Grønn supersalat med gode fettsyrer

grønn supersalat

Denne grønne supersalaten inneholder alt som gjør en salat perfekt. Kremet avokado, sprø agurk, krydrete og proteinrike kikerter, salt fetaost, næringsrikt egg og en smakfull oljedressing. Salaten passer like godt til lunsj som til middag, for denne er skikkelig mettende. Er du lur lager du en ekstra porsjon du kan ha til lunsj dagen etter – bare vent med å blande inn dressingen isåfall.

Kikerter og egg inneholder mye protein og får deg til å bli mett. Avokado inneholder gode fettsyrer som kan være gunstig for kolestrolet. Dressingen har fått et ekstra boost av antioksidanter og gode fettsyrer med Antioxidant Super Seed Oil Complex, et superkonsentrert oljetilskudd laget av tusenvis av kaldpressede økologisk sertifiserte frukt- og grønnsaksfrø. Én dosering (1-2 ts) gir like mye antioksidanter som utrolige 4,5 kilo frø fra friske bær.

Grønn supersalat til to:
-1 boks hermetiske kikerter
-2 ss olivenolje
-2 ts røkt paprika
-1 ts chiliflak
-1 ts spisskummen
-1 klype salt og pepper
-1/2 lime
-100 g ruccola eller babyspinat
-1/2 agurk
-1 avokado
-50 g fetaost
-2 ferske egg

Dressing:
-1 ss dijonsennep
-1 ss flytende honning
-1/2 lime
-1 ss Antioxidant Super Seed Oil Complex
-5 ss olivenolje
-2 ss finhakket basilikum
-1 klype salt og pepper

grønn supersalat

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll kikertene og tørk av dem med litt kjøkkenpapir. Ha dem over i en bolle og bland godt sammen med olivenolje, røkt paprika, chiliflak, spisskimmen, salt, pepper og en skvis lime. Ha et bakepapir på en rist (helst ikke stekebrett!) og spre kikertene utover. Stekes i 15-20 minutter, eller til de er gylne og har fått litt stekeskorpe.

2. Fordel ruccola eller babyspinat i to skåler. Del agurk og avokado i tynne skiver og dander i skålene.

3. Fordel kikertene i hver salatskål og topp med litt smuldret fetaost.

4. Kok opp vann til rett under kokepunktet i en stor kjele. Det er viktig at vannet ikke koker, men kun småbobler i bunn av kjelen. Mitt beste tips når du skal posjere egg er å bruke så ferske egg som mulig, og kakke egget over en liten sil før du har det over i vannet. Slik siler du bort det mest rennende av egget, som ofte er det som skaper trøbbel under posjeringen. Bare slipp egget forsiktig over i vannet og la det synke til bunn. Ikke lag en “tornado” av vannet. Posjer ett egg av gangen. Ta egget ut av vannet etter 3-4 minutter.

5. Lag dressingen ved å piske sammen sennep, honning, limesaft, Antioxidant Super Seed Oil Complex og olivenolje til en tykk dressing. Finhakk basilikum og smak til dressingen med salt og pepper.

6. Dander salaten med et posjert egg på toppen og sprinkle over dressingen til slutt!

grønn supersalat

Antioxidant Super Seed Oil Complex er ikke bare god over salaten, den kan nemlig også brukes i juice eller smoothie for en god start på dagen. Den kan også brukes som ansiktsolje, eller i håret. Masser oljen inn i hodebunnen og sov gjerne med det. Dagen etter tar du sjampo i tørt hår, før du skyller og gjentar enda en gang med sjampo. Oljen er et skikkelig multiprodukt som smører huden både utvendig og innenfra.

LES OGSÅ: Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Hvorfor du bør drikke matcha hver dag

En sjelden gang i blant kommer man over ting som man bare vet at “dette kommer jeg til å fortsette med hele mitt liv”. Matcha er en sånn ting for
Les mer
varm sjokolade

Varm sjokolade til kalde høstdager

Nå som det sakte men sikkert blir mørkere og kaldere er det få ting som slår det å nyte en kopp rykende varm sjokolade. Gjerne i sofakroken med en god
Les mer

Stay hydrated – med sommerens fineste vannflasker

Krystallflaskene våre har tatt helt av, og det er ikke så rart – de gjør det nemlig helt uimotståelig å drikke vann! For du skal lete lenge etter en vakrere
Les mer

1 Response

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *