Hvorfor du bør drikke matcha hver dag

En sjelden gang i blant kommer man over ting som man bare vet at “dette kommer jeg til å fortsette med hele mitt liv”. Matcha er en sånn ting for meg. Jeg synes det er noe helt magisk med denne superteen, og jeg er sikker på at du kommer til å bli bitt av matchabasillen du også, hvis du ikke er det allerede.

Matcha inneholder hele 137 ganger mer antioksidanter enn grønn te, er like oppkvikkende som kaffe – men uten de samme bivirkningene, har stressreduserende egenskaper og er proppfullt av klorofyll, jern og andre næringsstoffer som er supermat for både hud og kropp. I motsetning til vanlig grønn te, får du i deg hele tebladet når du drikker matcha. Dette gjør matcha enda sunnere fordi den inneholder mye mer av de gode stoffene.

Min favoritt er den økologiske Rawcha Ultra Premium Ceremonial Organic Matcha fra The Pretty Smart Food CO.

Koffeininnholdet i matcha er ganske høyt, men tolereres mye bedre av kroppen enn koffeinet i kaffe. Det er det høye innholdet av aminosyren L-theanine som er grunnen til det. L-theanine har en beroligende effekt, og bremser kroppens opptak av koffein. Dette gjør at du føler deg opplagt mye lenger, og du slipper den litt stressa følelsen som kaffe kan gi.

LES OGSÅ: Derfor bør du rense huden din med spirulina

I tillegg til at jeg elsker den runde og gode smaken, merker jeg helt klart en oppkvikkende, men samtidig beroligende og balanserende effekt av denne superteen. Derfor synes jeg matcha er ekstra bra å drikke på travle dager der jeg trenger ekstra fokus.

Slik lager du deg en perfekt kopp med matcha:

  • Bruk en stor tekopp hvis det er plass til å vispe i den, eller en liten bolle til å lage teen i og så heller du den over i en vanlig kopp etterpå.
  • Bruk 1/2 ts matchapulver til 1 dl vann. Ha eventuelt i mer vann om du synes den blir for sterk.
  • Begynn med å ha matchapulveret i en liten sil og sil den over i koppen. Dette forhindrer klumper i teen.
  • Hell på varmt vann som holder 70-80 grader.
  • Bruk bambusvisp eller en annen liten visp og visp kraftig i en “M”-formasjon. Dette mikser pulveret godt inn og sørger for det lette og fluffy skummet på toppen som hører med på en god matcha.
  • Så er det bare å nyte!

En annen ting jeg digger er matcha-barene fra The Pretty Smart Food CO. For en genial måte å få i seg matcha på! Du får dem i smakene Cacao Almond, Cacao Goji & Orange og Choc Chip & Coconut. Og du, frem til 26. mars har vi introduksjonstilbud på dem med 20 % rabatt.

Les mer om Rawcha Organic Matcha og Rawcha Organic Matcha Bars her!

 

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Bliss balls med matcha, kokos og pistasj

En av de første tingene jeg begynte å eksperimentere med på kjøkkenet da jeg begynte å interessere meg for raw food var bliss balls. De er jo så enkle å
Les mer
honningmaske MSM

DIY honningmaske med Ren MSM mot arr og acne

Tidligere i sommer var jeg så uheldig å havne i en sykkelulykke. Det gikk overraskende greit, men jeg satt igjen med noen stygge skrubbsår. Altså, det er jo nesten ikke
Les mer

Dette er superfrøene som gir deg vakker hud innenfra

Det finnes mange frø som er proppfulle av fantastiske egenskaper for hud, hår og kropp. Men hvem har tid til å inkludere alle disse i kostholdet i en travel hverdag?
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *