Hvorfor maca er supermat for huden din

Endelig er maca tilgjengelig i Norge! Dette har i allefall jeg ventet lenge på. Det er noen år siden jeg prøvde maca for første gang, men fordi det har vært så vanskelig å få kjøpt det fra utlandet har jeg kun brukt det i korte perioder av gangen – og jeg har alltid savnet det når det har gått lenge mellom hver gang. Maca er nemlig et utrolig allsidig tilskudd, og jeg har alltid blitt imponert over den fantastiske effekten den har på huden, håret, neglene og kroppen generelt.

Rotgrønnsaken maca dyrkes i Andesfjellene i Peru og Bolivia. I Peru har den blitt brukt som mat og medisinplante i over 2000 år – den er så tettpakket av næring at Inka-krigerene brukte det for å lade opp til kamp. Maca er et adaptogen, som vil si at det øker kroppens motstand mot stress og har en balanserende effekt på ulike systemer i kroppen.

MACA FOR HUDEN, HÅRET OG NEGLENE DINE

  • En av macaens mest spennende egenskaper er at den virker balanserende på hormonene – perfekt for deg som sliter med akne og urenheter i forbindelse med menstruasjon, eller har andre hormonelle plager.
  • Den er rik på jern og jod, som er viktige mineraler for skjoldbruskkjertelens funksjon. Dermed støtter macaen produksjonen av hormoner som er viktig for både huden og håret.
  • Maca er også rik på sink og mangan, som er superviktig for huden og også immunforsvaret (perfekt tilskudd nå på vinteren!).
  • Macaens rike innhold av proteiner er essensielt for sterke negler og glansfullt hår, mens det høye vitamininnholdet styrker huden og gir den glød.
  • Det høye C-vitamininnholdet i maca øker kollagenproduksjonen og bekjemper frie radikaler.
  • I en studie på rotter ble det vist at maca kan forebygge solskader dersom man bruker det på huden. Sliter du med pigmentflekker og ujevn hudtone kan du prøve maca i hjemmelaget ansiktsmaske eller peeling.

I tillegg til macaens egenskaper for hud, hår og negler, er den kjent for å kunne gi økt energi, redusere stress, bedre hukommelsen, øke sexlysten og fertiliteten, hjelpe ved plager i overgangsalderen, gi økt blodsirkulasjon og redusere angst, humørsvingninger og depresjon.

Ok, så dette er utvilsomt bra saker å få i seg. Men hvordan bruke maca som tilskudd?

SLIK BRUKER DU MACA:

Maca har en mild, malt- og nøtteaktig smak, og er enkel å bruke i smoothies, shakes, kakao, te, kaffe, i energikuler og barer. Eller du kan bare blande den rett i vann eller juice. Selv er jeg ikke sånn superbegeistret for smaken, så i perioder har jeg faktisk laget mine egne macakapsler for å lettere få det i meg. Da kjøper jeg tomme kapsler på nettet som jeg enkelt fyller opp selv. Ved første gangs bruk anbefales det å starte med 1/2 ts i noen dager før du øker mengden. I juice, kakao, te eller kaffe er 1 ts greit å bruke. I smoothies eller proteinshakes kan du bruke 1-3 ts.

Det finnes tre typer maca, en svart, rød og gul, alle med hver sine gode egenskaper. Full Spectrum Maca inneholder alle disse, for å kunne gi et komplett macatilskudd i pulverisert form. Full Spectrum Maca er dessuten gelatinisert, noe som gjør den mer lettfordøyelig enn rå maca, og passer derfor bedre for de fleste. Gelatinisering er prosessen som bryter ned stivelsen, og gjør det mer lettfordøyelig – det har altså ingenting med gelatin å gjøre, og macaen kan trygt tas av veganere og vegetarianere. Full Spectrum Maca er 100 % økologisk og inneholder ingen tilsetningsstoffer.

Her finner du mer info om Full Spectrum Maca.

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Dette er det beste renseproduktet for tørst vinterhud

Enten du har moden hud, sliter med tørr hud, eller bare kjenner at vinteren herjer litt ekstra med huden din og gjør den tørrere enn vanlig, så trenger du et
Les mer

Beskytt huden i vårsolen med økologisk solkrem

Endelig er det VÅR. På tide med ny solkrem! Plutselig skal den bleke vinterhuden vår ut og kjenne på deilige solstråler igjen. Det kan nesten komme som et lite sjokk,
Les mer

Skjem bort huden med en økologisk sheet mask

K-beauty har tatt det norske markedet med storm, og mest hype har kanskje såkalte sheet masks fått: tekstilmasker formet etter ansiktets konturer, dynket i pleiende kliss. Meningen er at ingrediensene
Les mer

2 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *