2135 36

La huden gløde fra innsiden med meditasjon

Ah, julen nærmer seg med stormskritt – og gjett om jeg gleder meg! Det er mye jeg elsker med julen, men best har jeg det når jeg befinner meg i en av to motpoler – enten godt nede i sofaen med kosedressen, sjokolade og film – eller på helt andre siden med kjole, vin og gode venner.

Før noen av disse tingene kan finne sted trengs det en periode med forberedelser, som for mange er synonymt med stress. Høye skuldre, rask pust og tusen tanker er ikke bare kjedelig i seg selv – det sliter også på hud og hår. Stress vil blant annet øke nivået av hormonet kortisol som virker uheldig på mange ting – deriblant utseende.

Jeg er fan av å ta problemene ved roten når de skal løses. Samtidig som jeg sørger for at sminken er on fleek, setter jeg derfor av tid til å meditere hver dag både i førjulstiden og romjulen. Meditasjon er et supert verktøy for de av oss som ønsker et roligere sinn og en hud som stråler innenfra og ut.

Les også: Slik booster du huden innenfra

Og du har tid – det kan jeg love deg. Jo mer vi er fullstendig til stede og jo mer vi klarer å konsentrere oss om en ting av gangen, desto mer effektive blir vi. Og enda bedre – siden man gjennom meditasjon også øver på tilstedeværelse, kommer vi sannsynligvis til å finne glede i hver enkelt oppgave vi gjør og kose oss mye mer underveis.

Dette er en enkel måte å meditere på:

  1. Sett deg i en behagelig posisjon.
  2. Sett en alarm på ønsket tid. (Alt fra 5 – 20 minutter er helt supert.)
  3. Lukk øynene forsiktig og ta et dypt pust inn, for så å slippe luften sakte ut igjen. (Ca 5 ganger.)
  4. Skift fokuset til føttene dine og få de til å slappe helt av. Når de er avslappet prøver du å kjenne på energien som er i foten. Kan du kjenne at den lever?
  5. Deretter gjør du det samme med alle kroppsdelene dine. (Ankler, legger, knær, lår, hofter, mage, bringe, rygg, hender, håndledd, underarm, overarm, skuldre, hals, nakke, kjeve, munn, nese, øyne, panne, og til slutt toppen av hodet.)
  6. Deretter skifter du fokuset til pusten din igjen.
  7. Tanker kommer til å dukke opp. Når de gjør det tenker du bare “wops”, ser for deg at de flyr av gårde, og fokuserer på pusten din igjen.
  8. Når klokken ringer, beveger du forsiktig på hender og føtter, og åpner øynene når du er klar for det.

Er jeg skikkelig stressa synes jeg selv det er best å gjøre en guidet meditasjon. Da er det noen som snakker deg gjennom meditasjonen – du bare gjør som du får beskjed om. Appene Calm og HeadSpace er gratis og super fine. Ellers finner du gratis meditasjoner på YouTube også.

Ønsker du ennå bedre effekt av de små minuttene du har satt av til deg selv er produktene fra Scentered virkelig nydelige. De har blant annet balms du kan smøre på pulspunktene før du mediterer, slik at eteriske oljer kan hjelpe deg å oppnå det resultatet du ser etter. Enten det er å slappe ekstra godt av, bli mer skjerpet eller få mer energi. De har i tillegg terapeutiske lys med ulike eteriske oljer, som vil gi samme effekt. Les mer om Therapy Balms & Candles fra Scentered her.

Ønsker dere alle en avslappende jul full av kjærlighet!

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

En grønn livsstil hjalp meg ut av angsten

For tre år siden satt en 21 år gammel jente inne i en knøttliten leilighet på Bjølsen i fire dager i strekk. Hun kunne ikke sette et bein innenfor trikke-dørene
Les mer

Finn inspirasjon i de mørke månedene

Selv om jeg elsker jordfargede blader, varm kakao og frisk luft som river i ansiktet, så er ikke den såkalte høstdepresjonen ukjent for meg. Å gå mot mørkere tider kan
Les mer

Derfor bør du rense huden din med olje

Jeg bruker nesten utelukkende oljer til rensing av huden min. Det har gitt meg en mye mer balansert, glødende og frisk hud. Her får du vite hvorfor oljer er så
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *