Rå iskake med blåbær, kokos og vanilje

Vi er så glade for å ha fått med oss Iselin Amanda Støylen som bidragsyter her på bloggen. Iselin er damen bak A Green Kitchen, og vil dukke opp hos oss fra tid til annen med sine utrolig fristende, sunne og inspirerende oppskrifter. I dag deler hun en nydelig oppskrift på næringsrik iskake med smak av blåbær, kokos og vanilje.


Ingredienser:

Bunn:

2 dl ristede kokosflak
1 dl rå cashewnøtter eller mandler
15 store medjool dadler (uten sten)

Kokoskrem-lag:

2 dl rå cashewnøtter, bløtlagte i 2-4 timer
1 boks kokosmelk (full-fett)
2 dl kokosolje, smeltet
2 dl lønnesirup
saften fra 1/2 sitron
1 ts vaniljepulver
1 ss lys tahini
2 ss ristet mandelsmør
1 ss kakaopulver
2 ss kokossukker
et par håndfuller vill-blåbær

Fremgangsmåte:

1. Kle en rund kakeform med bakepapir og sett til side.

2. Begynn med å lage bunnen. Kjør alle ingrediensene til en jevn masse i en food processor. Når massen henger sammen når du klemmer på den kan du presse den ned med hendene i kakeformen. Bruk en skje til å jevne ut ved kanten. Sett til siden.

3. For å lage kremlagene blender du alle ingrediensene, bortsett fra kakao, kokossukker, mandelsmør og blåbær i en blender til du før en jevn røre. Ha 2/3 av røren over i en bolle og sett dette til siden.

LES OGSÅ: Derfor bør du rense huden med spirulina

4. Tilsett kakaopulver og kokossukker til den resterende røren i blenderen og miks godt. Hell dette over bunnen og sett kaken i fryseren i minimum en time.

5. Når det første laget har begynt å sette seg kan du blende mandelsmør med ca. halvparten av den kokoskremen du satt til siden. Spre dette over det første laget og sett kaken deretter tilbake i fryseren i enda en time.

6. Mos forsiktig noen av blåbærene med en gaffel, men la mesteparten forbli hele. Ha det som er igjen av kokoskremen over blåbærene og rør rundt et par ganger. Spre så denne røren på toppen av kaken. La kaken sette seg i fryseren i enda 1-2 timer.

7. Kaken er best servert halvfrossen, gjerne med et dryss smeltet/hakket sjokolade over. Husk å fjerne kaken fra kakeformen rett etter at du har tatt den ut av fryseren. Dekorer med ferske bær, blomster eller det du måtte ønske.

Iselin Amanda Støylen

Iselin er forfatteren av bloggen www.dharmabloggen.com og nettstedet www.agreenkitchen.com. Hun er utdannet yoga lærer og underviser Iyengar yoga, vinyasa og Yin yoga. Iselin har jobbet flere år som raw food kokk på en rekker cafeer og restauranter i utlandet, og er lidenskapelig opptatt av ernæring, helse og en sunn livsstil.

Du liker kanskje også:

Bliss balls med matcha, kokos og pistasj

En av de første tingene jeg begynte å eksperimentere med på kjøkkenet da jeg begynte å interessere meg for raw food var bliss balls. De er jo så enkle å
Les mer
quinoa tabbouleh

Quinoa-tabbouleh med granateple

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken Nå som det er kaldt og mørkt ute er det ekstra viktig å få i seg næringsrik og fargerik mat. Denne oppskriften fra
Les mer

Dette er skjønnhetsmineralet alle snakker om

Kan du si “methylsulfonylmethane”? Jeg vet, det høres absolutt ikke sunt ut, men det er faktisk noe av det beste du kan gi huden, håret og neglene dine. Methylsulfonylmethane (MSM)
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *