2580 8

Sov bedre med eteriske oljer

Visste du at huden har sin egen døgnrytme? Natten er tiden på døgnet hvor den reparerer seg selv, blant annet ved regenerering av vev og celler. Med andre ord: natten er hellig for huden – og aller helligst når man faktisk får sove.

Det er mye som kan holde nattesøvnen unna. Ubehag i kroppen, for mange tanker, stresshormoner som løper løpsk, litt for mye koffein til kveldskosen – you name it. Fellesnevneren er at vi trenger å finne roen.

En ting som ofte hjelper meg er eteriske oljer. De kommer fra planter, bark, blomster eller fruktskall, og fremdrives som oftest ved dampdestillasjon av nyhøstede planter eller pressing av skall. Det sies at oljen inneholder den karakteristiske duften og egenskapene til planten den kommer fra – og mange av dem lukter virkelig såå nydelig.

Oljene kan smøres på huden, gjerne blandet med en baseolje som kokosolje eller mandelolje. Rett før jeg skal sove masserer jeg de ofte inn under føttene, i nakken, på brystet eller håndleddene. Det går også an å ha de i en diffuser, i badekaret, spraye de på sengetøyet eller den letteste måten; bruke produkter med eteriske oljer som ingrediens.

Vi har vel alle hørt om lavendel – som letter på spenninger, og gjør kropp og sinn avslappet. For å falle inn i en god og dyp søvn kan det også være lurt å sjekke ut ylang ylang som lukter herlig av blomster. Bergamot kan være fin hvis du trenger å gi slipp på tunge følelser, og falle inn i drømmeland uten de store bekymringene. Sandalwood er også verdt å gi en sjanse hvis du føler deg litt urolig og trenger å falle til ro.

Det går også an å starte avslapningen før man legger hodet på puta, for eksempel i dusjen. Lavendel finnes i denne kroppssåpen fra A’KIN, og ylang ylang i denne shampooen fra samme merket. Sandalwood kan du kjenne på fordelene av i denne dusjsåpen.

Er du ute etter et alt i ett produkt er denne balmen fra Scentered helt perfekt. Den inneholder så mye som 14 ulike eteriske oljer, og smøres lett på pulspunktene før du legger deg.

Sov godt!

Lagre

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

Slik gjorde jeg mitt tørre hår friskt igjen

Naturbørste fra Hydrea London. Foto: Kristine Almerud Jeg har alltid hatt veldig tynt, flatt, typisk nordisk hår – som ikke akkurat ble bedre etter tre ryggsekkturer i Sørøst-Asia. Sol, billig
Les mer

Hvorfor superstjernene sverger til aromaterapi og eteriske oljer

Eteriske oljer og aromaterapi er ikke lenger forbundet med noe svevende, alternativt og helsekostaktig – det er rett og slett blitt superhot, og superstjerner som Miranda Kerr, Gwyneth Paltrow, Gisele
Les mer

En grønn livsstil hjalp meg ut av angsten

For tre år siden satt en 21 år gammel jente inne i en knøttliten leilighet på Bjølsen i fire dager i strekk. Hun kunne ikke sette et bein innenfor trikke-dørene
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *