Vinterens beste styrkedrikk

gurkemeielatte

Gurkemeielatte, eller golden milk som det gjerne kalles, har tatt instagram og bloggverden med storm dette året. Gurkemeie (turmeric på engelsk) er virkelig årets krydder.

Gurkemeie er nemlig et kraftfullt krydder. Fargestoffet i gurkemeie kalles kurkumin, og det er spesielt dette i gurkemeien som har en positiv effekt. Gurkemeie inneholder antioksidanter, er anti-inflammatorisk og antibakterielt. Det sies også å være forebyggende for flere typer sykdommer. Så det er bare å begynne å bruke gurkemeie i hverdagen!

Pepper aktiverer virkestoffet kurkumin i gurkemeie, så derfor tilsetter man gjerne litt pepper når man bruker gurkemeie i matlaging. På samme måte fungerer kosttilskuddet MSM og gurkemeie sammen. MSM er en svovelkilde, og kurkumin er en svoveltransportør slik at man får maksimal effekt.

Les mer om hva MSM er og hvordan det kan brukes her!

Gurkemeie og ingefær er begge røtter, men i motsetning til ingefær er ikke fersk gurkemeierot så enkelt å få tak i. Derfor er det vanligst å bruke stødt gurkemeie, som du får tak i de aller fleste steder som selger krydder. Gurkemeie og ingefær passer dessuten veldig godt sammen i matlaging. Mens gurkemeie har en litt jordaktig dyp smak, har ingefær en frisk spiss smak.

Prøv også denne gulrotsuppen med ingefær og gurkemeie!

Gurkemeie er uten tvil godt for kroppen, så prøv en gurkemeielatte om kvelden for en avslappende effekt. La gurkemeien styrke kropp og hud mens du sover. Gurkemeie kan også smøres rett på huden som en oppkvikkende ansiktsmaske, eller ved å bruke Dr Alkatis Organic Nourishing Treatment Oil, en lett olje som ikke tetter porer, og som på grunn av blant annet gurkemeie har kraftige anti-inflammatoriske egenskaper, og gir huden en sunn gyllen glød.

Gurkemeielatte:
• 2 dl nøttemelk
• 1⁄2 ss gurkemeie
• 1/4 ts pepper
• 1 kanelstang eller 1/2 ts stødt kanel
• 1 ss honning
• 1 ss revet fersk ingefær

Fremgangsmåte:
1. Ha alle ingrediensene i en gryte. Visp krydderet godt sammen, og varm opp til nesten under kokepunktet.

2. Skru ned temperaturen og la gurkemeielatten trekke i 5 minutter.

3. Sil bort krydderet og hell gurkemeielatten over i en kopp. Nyt den rykende varm!

Tips: For en julete variant kan du tilsette litt kardemomme og et par nellikspiker i tillegg til de andre krydderne.

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Slik booster du huden innenfra

Jeg synes det er så kult med hudpleiemerker som tenker naturlig skjønnhet både utenfra og innenfra. For det er jo ikke til å legge skjul på at det er kombinasjonen
Les mer
bærsalat

Derfor bør du få i deg antioksidanter

De fleste har hørt at man bør få i seg antioksidanter, men hva er det egentlig? Antioksidanter er en samlebetegnelse for en rekke type stoffer. Noen er vitaminer, noen er
Les mer

Krystallflaskene alle vil drikke av nå

Det er ikke noe tvil om at krystaller er det hotteste innen både hudpleie og velvære for øyeblikket. Både krystallrullene og gua sha-ene har flydd ut av hyllene her hos
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *