3176 2

Miniguide til ansiktsoljer

Foto: Anne Valeur

En god ansiktsolje er gull verdt nå som det blir enda kaldere ute. Ikke bare gir det pleie til tørr hud, oljene beskytter også mot ytre påvirkning og temperaturforskjeller når man går inn og ut i kulda. I boka mi, Naturlig nok, skriver jeg litt om ulike oljer og deres ulike egenskaper, så man kan finne de som passer sin hud best. Her har jeg plukket ut noen av mine absolutte favoritter.

Granatepleeolje
Rik på fett og næring og derfor ekstra bra for voksen hud. Sies også å fremme kollagendannelse i huden.

Marulaolje
Kommer fra en nøtt som ligner argannøtten, og er tilsvarende rik på fettsyrer. Trekker raskt inn i huden og kan hjelpe mot rødhet.

Aprikoskjerneolje
En lett og behagelig olje som inneholder E- og A-vitamin og passer alle hudtyper. En god baseolje, og super som renseolje.

Foto: Anne Valeur

Sesamolje
Halvfet olje som absorberes raskt. Rik på linolsyre og antioksidanter.

Jojobaolje
En klassiker for problemhud. Egentlig en flytende voks, som legger seg som en barriere på huden og reparerer og beskytter. Den føles likevel lett og trekker raskt inn, noe som antakelig har bidratt til populariteten.

Nypefrøolje
Inneholder A-vitamin og kan derfor virke cellefornyende. Det er veldig næringsrik, men likevel tørr, og passer godt til fet hud, moden hud og aknehud.

Tistelolje
Lett olje som passer godt til fet og uren hud.

Aller best er det å bruke et blandingsprodukt, som kombinerer ulike oljer. ISUN har en fantastisk en, kalt Ruby Facial Oil, som inneholder blant annet jojobaolje, sesamolje, avokadoolje, nypefrøolje og hempolje, samt en masse nærende urteekstrakter. Vi snakker ringblomst, gojibær (antioksidant), gotu kola (arrhelende urt mye brukt i Ayurveda) og grønn te, for å nevne noe. En olje pakka full med næring som både beskytter og får fram vintergløden.

LES OGSÅ: Dette er det beste renseproduktet for tørst vinterhud

Lagre

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

3 tips for lengre og sterkere negler

Neglene er for meg en morsom måte å fullføre stilen min på, eller sette den lille ekstra touchen på et antrekk. Det er mye forskjellig man kan gjøre med dem,
Les mer

Dette er det beste renseproduktet for tørst vinterhud

Enten du har moden hud, sliter med tørr hud, eller bare kjenner at vinteren herjer litt ekstra med huden din og gjør den tørrere enn vanlig, så trenger du et
Les mer

De beste produktene for deg med sensitiv hud

Huden min reagerer veldig på syntetiske stoffer i hudpleieprodukter, og det var en av grunnene til at den ble så mye bedre da jeg gikk over til naturlige produkter. Men
Les mer

2 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *