Oljen jeg smører magen med i graviditeten

Det er mye kroppen vår skal igjennom når vi er gravide. Ikke nok med kvalme, tretthet, vann i kroppen, smerter og oppblåsthet – huden går også gjennom forandringer, og det kan oppstå både strekkmerker, åreknuter, pigmentflekker, kløe og tørr hud.

Når det gjelder strekkmerker diskuteres det jo om hvorvidt det har noe effekt å smøre seg for å unngå dem, da de mest sannsynlig er hormonelt og genetisk betinget. Men det som er sikkert, er at huden som skal strekkes uansett har godt av å smøres med gode, næringsrike oljer som bevarer fukten og spensten i huden. Og om det faktisk har en effekt på strekkmerker, ja, da er det jo vinn-vinn. Det å smøre mage, bryst og hofter er dessuten en fin måte å ta vare på seg selv og gi seg selv litt velfortjent egenpleie. Og så kan det hjelpe godt på kløende hud og for å øke blodsirkulasjonen.

Jeg er nok ikke den som er mest disponert for strekkmerker. De få jeg har, fikk jeg lenge før jeg fikk barn. Likevel har jeg vært opptatt av å smøre meg med oljer både i mitt første svangerskap og nå som jeg er gravid igjen. Det gjør at huden min føles myk og spenstig, og at den ikke klør eller er tørr mens magen vokser. Forrige gang jeg var gravid brukte jeg stort sett olivenolje til å smøre meg med. Det funket helt greit, men denne gangen har jeg sverget til en oljeblanding som gir enda mer pleie og næring, som er mye lettere i konsistensen og som dufter helt HIMMELSK:

 • Resilience Pregnant Belly Oil fra Soapwalla er en luksuriøs blanding av ingredienser som gir næring til både huden og sansene, samtidig som den fremmer kollagenproduksjonen, gir spenst og elastisitet og beroliger kløe.
 • Kombinasjonen av økologisk engkarse, jojoba-, aprikoskjerne-, mandel- og solbærfrøolje fukter og helbreder skadet hud, samtidig som det gir en pleiende boost av antioksidanter, i tillegg til omega-3- og omega-6-fettsyrer.
 • Soapwallas Resilience Belly Oil inneholder også nypefrøolje (min favorittolje!), som er stappfull av transretinsyre (naturlig vitamin A), og er dermed ansett å være den beste oljen tilgjengelig for hudforyngelse.
 • Den inneholder en nydelig blanding av eteriske oljer, som selvsagt er trygge i svangerskapet, inkludert romersk kamille, calendula, arnica og lavendel.
 • Resilience Pregnant Belly Oil reduserer betennelse og duften virker beroligende. Den er skånsom nok for både babyer og vordende mødre.
 • Den er dessuten perfekt som massasjeolje for eldre arr og nytt arrvev.

Jeg smører meg med Resilience Pregnant Belly Oil på fuktig hud i dusjen, men du kan fint bruke den på tørr hud også, gjerne 2 ganger om dagen for best effekt.

Soapwallas Resilience Pregnant Belly Oil er vegansk, og er laget med økologiske og matklassifiserte ingredienser av høyeste kvalitet. Som alle Soapwallaprodukter, inneholder heller ikke Resilience Pregnant Belly Oil noen tvilsomme tilsetningsstoffer, som parabener, sterke og skadelige kjemikalier eller petroleum-biprodukter. Den er selvsagt heller ikke testet på dyr.

Her kan du lese mer om Resilience Pregnant Belly Oil fra Soapwalla.

PSST! Visste du at selvbruningskremene fra Chocolate Sun er helt trygge å bruke for deg som er gravid? Perfekt for oss vordende mødre som føler oss litt bleke og gustne etter en lang vinter 😉 Les mer om Chocolate Sun her.

Lagre

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Hvorfor superstjernene sverger til aromaterapi og eteriske oljer

Eteriske oljer og aromaterapi er ikke lenger forbundet med noe svevende, alternativt og helsekostaktig – det er rett og slett blitt superhot, og superstjerner som Miranda Kerr, Gwyneth Paltrow, Gisele
Les mer
Morgenrutine

Slik reparerer du huden etter sommeren

Etter en lang sommer med mye sol og saltvann er huden min litt i ubalanse. For min del skyldes det nok litt tilfeldig solkrem på stranda som huden min egentlig
Les mer

Spør Birgitte: Økologisk hårfjerning?

Vi får mange gode spørsmål av dere og i tiden fremover kommer Birgitte til å svare på noen av dem i denne nye spalten. Har du et spørsmål til vår
Les mer

4 Responses

 • Hei! Jeg synes det er litt rart at jojoba hele tiden fremheves som så fantastisk for gravid hud. Jeg vet at jojoba er kjempebra i fht å gjøre hud elastisk osv, men det er også spekket med a-vitamin. A-vitamin kan være skadelig for fosteret og man skal være forsiktig så man ikke får i seg for mye av det. Hvordan kan man vite at det som smøres på huden ikke trekker inn til fosteret ? Jeg mener ikke å være kritisk og ønsker gjerne å bruke jojoba-baserte produkter selv, men ønsker et godt og faglig svar på dette først.

  • Hei Siri! A-vitamin i sin naturlige form skal ikke være skadelig for fosteret – så lenge man ikke inntar veldig store mengder så klart. Syntestisk vitamin A bør man nok ikke ta så veldig mye av når man er gravid. Jeg er ikke ernæringsfysiolog eller lege så jeg kan dessverre ikke svare deg på hvor mye vitamin A (naturlig eller syntetisk) som når fosteret, men jeg vil tro at de små mengdene naturlig vitamin A som ev. tilføres via jojobaolje er helt trygt for både mor og barn. Her kan du lese mer om vitamin A og graviditet. Oljen jeg skriver om i dette innlegget er forøvrig satt sammen av både jojoba-, aprikoskjerne-, mandel- og solbærfrøolje, så her er det uansett ikke snakk om jojobaolje i ren form. Hilsen Birgitte 🙂

 • Hei. Jeg er gravid og har brukt IUNS produkter lenge og fortsatte med dette etter at jeg ble gravid. Jeg tenkte ikke stort over at oljene muligens kunne være skadelig da jeg generelt anser ISUN som rene og trygge produkter. Da jeg oppdaget at eteriske oljer kan være skadelig ble jeg ganske stressa:/ Vet du om det er trygt å bruke ISUN produkter under graviditet?

  • Hei Solveig! Det er riktig at det er visse eteriske oljer man bør unngå i graviditeten, men du trenger nok ikke bekymre deg for de du har brukt frem til nå. Det har nok gått helt fint 🙂 Men det kan være lurt å ta en titt på produktene du bruker slik at du vet hvilke oljer de inneholder og om disse anses som trygge, før du fortsetter å bruke produktene. Du vil finne veldig mye forskjellig info hvis du googler “essential oils to avoid in pregnancy”. Så det enkleste er å sette seg ned med produktene sine, se på hvilke oljer de inneholder og så google én og én eterisk olje. Hilsen Birgitte 🙂

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *