2509 8

Sov bedre med eteriske oljer

Visste du at huden har sin egen døgnrytme? Natten er tiden på døgnet hvor den reparerer seg selv, blant annet ved regenerering av vev og celler. Med andre ord: natten er hellig for huden – og aller helligst når man faktisk får sove.

Det er mye som kan holde nattesøvnen unna. Ubehag i kroppen, for mange tanker, stresshormoner som løper løpsk, litt for mye koffein til kveldskosen – you name it. Fellesnevneren er at vi trenger å finne roen.

En ting som ofte hjelper meg er eteriske oljer. De kommer fra planter, bark, blomster eller fruktskall, og fremdrives som oftest ved dampdestillasjon av nyhøstede planter eller pressing av skall. Det sies at oljen inneholder den karakteristiske duften og egenskapene til planten den kommer fra – og mange av dem lukter virkelig såå nydelig.

Oljene kan smøres på huden, gjerne blandet med en baseolje som kokosolje eller mandelolje. Rett før jeg skal sove masserer jeg de ofte inn under føttene, i nakken, på brystet eller håndleddene. Det går også an å ha de i en diffuser, i badekaret, spraye de på sengetøyet eller den letteste måten; bruke produkter med eteriske oljer som ingrediens.

Vi har vel alle hørt om lavendel – som letter på spenninger, og gjør kropp og sinn avslappet. For å falle inn i en god og dyp søvn kan det også være lurt å sjekke ut ylang ylang som lukter herlig av blomster. Bergamot kan være fin hvis du trenger å gi slipp på tunge følelser, og falle inn i drømmeland uten de store bekymringene. Sandalwood er også verdt å gi en sjanse hvis du føler deg litt urolig og trenger å falle til ro.

Det går også an å starte avslapningen før man legger hodet på puta, for eksempel i dusjen. Lavendel finnes i denne kroppssåpen fra A’KIN, og ylang ylang i denne shampooen fra samme merket. Sandalwood kan du kjenne på fordelene av i denne dusjsåpen.

Er du ute etter et alt i ett produkt er denne balmen fra Scentered helt perfekt. Den inneholder så mye som 14 ulike eteriske oljer, og smøres lett på pulspunktene før du legger deg.

Sov godt!

Lagre

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

Hvorfor kjører vi ikke Black Friday salg?

[OPPDATERT NOVEMBER 2017] Etter flere henvendelser og et stort forventningspress fra mange hold, føler jeg for å dele noen tanker rundt hvorfor vi er en av de få nettbutikker som
Les mer

Morgenrutine for stress-allergikere

Morgentimene setter ofte standarden for resten av dagen. Hvis jeg ønsker at dagen skal være fylt med stress, dårlig selvtillit og lavt energinivå – ja, da hopper jeg ut av
Les mer

Rull deg til vakker, fast og glødende hud

Noen kaller det for naturlig botox, andre for fitness for ansiktet. Denne vakre, lille saken gir deg nemlig økt blodsirkulasjon og glød, og den beroliger og løfter huden din ved
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *