Slik gjorde jeg mitt tørre hår friskt igjen

Naturbørste fra Hydrea London. Foto: Kristine Almerud

Jeg har alltid hatt veldig tynt, flatt, typisk nordisk hår – som ikke akkurat ble bedre etter tre ryggsekkturer i Sørøst-Asia. Sol, billig shampoo fra 7 Eleven, saltvann hver eneste dag og en god dose stress, ga dårlige forhold for håret.

Tilbake i Norge var det inget mindre enn gjenopplivning som måtte til – og noen år senere sitter jeg med en liten oppskrift som fungerer for meg.

Jeg liker å tenke holistisk, som betyr at man ser på helheten, og at mange veier kan føre til Rom – eller i mitt tilfelle til friskt hår. Jeg har derfor ikke ett spesielt produkt, eller en unik hemmelighet som gjør susen, men heller en oppskrift med forskjellige ingredienser som alle er like viktige.

Trebørste
Jeg begynner med det kuleste. Det høres kanskje litt rart ut at det å skifte hårbørste kan gjøre håret sunnere, men det er altså min opplevelse. Jeg kjøpte meg en trebørste for snart tre år siden – og kommer aldri til å gå tilbake til noe annet.

Trebørster fortjener sitt eget innlegg, men kort fortalt gir de håret pleie ved å distribuere hårets naturlige oljer utover hele hårstrået, samtidig som måten de er laget på gjør det mindre sannsynlig at håret brekker eller skades. Trepinnene vil også gi massasje til hodebunnen, hvilket fører nytt blod og næring til hårsekkene, slik at de kan gjøre jobben sin bedre. På toppen av det hele er børsten antistatisk – altså adjø til flyvende hår på vinterstid! Vel verdt investeringen, da jeg har hatt min børste i flere år, og den ennå er like fin.

Olje i tuppene
Sammen med riktig shampoo og balsam for min hårtype, har jeg et ekstra lite triks på lager. Det fine med å bruke naturlige produkter er at de har utallige bruksområder. Hver morgen og kveld påfører jeg Sapphire Oil fra ISUN i ansiktet mitt, men istedenfor å tørke hendene mine på et håndkle etterpå, drar jeg til slutt fingrene gjennom lengdene på håret slik at de får resten av oljen. Denne oljen er superlett, proppfull av næring, og gjør at håret mitt blir litt ekstra mykt uten å føles fett.

LES OGSÅ: Hårsprayen som er så ren at du kan drikke den

Gi håret en pause fra varme
Jeg innså at jeg måtte legge rettetangen min på hyllen en liten stund – og jeg må bare innrømme at det var en sorgens dag. Men håret blir slitt av varme – og manken min jublet over en liten pause fra daglig retting. Nå tar jeg meg en fest med rettetangen av og til, men passer på å bruke et produkt med varmebeskyttelse, som for eksempel PureLuxe Replenishing Leave-In Conditioner fra Intelligent Nutrients, de gangene det skjer.

Nok mat, og riktig mat
Det som er riktig mat for meg trenger ikke være riktig mat for deg. Men det har vel aldri vært noen hemmelighet at mer grønnsaker, frukt og rent vann gjør kroppen glad. Håret er i aller høyeste grad en del av kroppen, og responderer på sunt kosthold på lik linje med resten.

Ellers har jeg nettopp fått selskap av en fremmed, klok mann her jeg sitter på kafe og skriver. Hans tips er; ikke stress, slutt å dra deg i håret mens du ser på nyhetene, tenk på hvordan tankene dine påvirker funksjonene i kroppen og bruk produkter fra naturen. Jeg sier meg enig.

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

Dette er oljen alle vil ha nå

I put that on at night, and I wake up glowing. – Miranda Kerr. Glem argan- og kokosolje. Nå er det nemlig nypefrøolje som gjelder. Etter at Victoria’s Secret-modell Miranda
Les mer

Lag din egen hårkur med bare to ingredienser

Jeg fortsetter å dele oppskrifter fra boka mi, Naturlig nok (som du får kjøpt her!). Dette er en av de enkleste oppskriftene, men også en av de mest effektive: hårkur!
Les mer

Hårsprayen som er så ren at du kan drikke den

Jeg husker da jeg begynte å jobbe som makeup-artist og hvor grusomt jeg syntes det var å puste inn all hårsprayen som ble brukt på fotoshoots. Det verste var backstage
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *