2612 8

Sov bedre med eteriske oljer

Visste du at huden har sin egen døgnrytme? Natten er tiden på døgnet hvor den reparerer seg selv, blant annet ved regenerering av vev og celler. Med andre ord: natten er hellig for huden – og aller helligst når man faktisk får sove.

Det er mye som kan holde nattesøvnen unna. Ubehag i kroppen, for mange tanker, stresshormoner som løper løpsk, litt for mye koffein til kveldskosen – you name it. Fellesnevneren er at vi trenger å finne roen.

En ting som ofte hjelper meg er eteriske oljer. De kommer fra planter, bark, blomster eller fruktskall, og fremdrives som oftest ved dampdestillasjon av nyhøstede planter eller pressing av skall. Det sies at oljen inneholder den karakteristiske duften og egenskapene til planten den kommer fra – og mange av dem lukter virkelig såå nydelig.

Oljene kan smøres på huden, gjerne blandet med en baseolje som kokosolje eller mandelolje. Rett før jeg skal sove masserer jeg de ofte inn under føttene, i nakken, på brystet eller håndleddene. Det går også an å ha de i en diffuser, i badekaret, spraye de på sengetøyet eller den letteste måten; bruke produkter med eteriske oljer som ingrediens.

Vi har vel alle hørt om lavendel – som letter på spenninger, og gjør kropp og sinn avslappet. For å falle inn i en god og dyp søvn kan det også være lurt å sjekke ut ylang ylang som lukter herlig av blomster. Bergamot kan være fin hvis du trenger å gi slipp på tunge følelser, og falle inn i drømmeland uten de store bekymringene. Sandalwood er også verdt å gi en sjanse hvis du føler deg litt urolig og trenger å falle til ro.

Det går også an å starte avslapningen før man legger hodet på puta, for eksempel i dusjen. Lavendel finnes i denne kroppssåpen fra A’KIN, og ylang ylang i denne shampooen fra samme merket. Sandalwood kan du kjenne på fordelene av i denne dusjsåpen.

Er du ute etter et alt i ett produkt er denne balmen fra Scentered helt perfekt. Den inneholder så mye som 14 ulike eteriske oljer, og smøres lett på pulspunktene før du legger deg.

Sov godt!

Lagre

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

3 steg til den gløden alle snakker om

Jeg føler meg alltid best når jeg vet at huden min gløder og ser frisk ut. Da kan jeg slenge på meg en hvilken som helst outfit, løpe rett ut
Les mer

Dette er kroppspleien som både gir myk hud og ro i sjelen

Jeg har lenge vært nysgjerrig på merket Therapie, og ble veldig glad da Lene bestemte seg for å ta det inn i nettbutikken. For en småsliten småbarnsmor er dette nemlig
Les mer

Aromaterapien jeg alltid har med meg i veska

Jeg digger produkter som gjør det enkelt å finne ro og balanse i en hektisk hverdag. For selv om det går an å fiske opp en flaske eterisk olje av
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *