434 0

Om du kun skal gjøre én ting for huden din…

…så bør du revurdere prioriteringene dine. Neida. Men jeg er besatt av eksfoliering, og tror det kan være løsningen på mange problemer hvis man finner rikig form og hyppighet. Det kan bli for mye av det gode, men to-tre ganger i uka funker bra for meg. I hodet mitt deler jeg inn eksfoliering i flere kategorier: Quick fix før sminke, ukentlig storrengjøring, forsiktig, jevnlig opprettholding… Det finnes et eksfolieringsprodukt for enhver situasjon.

LES OGSÅ: Derfor er peeling avgjørende for en vakker hud

Sjokkoskrubben

Det siste året har jeg fått øynene opp for kakao som ingrediens. Kakao er fullt av antioksidanter, gode fettstoffer og magnesium, som alle gjør godt for huden. Evolve Raw Cacao & Coconut Radiant Glow Mask er en eksfolierende ansiktsmaske som lukter brownies og som man aller helst vil spise opp, men jeg anbefaler heller å legge den over ansiktet. Som en femminuttersmaske passer den perfekt inn i min første kategori – quick fix før sminke – og etterlater huden glatt, uten rødhet og irritasjon. Skånsomme korn fra kokosskallpulver gir en lett skrubb når man masserer den inn før man skyller av, og får foundation til å legge seg ekstra fint. Jeg har tømt boksen min på bare noen uker, for det er så fristende å smøre på en runde hver gang jeg skal sminke meg. Nesten.

DIY!

Skrubb er lett å lage selv, men det er fort gjort at de blir for tøffe for den sarte huden i ansiktet. Jeg har derimot en god peelingoppskrift i boka mi (ute snart! 7. september for å være nøyaktig), som kan skylles helt av med vann, men her kommer en mindre avansert versjon: For en enkel og skånsom hjemmelaget skrubb, knus lettkokte havregryn til pulver og bland det med olje. Mengdene finner du ut av selv, tilsett litt og litt olje til du liker konsistensen. Du kan bruke olivenolje fra kjøkkenet, eller din favoritt innen kaldpressede planteoljer. Jeg liker aprikoskjerneolje godt, fordi den er nøytral og lett. Masser blandingen inn over nyrenset hud med lette bevegelser, og skyll av. Oljen som ligger igjen på huden kan du massere inn, og eventuelt følge opp med en fuktighetskrem.

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Spray deg til glødende vinterhud på 1-2-3

Føles huden din tørr og matt om dagen? Her skal du få mitt beste tips til hvordan du får fukten og gløden tilbake på en utrolig enkel måte. Enten du
Les mer

Derfor bør du rense huden din med spirulina

Mammaperm har vært fantastisk, men det er utrolig gøy å ta fatt på 2018 med ny jobb som PureSkin.no’s egen Content Manager, i tillegg til at jeg fortsetter som bloggredaktør
Les mer

Trine tester: S.W. Basics of Brooklyn

Jeg har lenge drevet rundt i en jungel av økologiske hudpleieprodukter på søken etter det beste for min hud. Når man har en sensitiv hudtype er det ikke alltid like
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *