Raw Bringebær Bites

Vi er kjempeglade for å presentere vår nye bidragsyter Irina Smit, damen bak Happy Foods. Irina er utdannet kokk, og kaller seg en skikkelig matnerd som brenner for å lage ren og fargerik mat med mye grønt i fokus. Hun elsker å stå på kjøkkenet og eksperimentere, noe som resulterer i utrolig fristende oppskrifter med rene og sunne ingredienser. Noen av dem er vi så heldige å få servert her på bloggen.

I denne oppskriften har Irina laget noen helt fantastiske “bites” med vår nye økologiske rawsjokolade Pana Chocolate i smaken Sour Cherry Vanilla:

Raw Bringebær Bites med Pana Chocolate

Ca. 25 små biter:

Bunn:
200 gr solsikkekjerner
100 gr hasselnøtter
10-15 myke dadler
2 ss kokosolje
1 klype himalayasalt

1. Kjør solsikkekjernene og hasselnøttene i en foodprossesor til en tykk, seig masse. Spar på noen hele hasselnøtter, ca 12 stk.

2. Ta ut deigen og kjør dadlene for seg til de også er helt “deigete”.

3. Bland alt sammen i en bolle, ha også i kokosoljen. Smak til med litt salt. Ha de hele hasselnøttene i og kna deigen ut i en pai eller kakeform.

4. Sett formen i fryseren.

LES OGSÅ: Det beste sjokoladepålegget lager du enkelt selv

Fyll:
200 gr bløtlagte cashewnøtter
200 gr bringebær
2 ss sitronsaft
3 ss honning eller lønnesirup
1/2 ts rent vaniljepulver
2 ss kokosolje

1. Ha alt i en blender og kjør til en tykk, jevn “krem”. Den skal være ganske tykk så kanskje du trenger å stoppe og røre litt underveis.

2. Ha kremen over bunnen og sett formen tilbake i fryseren igjen.

3. La kaken stå i fryseren i ca. 1 times tid.

4. Ta den ut og skjær den opp i små firkanter. Hvis fyllet fortsatt er litt løst, sett den tilbake i fryseren litt til.

Topping:
Smelt 2 stk. Pana Chocolate “Sour Cherry Vanilla” i vannbad til den er helt rennende. Hell litt sjokolade over kakebitene etter at du har skjært de opp. Pynt med friske eller frysetørkede bær. Jeg hadde her frysetørkede kirsebær, men det er ikke så lett å få tak i. Friske bringebær eller granateple blir også kjempebra.

Oppbevar kaken i fryseren og ta de ut ca. 10-15 min før de skal serveres.

Her finner du alle variantene av de herlige rå sjokoladene fra Pana Chocolate.

Irina Smit

Irina er utdannet kokk. Tobarnsmor. Matglad og skikkelig matnerd som brenner for å lage ren og fargerik mat med mye grønt i fokus. Koser seg veldig på kjøkkenet, liker å være kreativ, og elsker å eksperimentere med nye ting i matveien. Driver sitt eget firma Happy Foods som leverer fresh og næringsrik mat, sunne kaker og snacks. Akkurat nå i mammapermisjon. For fargerik matinspirasjon og matglede følg @irina_happyfoods på Instagram.

Du liker kanskje også:

Pink beauty latte med rødbetpulver

photo @saratickle Det er ikke til å legge skjul på at vi elsker rosa her på PureYou💗 – og derfor har vi selvsagt falt pladask for den nye trenden med
Les mer

Derfor er kollagen det hotteste tilskuddet akkurat nå

Visste du at kollagen er det proteinet vi har mest av i kroppen? Ikke bare skal det holde huden vår elastisk og fin, det finnes også mengder av det i
Les mer

Den enkleste måten å lage gullmelk på

Nå har det blitt utrolig enkelt å lage seg en kopp med deilig, styrkende gullmelk. Golden Milk er nemlig forhåndsblandet så den inneholder akkurat den mengden som skal til for
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *