Grønne juiceshots

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken / Kagge forlag

Dette er den perfekte måten å starte dagen på! Denne grønne juicen er ganske sterk og konsentrert, så den skal drikkes som en “shot” på ca. 1 dl. Du trenger ingen fancy juicemaskin for å lage denne, for den kan enkelt lages i blender og siles til slutt. Har du juicemaskin kan du selvsagt bruke den.

Denne juicen har base av eple, agurk og grønnkål. Den smaker friskt av lime og mynte. Chili og ingefær gir den ekstra sting. Starter du dagen på denne måten føles det som å drikke en dobbel espresso.

For å få en ekstra god start på dagen kan du tilsette litt Morning Elixir fra Alchemy Super Blends. Dette er en konsentrert blanding bestående av hemp- og erteprotein, baobab, hvetegress, fiberhusk, chlorella, spirulina, gojibær, camu camu og acai som du enkelt rører ut i juice eller smoothie.

Oppskriften på grønne juicheshots er hentet fra kokeboken min, Julies grønne kjøkken, som du nå får kjøpt her hos PureSkin.no.

Gir 1 liter / 10 shots

Ingredienser:
• 4 grønnkålstengler
• 10 stilker stor mynte
• et par cm fersk ingefær
• 1⁄2 rød chili med frø
• 1 agurk
• 1 lime
• 5 grønne epler eller 3⁄4 l kvalitetseplejuice
• 4-5 strøkne ts Morning Elixir

grønne juiceshots

Slik gjør du:
1. Vask grønnkålen godt og riv bladene fra stengelen. Ha dem over i en blender.

2. Vask myntebladene og ha dem oppi blenderen.

3. Skrell ingefæren og del den i mindre biter. Del en chili i to. Behold frøene og frøveggene om du ønsker en ekstra spicy variant.

4. Vask og del agurken i mindre biter og ha dem over i blenderen.

5. Tilsett til slutt limesaft og vaskede grønne epler eller eplejuice.

6. Kjør sammen til en tykk juice. Hell juicen gjennom en finmasket sil eller en nøttemelkpose.

7. Til slutt blander du inn Morning Elixir og rører godt. Hell juicen over på en glassflaske eller tett beholder. Kan oppbevares 3-4 dager i kjøleskap. Rist godt før bruk.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

mandelsmør

Slik lager du ditt eget mandelnøttesmør

Har du kjøpt nøttesmør i butikken? Isåfall vet du at det er ganske dyrt. Har du en foodprocessor eller kraftig blender kan du enkelt lage ditt eget supersunne nøttesmør. Det
Les mer
quinoa tabbouleh

Quinoa-tabbouleh med granateple

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken Nå som det er kaldt og mørkt ute er det ekstra viktig å få i seg næringsrik og fargerik mat. Denne oppskriften fra
Les mer

Derfor er kollagen det hotteste tilskuddet akkurat nå

Visste du at kollagen er det proteinet vi har mest av i kroppen? Ikke bare skal det holde huden vår elastisk og fin, det finnes også mengder av det i
Les mer

3 Responses

  • Hei! Dette så kjempegodt ut! 🙂 Har du noen forslag til hva man kan bytte ut eple med i oppskriften og fortsatt få en god smak? (Jeg er allergisk mot eple). Hadde vært fantastisk! 🙂

    • Hei Monika!

      Tåler du pære? Isåfall ville jeg byttet ut eple/eplejuice med de grønnrøde faste pærene. Disse har ganske lik smak som grønne epler. Hvis ikke ville jeg faktisk brukt ananas/ananasjuice for å få den samme friskheten. Lykke til!

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *