flere år, fra forskjellige merker. Spiser litt økologisk, der er anglamark fra coop lett tilgjengelig og bra. Leser meg stadig opp på nye flotte økologiske varer, og ser med tilfredshet at utvalget og butikkene bare øker i antall. Denne boken har jeg ikke lest, så jeg håper at jeg vinner den.

 • Lager raw kaker og squash spaghetti. Ungen synes også det er kjempegodt 🙂 Bruker ellers økologiske varer der det er mulig.

 • Jeg begynte for alvor å ta ansvar i livet etter at jeg fødte barn.
  Det skjedde noe med kroppen da og jeg ble alvorlig syk. Jeg skriver alvorlig fordi kroppen sluttet å fungere. Det kunne jeg ikke godta og jeg gjorde mye reseach på nettet. Det gikk et lys opp for meg. Plutselig gikk det opp for meg at vi må selv ta ansvar i våre liv? og jeg fikk en følelse av at måten vi lever på skaper ubalanse i livene våres på forskjellige vis.
  Vi lever på en måte som strider mot naturen.
  Økt kunnskapsnivå og bevissthet drev med mot en grønnere retning.
  Nå er jeg glutenfri veganer som kun kjøper økologiske varer av alle slag der det er mulig.
  Jeg har prøvd en god del av Pureskin sine produkter og de er så mye bedre for huden enn andre dyre salongprodukter jeg har brukt.
  Jeg er utdannet hudpleier så jeg har strenge krav til produktene jeg bruker.

 • Bruker produkter fra Terre d’oc, Green People, Lavera, Weleda, 100% Pure, i+m naturkosmetik, Madara, Kimberly Sayer, Kivvi, Tikei, Acorelle og flere andre. Masse bra der ute. 🙂

 • Vi begynte med å spise opp restemat (og ikke minst mat vi hadde). Fortsatte med å gå over til økologisk og kortreist mat, og er i gang med å bytte ut kosmetikk, såper, renholdsprodukter med mer. Utifrå det jeg leser over vil jeg få mange tips så boka står nå på ønskelisten min.
  Ønsker lykke til videre og kommer til å følge bloggen din videre.

 • Eg er nok i startfasen enno. Driv å leser meg opp. Ser det er ein del eg allerede gjer i dag. Mest opptatt av reine vaskemiddel. Rein og kortreist mat driv eg allerede med. Treng meir informasjon om hud, hår og kroppspleie.

 • Jeg gjør ikke all verdens, men jeg har et bevisst forhold til å holde meg til så rene produkter som mulig. Bruker stort sett mandelolje på huden, “grønne” vaskemidler til huset. Lager mat fra bunnen og har sjeldent ferdigløsninger. For meg nytter det ikke å endre livsstil over natten, babysteps…

 • Fantastisk! Jeg spiser nesten kun økologisk og mest mulig plantebasert, selv om det ikke er så lett og billig – så føler jeg det er verdt det. Så bruker jeg nesten bare kokosolje på huden, som fungerer skikkelig bra på en ellers tør hud, bruker vaskenøtter til klesvask, vasker i grunn aldri håret, pusser tenner med Humble Brush som kan komposteres og økologisk tannpasta. Synes det er veldig morsomt å endre på vanene for å leve et grønnere liv, og blir motivert av at det blir mer og mer tilgjengelige alternativer til det meste! Det er så bra at det skrives bøker og blogger om det, slik at man kan informere seg selv og ta bevisste valg.

 • Jeg prøver å spise så sunt som mulig i ukedagene, og naturligvis litt kos helgene med begrensninger. Det gjør at jeg ikke får et så stort behov for f.eks sukker ellers i uken. Huden renser jeg morgen og kveld og bruker produkter med naturlige ingredienser.

 • Jeg jobber som akupunktør, Homeopat, kostveileder og forhandler forever living produkter. Jeg har vært opptatt av å leve sunt og naturlig på alle plan”bestandig”. I en hverdag der jeg skal gi råd og hjelpe andre er det ikke alltid like lett å ha overskuddet til seg selv, men desto viktigere for å holde ut å kunne gi! Mitt mål i mørke tiden på et stormfult Vestland er å få være ute i frisk luft HVER DAG!
  Jeg trenger litt ny inspirasjon til meg selv og andre og er nyskjerrig på denne boken.

 • Jeg har kuttet ut brus til hverdags, og drikker filtrert vann i stedet, kuttet salt i maten, og rører nesten aldri sukker.
  Jeg forsøker å lage det meste av middagsretter fra bunnen av ved bruk av ferske råvarer, og unngår mest mulig ting med konserveringsmidler og altfor mye salt i.

 • Jeg har kuttet ut å drikke brus i hverdagene da blir det kun vann fra springen som jeg har i en filter kanne.
  Jeg kjøper det jeg kan Organisk..
  Å jeg bruker vaskemidler som er minst mulig skadelig for naturen

 • Eg e vegetarianer, eg eter mest mulig økologisk og mest mulig mat lager eg fra bunnen. I tillegg bruker eg stort sett naturlige og økologiske toalettsaker. 🙂

 • Jeg spiser og kjøper økologisk mat så langt det lar seg gjøre. I tillegg bruker jeg dr. Bronners castile-soap til å vaske hus, vaskenøtter til klesvask og endel økologisk hudpleie som bla The organic pharmacy og Rå.

 • Jeg ble skremt av en artikkel for en stund siden som viste hvor mange skadelige stoffer vi tar opp fra ulike produkter. I tillegg har jeg en samboer som gjorde meg oppmerksom på noe så enkelt som hva som finnes i deodoranter. Har startet i det små med å bytte til rene deodoranter og solkrem, samt kjøpe økologiske matvarer. Håper på å bli flinkere etter hvert, så sånn sett kunne denne boken vært en fin inspirasjonskilde 🙂

 • Jeg prøver å være bevisst på hvilke produkter jeg og min familie bruker, både når det kommer til kroppspleieprodukter, rengjøringsprodukter og mat. Vi velger økologisk, fair trade og produkter som ikke skader helse og miljø så langt vi kan.

 • Tar det gradvis, men handler mest mulig økologisk mat, kun GOTS-sertifiserte klær og tekstiler, og hud-og hårpleie Rein eller Pure skin. Nytter nå ut vaskemidler med C.

  Har ønsket meg denne boken en stund og hadde vært innmari stas å vinne den!

 • Alt jeg bruker på kroppen, enten det er kremer eller såpe, er økologisk og organisk. Som student er økonomien litt begrenset, men jeg kjøper også det jeg kan av økologisk mat. Jeg har valgt å bruke litt mer penger på disse tingene fordi jeg ønsker å spare miljøet og min egen kropp for mest mulig skade.

 • Jeg har redusert bruken av hudpleieprodukter, jeg lager min egen deodorant, jeg bruker bee wraps og glasskrukker istedenfor plast til oppbevaring av mat og har alltid med meg handlenett i vesken! 🙂

 • Hei Trine, jeg har kuttet ut kjøtt, kaffe og alcohol og prøver å lage mat fra bunnen av så ofte det lar seg gjøre. Ellers bruker jeg økologiske hudpleieprodukter, prøver å handle lokalt og resirkulerer så mye som mulig! Det hadde vært superfint å vinne denne flotte boken:)

 • Ønsker meg denneboken,trenger litt inspirasjon til å komme videre i et helt rent liv. Er blitt flink til å spise rent, men ikke flink til å ta vare på kroppen på utsiden. Har sluttet å bruke shampoo og prøver å bruke kokosolje dom sminkefjerner.

 • Hei! Hadde blitt så glad for å vinne denne boken:) For å leve et renere liv, spiser jeg kun økologisk mat, og er nøye med hva jeg putter på huden min. Her har pureskin.no vært til stor hjelp:)

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *