325 0

GUIDE: Slik finner du den perfekte ansiktrensen til din hudtype

Uansett om du har normal, fet, sensitiv, tørr eller moden hud, så finnes det en naturlig og effektiv ansiktsrens for deg.

Her får du min guide til hvordan du velger den perfekte rensen til nettopp din hudtype:

Fet hud, urenheter og acne:
Velg en rens som (paradoksalt nok) inneholder mye gode oljer, slik at huden holder på fuktigheten. Sterke produkter med såpe eller alkolhol stripper huden for olje og gjør at den kompenserer med å overprodusere sebum, og huden blir enda mer fet og uren. En oljebasert rens er dessuten super til å fjerne makeup med. Jeg anbefaler Dr. Alkaitis Organic Purifying Cleanser, som er rik på økologiske, pleiende og rensende oljer, og som ikke inneholder alkohol eller vann. Den renser i dybden, fjerner døde hudceller og etterlater huden fuktig, myk og behagelig. Her kan du lese mer om Dr. Alkaitis Organic Purifying Cleanser. Psst! Akkurat nå får du Dr. Alkaitis Organic Purifying Cleanser til 15 % rabatt!

Tørr hud:
Styr unna såpebaserte renser som etterlater huden stram og tørr, og velg heller en mild og fuktgivende rens med pleiende ingredienser. Aloe vera, willow bark og glyserin er beroligende og rensende ingredienser for tørr hud. Gå også for en rens med pH på 4,5, slik at hudens syrekappe ivaretas. Cleansing Nectar fra Fig+Yarrow inneholder både aloe vera, willow bark og glyserin og er i tillegg pH-balansert. Den er dessuten proppfull av andre botaniske, rensende og pleiende ingredienser. Her finner du mer info om hvordan du bruker Cleansing Nectar fra Fig+Yarrow.

Sensitiv hud:
Sensitiv hud trenger beroligende pleie med enkle, supermilde og rene ingredienser – less is more! Du bør selvsagt unngå alt med alkohol og såpe, men også styre unna produkter med mange potente og potensielt irriterende ingredienser. S.W. Basics Cleanser er en mild vannbaserte rens, fri for såpe, alkohol, parabener og sulfater, og perfekt for deg med sensitiv hud. Den kan brukes både morgen og kveld og etterlater huden helt ren og beroliget. Den er basert på økologisk rosevann, som roer ned stresset hud og renser porene, vegetabilsk glyserin, som virker fuktgivende og helende, og tetre-olje, som virker anti-bakteriell og forebygger akne. Her kan du lese mer om S.W. Basics Cleanser.

LES OGSÅ: De beste produktene for deg med sensitiv hud

Normal til tørr hud:
Du har mer å velge mellom enn mange andre hudtyper, men bør likevel unngå produkter som virker uttørkende på huden din. Gå gjerne for et renseprodukt som er rikt på stimulerende og pleiende ingredienser, og som samtidig gir god fukt til de tørre partiene i ansiktet. Her vil jeg anbefale min personlige favorittrens, som er perfekt for deg med normal til tørr hud, og som også egner seg for deg med litt sensitiv hud. Lemon Balsam Cleanser fra ISUN er rik på kokosolje, som virker antibakteriell og fuktighetsgivende, og avocadosmør, som tilfører huden rikelig med essensielle fettsyrer. Avocadosmør er også rikt på vitamin A og E som gir sterke og sunne hudceller. Rensen inneholder også aloe vera med planteekstrakter av calendula, rose, lavendel og life everlasting-blomster, som har helende og beroligende egenskaper. Her finner du mer info om Lemon Balsam Cleanser fra ISUN.

Moden hud:
Moden hud trenger en rens som gir ekstra mye fukt, revitaliserer og fornyer hudcellene, og samtidig forebygger nye aldringstegn. Intelligent Nutrients Gentle Cleansing Lotion er en såpefri rens som etterlater huden frisk og myk. Den fjerner smuss og makeup uten å virke uttørkende, og inneholder aktivt epleekstrakt, som er et naturlig antiseptisk og lett eksfolierende middel. Den er dessuten rik på antioksidanter som beskytter mot aldringstegn forårsaket av frie radikaler. Intelligent Nutrients Gentle Cleansing Lotion brukes morgen og kveld, på ansikt, hals og bryst, og kan også brukes som en mild og skånsom barberkrem. Her kan du lese mer om Intelligent Nutrients Gentle Cleansing Lotion.

Kombinasjonshud:
Du trenger en rens som balanserer mellom å rense effektivt, samtidig som den gir en god dose med fuktighet. Det ideelle er et produkt som beskytter hudens egen oljebarriere og holder på fukt, og som likevel renser bort overflødig olje og smuss. Josh Rosebrook Mosturizing Cleanser er en skånsom plantebasert rens som raskt har oppnådd kultstatus i USA. Den fjerner effektivt smuss, bakterier og makeup uten å strippe huden for sine naturlige oljer. De fuktighetsgivende ingrediensene trenger dypt inn, noe som resulterer i en jevn, klar hudfarge, og som også bevarer hudens delikate, beskyttende oljebarriere. Rensen brukes morgen og kveld på fuktig hud, og du kan gjerne la den sitte på noen minutter slik at huden kan nyttegjøre seg enda bedre av ingrediensene. Her finner du mer info om Josh Rosebrook Mosturizing Cleanser.

EKSTRATIPS! Inkluder Charcoal Konjac Sponge fra Karmameju i den daglige renserutinen din. Den eksfolierer og renser huden effektivt, stimulerer blodomløpet og hudens gjenoppbygging uten å skade de sarte lagene i overhuden. Aktivt bambuskull er perfekt til fet, kombinert og hormonell hud; det renser i dybden, fjerner overflødige oljer og smuss, og bidrar til å motvirke urenheter og kviser.

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Steg for steg: Sommerens fineste sminke-look

Jeg synes det er ekstra gøy å sminke meg om sommeren, kanskje fordi jeg benytter sesongen til å eksperimenterere utenfor fra min vanlige, bleke maske. Likevel, det skal være enkelt,
Les mer

Her er min favorittdeodorant

Etter at jeg gikk over til naturlig deodorant uten aluminium har jeg prøvd mange varianter; sticks, roll on, krystaller, kremform. Selv om det er litt mer mekk å påføre en
Les mer

Følelsen av nyvasket hår på ett minutt

Dette har jeg vært på jakt etter utrolig lenge. En helt naturlig og økologisk tørrsjampo som virkelig funker! Og som lukter godt – og får plass i veska – kan
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *