292 1

Skjem bort huden med en økologisk sheet mask

K-beauty har tatt det norske markedet med storm, og mest hype har kanskje såkalte sheet masks fått: tekstilmasker formet etter ansiktets konturer, dynket i pleiende kliss. Meningen er at ingrediensene skal få maksimal effekt ved å virkelig dyttes inn i huden. Personlig elsker jeg sheet masks, og kjøper lett det argumentet.

Jeg tok med meg et par stykker på ferie, for å sørge for at huden får litt ekstra pleie mellom all sola og saltvannet. Dessuten gir det en egen feriefølelse å ta seg en dusj etter en hel dag på stranda, legge en ansiktsmaske og sette seg på terrassen med en god bok og et glass vin.

Maskene fra Aromatica er økologiske, og selve masken er laget av miljøvennlig lyocell fra eukalyptus. Calendula Soothing Mask inneholder 75.89 % pleiende calendulaekstrakt som lindrer solskadet hud, mens ekstrakt fra fermenterte olivenblader og bifida pleier sensitiv hud. Aloe vera og GAGs (glykosaminoglykaner, som er sukkerkarbohydratkjeder) virker også pleiende og beroligende. I det hele tatt en perfekt after sun-maske, som gjør huden min både myk og jevn. Jeg lar den sitte på litt lenger enn de 15 foreskrevne minuttene, og isteden for å skylle huden etterpå masserer jeg bare inn det som er igjen av produkt på huden. Perfekt ferieboost.

Sea Daffodil Mask har mer fokus på fukt. Nå blir det teknisk, men ingrediensen hydrolyzed glycosaminoglycans binder vann i huden, godt hjulpet av sjølilje-ekstrakt og cermider. Fukt trenger man alltid, men denne synes jeg passer ekstra bra før man skal noe spesielt, og vil ha et best mulig utgangspunkt for å sminke seg. Den etterlater huden min gjennofuktet, helt uten irritasjon. Kan ikke be om mer, si.

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Hvorfor maca er supermat for huden din

Endelig er maca tilgjengelig i Norge! Dette har i allefall jeg ventet lenge på. Det er noen år siden jeg prøvde maca for første gang, men fordi det har vært
Les mer

Solkremsticken jeg sverger til denne våren

Jeg har både mann og barn som hater solkrem (åååh, det er så klissete, æææsj…), så da blir jeg overlykkelig når jeg kommer over produkter som gjør jobben med å
Les mer

RMS Beauty Lip2Cheek video tutorial

Jeg digger multi-purpose produkter som gir en fresh look på null komma niks! I denne videoen viser jeg deg hvordan du kjapt og enkelt legger Lip2Cheek fra RMS Beauty. Her
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *