Rå «ostekake» med maca, blåbær og kokos

Mai måned et godt i gang og denne måneden byr gjerne på mye festligheter. Samtidig er sommeren er rett rundt hjørnet og jeg begynner å kjenne meg veldig klar for lange og lyse sommerkvelder, godt selskap og god mat (og enda bedre desserter!).

I anledning vårens sosiale sammenkomster og det nydelige været som har preget Sørlandet den siste uken, har jeg fått masse inspirasjon og energi til å være kreativ på kjøkkenet. Jeg storkoser meg når jeg tester ut nye oppskrifter, og ikke minst nye ingredienser. Denne siste tiden har jeg igjen introdusert macapulver i matlagingen min. Jeg har det i alt fra kaffe, til smoothies, nicecream, energibarer og «bliss balls». I denne kaken tilsatte jeg macapulver i det øverste laget, og sammen med norske skogsblåbær, kokosmelk og vanilje gir det virkelig en nydelig smak – og naturligvis et ekstra boost av næringsstoffer. Denne kaken passer utmerket å servere under et middagsselskap, eller kanskje bare som en ekstra deilig frokost for å gi deg masse nyttig påfyll og energi for dagen. Håper den faller i smak ❤

Ingredienser:

Nøttebunn med kakao:
3 dl cashewnøtter eller mandler
12 store medjool dadler (uten sten)
1 dl rått kakaopulver
En klype havsalt

Vanilje-«ostekake»-lag:
2 dl cashewnøtter, bløtlagte i 2–4 timer
1 dl mandelmelk eller annen nøttebasert melk
1 dl kokosolje, smeltet
1,5 dl agave eller lys lønnesirup
saften fra 1/2 sitron
1/3 ts vaniljepulver

LES OGSÅ: Hvorfor maca er supermat for huden din

Blåbær- og kokoslag:
2 dl cashewnøtter, bløtlagte i 2–4 timer
1 dl kokosmelk
1 dl kokosolje, smeltet
1,5 dl agave eller lys lønnesirup
En håndfull villblåbær
1 ss lyst mandelsmør
1 ss kokosblomst sukker
1 ts macapulver*
1 ts lucumapulver (kan sløyfes)
1/3 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte:

1. Kle en rund kakeform med bakepapir i bunnen og sett til side.

2. Begynn med nøttebunnen. Kjør alle ingrediensene til en jevn masse i en foodprocessor. Massen bør henge sammen når du klemmer på den. Bruk hendene til å presse massen ut i kakeformen, og gjerne bakdelen av en spiseskje til å jevne ut i kantene. Sett til siden.

3. For å lage vaniljekrem-laget blender du alle ingrediensene i en blender til du får en jevn masse. Spre røren over bunnen og plassér kaken i fryseren for å «sette» seg i 1–2 timer.

4. Gjenta prosessen i steg 3. for å lage blåbær- og kokoslaget.

5. Når kaken er helt fryst kan du ta den ut av fryseren og fjerne den fra kakeformen. Serveres enten halvfrossen som en iskake, eller avtines i kjøleskap i minimum 4 timer.

Kaken bør oppbevares kjølig, og ikke stå for lenge ute i romtemperatur.

*Maca finner du her>>

Iselin Amanda Støylen

Iselin er forfatteren av bloggen www.dharmabloggen.com og nettstedet www.agreenkitchen.com. Hun er utdannet yoga lærer og underviser Iyengar yoga, vinyasa og Yin yoga. Iselin har jobbet flere år som raw food kokk på en rekker cafeer og restauranter i utlandet, og er lidenskapelig opptatt av ernæring, helse og en sunn livsstil.

Du liker kanskje også:

Grønne juiceshots

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken / Kagge forlag Dette er den perfekte måten å starte dagen på! Denne grønne juicen er ganske sterk og konsentrert, så den skal
Les mer

Rosenkål – sunt og godt juletilbehør!

Hvis du tror du ikke liker rosenkål har du nok aldri smakt denne varianten! På vinterstid frister det ikke alltid med en kald salat – men det er likevel viktig
Les mer

Derfor er kollagen det hotteste tilskuddet akkurat nå

Visste du at kollagen er det proteinet vi har mest av i kroppen? Ikke bare skal det holde huden vår elastisk og fin, det finnes også mengder av det i
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *