La dette hete krydderet styrke huden din i vinter

Jeg tør påstå at gurkemeie er det heteste krydderet nå til dags – og da spesielt blant velvære- og skjønnhetsguruer. Den oransje roten er å se over alt, og det er ikke uten grunn!

Ikke bare smaker gurkemeie fortryllende godt i drikker og varme gryter, det er i tillegg vidunderlig for kroppen.

Først og fremst er krydderet et sterkt antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler og dermed styrker huden. Det er også betennelsesdempende og antibakterielt og et godt bidrag i kampen mot akne og kviser.

Gurkemeie sies også å kunne ha en heldig virkning på psoriasis, strekkmerker, hudpigmentering, rynker og solbrenthet. Jeg har ikke testet ut dette selv, men her er det bare å prøve, da det tross alt ikke kan bli mer naturlig enn dette.

I tillegg til å spises kan gurkemeie brukes rett på huden. Ønsker du deg en fin skrubb eller ansiktsmaske kan du bare blande gurkemeie med en valgfri olje. Vil du gjøre det litt mer fancy kan du blande 1 ss gurkemeie, 1 ss vann og 1 ss eplecidereddik eller rosevann. La dette virke på huden i 15 min før du skyller av. Vær litt forsiktig – den sterke fargen setter seg lett fast i alt fra klær til innredning – ja til og med i huden. Blir du litt gul i hudtonen etter spa-kvelden, så anbefales derfor å kjøre på med en god ansiktsrens etterpå.

Denne ingrediensen blir også brukt i naturlige skjønnhetsprodukter. Vil du ha en liten dose hver dag kan du for eksempel ta en kikk på Beauty Oil fra RMS Beauty. En ansiktsolje for myk og glødende hud, som kan brukes både morgen og kveld.

LES OGSÅ: Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Personlig liker jeg aller best å få i meg krydderet gjennom maten – da gjerne i en god curry-gryte eller denne vinterens hotteste drikk; golden latte. Sistnevnte kan du finne oppskrift på i videoen over.

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

Slik får du naturlig hvite og vakre tenner

Glem sterke blekemidler og syntetiske tannkremer – her er tipsene som gir deg hvite, vakre og sunne tenner på den naturlige måten.
Les mer

3 tips for lengre og sterkere negler

Neglene er for meg en morsom måte å fullføre stilen min på, eller sette den lille ekstra touchen på et antrekk. Det er mye forskjellig man kan gjøre med dem,
Les mer

Rene ord for pengene!

Vi er så glade for å kunne fortelle at vi i løpet av kort tid vil få inn enda en bok til vår kategori “Green Living”! Denne gang er det
Les mer

2 Responses

    • Havremelk gaar helt fint Monika, veldig mye og mange av de varme veganer drikkenen – inkludert turmeric melk, varm sjokolade og latte – lager jeg paa Oatly (evt Oatly Barista) og det passer utmerket! 🙂

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *