269 25

Trine tester: S.W. Basics of Brooklyn

Jeg har lenge drevet rundt i en jungel av økologiske hudpleieprodukter på søken etter det beste for min hud. Når man har en sensitiv hudtype er det ikke alltid like enkelt å finne noe som klaffer 100%. Jo mer jeg tilfører huden, jo mer irritert blir den som regel. Etter diverse innkjøp og testing av flere økologiske merker, som jeg var sånn halvveis fornøyd med, satt jeg til slutt igjen med en krem fra et merke, et serum fra et annet og huden min begynte å se ut som om jeg var 15 år igjen. Hormonell, tørr og irritert. Litt i villrede og veldig usikker på hvilket hudpleiemerke jeg skulle kaste meg over for å få huden i balanse igjen, henvendte jeg meg til Lene hos PureSkin for råd. Kort tid etter var S.W. Basics of Brooklyn og Odacité i hjemmet (anmeldelse av Odacité kommer i mitt neste innlegg).

Produktene til S.W. Basics inneholder kun 5 ingredienser, eller færre. De mener det handler om å holde det enkelt, og at færre ingredienser fremmer mildere hudpleie. Jo enklere rutiner, jo bedre. Produktene skal være enkle å bruke, effektive og ikke minst kunne brukes av alle. S.W. Basics stiller strenge krav til ingrediensene i produktene sine, og hver ingrediens er enten økologisk sertifisert, fair trade eller fra små gårdsproduksjoner. Så langt er 5 produkter i porteføljen økologisk sertifisert etter USDA standard, men S.W.Basics opplyser om at resten av produktene vil være sertifisert innen kort tid.

Her kommer min erfaring med produktene 🙂

S.W. Basics Cleanser

Denne rensen er mild og behagelig på huden. Kombinasjonen av bl.a. rosevann og tea tree olje føles behagelig på huden. Den er lett å påføre og lett å jobbe med. Rosevann har en anti-inflammatoriske egenskaper og vil roe ned irritert og stresset hud, mens tea tree oljen forebygger akne. Etter å ha påført rensen skyller jeg ansiktet med varmt vann. Huden blir ikke stram eller tørr etter vask, og huden føles pleiet og ren. Supergod, rett og slett!

S.W. Basics Toner

Verdens beste!! Denne toneren tar bort eventuelle rester som rensen ikke fikk med.  Den svir noen sekunder dersom du har urenheter. Toneren er tilsatt 5 ingredienser som alle går inn og jobber med å balansere pH-verdien i huden, og strammer inn porene. Duften av epleeddik er noe dominerende, og noe spesiell i starten, men du blir fort vant med den, særlig når du ser hvor fin huden blir.  Huden føles myk og frisk, og ikke minst veldig ren etter påføring.

Photo: swbasicsofbk.com
Photo: swbasicsofbk.com

S.W. Basics Makeup remover

Dette er en sminkefjerner som fjerner mascara samtidig som den pleier huden. Den fungerer nemlig også som en fuktighetsgivende olje. Jeg var litt skeptisk til denne, da jeg ikke helt klarte se for meg at mandelolje, extra virgin olivenolje og litt jojobaolje skulle fjerne mascara uten en del jobbing, men den overrasket meg, virkelig. Den fjerner all sminke lett som bare det, og vippene får fukt og pleie. Når jeg er ferdig masserer jeg det som er igjen av rester fra oljen rundt øynene, og så langt det rekker på ansiktet. Oljen har en behagelig duft av mandel.

S.W. Basics Cream

Dette er en fuktighetskrem som bare må oppleves. Den består av 3 ingredienser som tilfører huden mye fukt uten at den bli fet eller klissete. Den tetter heller ikke porene. Kremen består av sheasmør, kokosolje og olivenolje. I det du påfører kremen smelter den på huden. Oljene kommer virkelig til syne. Kremen lukter ikke videre aromatisk, men den lukter rent. I starten syns jeg lukten var litt stram, men det ble fort en vane. Huden min som var ganske tørr og irritert slurpet i seg denne kremen, og siden jeg trengte litt ekstra fukt brukte jeg den dag og natt i en ukes tid. Når huden føltes balansert igjen gikk jeg over til å bruke kremen kun på natten, og serum fra Odacité på dagtid, og den kombinasjonen er bare helt super.

Endelig har jeg funnet økologisk hudpleie som fungerer optimalt. Jeg merket forbedring på huden allerede samme dag som jeg begynte å bruke produktene. Jeg er rett og slett helt frelst i S.W. Basics!

Trine Hetland

Trine har et brennende engasjement for helse og livsstil, og elsker å skrive og ta bilder. Hun har alltid hatt stor interesse for det sunne, rene og naturlige, men ikke alltid hatt tid og overskudd til å gå «all in». Da hun vinteren 2015 fikk kreft, ga det henne det ultimate sparket bak for å ta tak i eget liv og gjøre nødvendige endringer.

Du liker kanskje også:

Fuktserumet huden din trenger i høst

Sesongskifte og kaldere luft betyr tørr hud og fare for gustenhet. Da er det én ting som gjelder, og det er å legge til rette for å gi huden mest
Les mer

Vekk kroppen med en hjemmelaget koffeinskrubb

Kaffe er en viktig del av hverdagen, og den gjør nytte for seg på utsiden av kroppen såvel som på innsiden. Istedetfor å kaste kaffegrut i søpla lager jeg en
Les mer

Her er den perfekte oljen etter en lang sommer

Jeg har brukt nypefrøolje som ansiktsolje i hele ferien, og jeg tror aldri huden min har holdt seg så fin gjennom en hel sommer noen gang. Den gir akkurat passe
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *