461 1

Pakk smart til ferien

Det kan være en utfordring å pakke ned skjønnhetsprodukter til ferien; man vil jo verken drasse med masse produkter som ender opp ubrukte, eller stå der på hotellbadet og innse at man mangler noe essensielt. Stikkordene for en vellykket toalettmappe er: kvalitet, enkelhet og multifunksjonalitet. Og litt luksus.

Kvalitet vil man jo alltid ha, men når man har færre produkter å velge i blir det spesielt viktig. Håret må vaskes, også i ferien, og har man skikkelig bra sjampo og balsam med seg kan man minimere behovet for andre hårprodukter. SWISH-sjampoen fra Karmameju er mild men effektiv, og etterlater håret rent, samtidig som den pleier. Den inneholder havreprotein, som mykgjør, beskytter mot slitasje, gir smidighet, styrke og fylde, og guar som glatter hårstråets skjellag. Soya forbedrer fuktbalansen i hodebunn og hår, og beskytter mod slitasje og kjemiske påvirkninger. Balsamen GLORY lukter behagelig av blomster, og inneholder to oljer som er supre for håret, nemlig argan og kokosolje. Håret blir supermykt og blankt, uten at det føles tungt.

Håret må vaskes, også i ferien, og har man skikkelig bra sjampo og balsam med seg kan man minimere behovet for andre hårprodukter.

Multiprodukter er geniale på ferie, og Calm balm fra Karmameju i reisestørrelse er blant de beste jeg har prøvd. Calm balm inneholder blant annet beroligende kamille og lavendel, helende ringblomst og anti-inflammatorisk kanuka, i tillegg til økologiske oljer og fettstoffer. Den redder solbrent hud, beroliger etter barbering, kan brukes på bleieutslett, til massasje eller rett og slett som fuktighetskrem. Det ultimate ferieprodukt.

pureskin_MG_0058

Micellært vann har fått mye oppmerksomhet i det siste, og selv om jeg til vanlig foretrekker renseolje for å fjerne sminke, tar jeg gjerne med micellært vann på ferie. Det trenger nemlig ikke å vaskes av, du bare drar en bomullsdott dynket i produkt over ansiktet til all sminke er borte, og det er det. Rens og toner i ett! Den tyntflytende væsken inneholder overflate-aktive miceller som tiltrekker seg smuss og olje, og jeg trodde det ikke før jeg fikk se det, men jammen funker det. Karmameju har endelig lansert en økologisk variant, Age Defense Micellar Water, som lukter behagelig og etterlater huden myk og glatt. Økologisk aloe vera og blomstervann fra bitter appelsin lindrer, toner og bløtgjør huden, og ekstrakt fra ørkenplanten Jerikos rose er kjent for sine beskyttende, fuktbevarende og reparerende egenskaper.

Skal du bare ha med ett leppeprodukt på ferie, velg ett med både solfaktor og litt farge.

Jeg vet ikke med dere, men jeg liker å legge til litt luksusfølelse i hudpleierutinen når jeg er på ferie, for eksempel ved å ta med en liten flaske fuktighetsspray. Det er så deilig å friske opp ansiktet på flyet, på stranda, eller som en toner for å kickstarte fuktighetskremen. Hydrating accelerator fra Josh Rosebrook er flytende næring for huden, full av pleiende og fuktgivende ingredienser. Økologisk aloe vera lindrer solbrent hud og gir fukt, jojoba- og nattlysolje pleier, gurkemeie og ringblomst heler og motvirker rødhet. Huden min elsker denne.

Skal du bare ha med ett leppeprodukt på ferie, velg ett med både solfaktor og litt farge. Lip C.P.R fra Suntegrity har begge deler, og i tillegg en deilig, pleiende konsistens som føles myk på leppene. Sinkoksid sørger for solfaktor 30, og utglattende partikler fra konjakrot får leppene til å se jevnere ut. Og så smaker den godt, takket være et lite hint av stevia. Gud. Blir ikke bedre. Den kommer i syv fine farger, jeg har Sunrise peach, som er en ganske lys, varm rosafarge med hint av gullskimmer. Perfekt til solbrun sommerhud.

Utover dette trenger jeg bare solkrem, myggspray og kanskje en øyenbrynsgelé, og ellers ordner det meste seg. God sommerferie og lykke til med pakkingen!

pureskin_MG_0044

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Hjemmelaget aloe vera-maske for varm og solbrent hud

Ahhh, aloe vera – hva hadde sommeren vært uten deg? Ingenting hjelper nemlig raskere på solbrent og irritert hud, arr, kutt eller insektbitt enn geléen fra denne superplanten. Og visste
Les mer

Den beste ansiktsoljen for oss over 30

Jeg har laget mine egne ansiktsoljer i en årrekke – først og fremst fordi da har jeg fått akkurat det huden min har hatt behov for der og da, og
Les mer

Den eneste neglelakken som er helt trygg for de minste

Som mamma til to gutter skulle man kanskje tro at dette med neglelakk ikke var et stort tema. Men hver eneste gang jeg har lakket neglene mine kommer størstemann på
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *