2916 2

Tre hjemmelagde ansiktsmasker som sikrer julegløden

Litt gusten i vinterkulda? Her er tre ansiktsmasker du enkelt lager selv som både gir ny glød og gir litt julestemning underveis. Kanel kan brukes til mer enn grøten!

For aknehud

1/2 ts kanel
1 ss manukahonning

Kanel øker blodsirkulasjonen i huden, og kan både hindre oppblomstring av nye urenheter, samt hjelpe til med å gjøre gamle arr mindre synlige. Jeg elsker honning i hudpleie, og manukahonning er spesielt enzymrik, antibakteriell og fuktbevarende. Rør sammen og fordel over renset ansikt. La sitte i 15 minutter, eller til det begynner å føles ubehagelig. Skyll forsiktig av, uten å skrubbe kanelen mot huden. Obs! Test denne på underarmen først, ikke alle tåler kanel på huden.

For gusten hud

1 cm banan
1 ts melk
1 ts rent kakaopulver

Denne har man mest lyst til å spise, men den gjør like godt på utsiden. Melkesyre er lett eksfolierende og fjerner skånsomt død hud, mens banan er pakka med vitaminer og mineraler (potassium!) som kommer huden til gode. Kakao inneholder antioksidanter, og sammen gir denne masken masse ny glød til huden. Mos bananen med en gaffel og tilsett melk og kakaopulver. Påfør på rent ansikt og la sitte i 20-30 minutter.

LES OGSÅ: Den mest innovative ansiktsmasken jeg har prøvd

Før julebordet

1 Eggehvitte
1 ts aloe vera-pulver

Aloe vera booster huden med fukt, mens eggehvitte strammer opp huden så den ser fastere og mer glødende ut. Effekten varer bare en stund, derfor er denne perfekt å bruke før spesielle anledninger for en liten askepottboost. Aloe vera-pulver får du kjøpt her. Pisk aloe vera-pulveret inn i eggehvitten og pensle over renset ansikt. La masken stivne på huden før du skyller den av igjen med lunkent vann (ikke for varmt).

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Derfor bør du tørrbørste ansiktet ditt

Min nyeste beauty obsession er RENEW Face Brush fra Karmameju. Denne lille vidunderbørsten virker nemlig som en naturlig mini-facelift! Tørrbørsting av kroppen har lenge vært kjent for å stimulere blodomløpet, fjerne
Les mer

Den beste ansiktsoljen for oss over 30

Jeg har laget mine egne ansiktsoljer i en årrekke – først og fremst fordi da har jeg fått akkurat det huden min har hatt behov for der og da, og
Les mer

Slik beskytter du hårfargen din i sommer

Jeg har hatt alle tenkelige hårfarger. Fra platinablondt med blå striper (hello, 1998!) til signalrødt og kullsvart. De siste årene har jeg derimot blitt glad i den naturlige fargen min,
Les mer

2 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *