Slik lager du ditt eget mandelnøttesmør

mandelsmør

Har du kjøpt nøttesmør i butikken? Isåfall vet du at det er ganske dyrt. Har du en foodprocessor eller kraftig blender kan du enkelt lage ditt eget supersunne nøttesmør. Det er både enkelt og økonomisk.

Du kan lage nøttesmør av alle typer nøtter. Min absolutte favoritt er mandelnøttesmør. Det smaker litt som marsipan. Nøttesmør naturell er kjempegodt, men ekstra digg blir det om du tilsetter litt kanel.

Nøtter inneholder mye proteiner og sunne fettsyrer, og derfor er nøttesmør er god måte å få i seg dette på. Mandelsmør kan brukes på brødskiva, som topping på grøt eller i smoothies. Eller rett og slett bare spises med skje, for så godt er det! Kanskje et tips til årets hjemmelagede spiselige julegaver?

Kanskje sammen med en håndkrem som inneholder økologisk mandelolje? Weleda Almond Sensitive Hand Cream beskytter og beroliger irritert og rød hud. Mandeloljen har en struktur som ligner hudens ytre fettlag, og derfor absorberer huden denne oljen lett.

LES OGSÅ: Hårsprayen som er så ren at du kan drikke den

Mandelsmør:
-250 g mandler
-1 ts salt
-1 ts kanel

mandelsmør

Fremgangsmåte:

Før du lager nøttesmør må du velge om du vil riste mandlene eller ikke. Rå mandler gir en mild smak, mens ristede mandler gir en litt dypere og rundere smak. Dessuten går det litt raskere å lage nøttesmøret hvis mandlene er nyristede og varme.

1. Ha mandlene i en foodprocessor. Start med å pulse et par ganger slik at mandlene blir grovhakket. Fortsett så å kjøre foodprocessoren på lav styrke i 10-15 minutter. Stopp maskinen innimellom så den ikke går varm. Bruk en slikkepott til å skrape ned mandlene som kryper oppover kanten.

2. Etterhvert vil du se at mandelmassen går fra å være bare malte mandler til å bli litt mer klissete. Dette er oljen i mandlene som begynner å skilles ut fra mandelmassen, og da er du ikke så langt unna ferdig mandelsmør.

3. Nå kan du begynne å kjøre maskinen på høyere hastighet. Avhengig av hvor sterk maskin du har må du kjøre mandelmassen i 10-15 minutter til. Mandelsmøret er ferdig når det har fått en tykk, men rennende konsistens.

4. Tilsett salt og kanel helt på slutten, og bland godt sammen. Hell mandelsmøret over på rene glass med lokk, og oppbevar det i kjøleskapet. Er glassene helt rene har mandelsmøret veldig lang holdbarhet i kjøleskapet. Men det er jo så godt, så det varer nok ikke i ukesvis.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Bliss balls med matcha, kokos og pistasj

En av de første tingene jeg begynte å eksperimentere med på kjøkkenet da jeg begynte å interessere meg for raw food var bliss balls. De er jo så enkle å
Les mer

Thea’s tips til effektive beauty foods

Denne uken er vi så heldige å ha med oss ernæringsrådgiver og dama bak bloggen Naturligsunn.com, Thea Falck, som gjesteblogger her på the PURE blog. Her får du Thea’s beste
Les mer
chia

Den ultimate frokosten

Nå som det er juletid blir det ofte en del fete måltider. Da er det helt perfekt med en lett og frisk, men samtidig mettende frokost. Da er en chiapudding
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *