3033 2

Tre hjemmelagde ansiktsmasker som sikrer julegløden

Litt gusten i vinterkulda? Her er tre ansiktsmasker du enkelt lager selv som både gir ny glød og gir litt julestemning underveis. Kanel kan brukes til mer enn grøten!

For aknehud

1/2 ts kanel
1 ss manukahonning

Kanel øker blodsirkulasjonen i huden, og kan både hindre oppblomstring av nye urenheter, samt hjelpe til med å gjøre gamle arr mindre synlige. Jeg elsker honning i hudpleie, og manukahonning er spesielt enzymrik, antibakteriell og fuktbevarende. Rør sammen og fordel over renset ansikt. La sitte i 15 minutter, eller til det begynner å føles ubehagelig. Skyll forsiktig av, uten å skrubbe kanelen mot huden. Obs! Test denne på underarmen først, ikke alle tåler kanel på huden.

For gusten hud

1 cm banan
1 ts melk
1 ts rent kakaopulver

Denne har man mest lyst til å spise, men den gjør like godt på utsiden. Melkesyre er lett eksfolierende og fjerner skånsomt død hud, mens banan er pakka med vitaminer og mineraler (potassium!) som kommer huden til gode. Kakao inneholder antioksidanter, og sammen gir denne masken masse ny glød til huden. Mos bananen med en gaffel og tilsett melk og kakaopulver. Påfør på rent ansikt og la sitte i 20-30 minutter.

LES OGSÅ: Den mest innovative ansiktsmasken jeg har prøvd

Før julebordet

1 Eggehvitte
1 ts aloe vera-pulver

Aloe vera booster huden med fukt, mens eggehvitte strammer opp huden så den ser fastere og mer glødende ut. Effekten varer bare en stund, derfor er denne perfekt å bruke før spesielle anledninger for en liten askepottboost. Aloe vera-pulver får du kjøpt her. Pisk aloe vera-pulveret inn i eggehvitten og pensle over renset ansikt. La masken stivne på huden før du skyller den av igjen med lunkent vann (ikke for varmt).

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Mirakelhud på krukke + ISUN give-away!

Da jeg ble introdusert for ISUN for noen måneder siden visste jeg egentlig lite om dette merket. Men så var jeg så heldig å få møte Bunnie, grunnleggeren av ISUN,
Les mer

Rens, sminkefjerning og pleie – i ett tørk

Jada, jada. Vi vet at vi må rense huden hver kveld og aldri legge oss med sminken på. Men noen ganger har man hverken tid eller ork til den daglige
Les mer

Nyperoseoljens fantastiske egenskaper!

Sist jeg satt og ventet på en behandling hos min faste hudpleier overhørte jeg en samtale mellom en annen hudpleier og en klient; «Jeg helbredet mine solflekker og aknearr ved
Les mer

2 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *