3162 0

Få høstens mykeste lepper

Plutselig har det blitt kaldt i luften – og jeg ønsker nå min favorittårstid velkommen. Det er noe med klisjeen rundt myke skjerf, store kaffekopper og varme chiligryter som får meg til å smile som et lite barn i lekebutikken.

Selv om jeg har telt ned til jul siden forrige desember, og er en av de irriterende personene som smiler når det regner, så anerkjenner jeg at det er noen utfordringer knyttet til denne tiden på året. Deriblant tørre, sprukne lepper.

Kombinasjonen av kulde ute og oppvarming inne er litt kjedelig for huden – også leppene.  De har lett for å bli såre, flakete og umulige å legge en fin leppestift på. Heldigvis er det noen lette trinn man kan følge for å komme nærmere målet om myke lepper.

Fuktighet innenfra
Tørre lepper kan være et tegn på dehydrering. Hele sommeren, og spesielt i varmere strøk, blir vi minnet på å drikke nok vann – mens på vinteren glemmer vi det litt. Spesielt hvis det er kaffe som lurer i disse varme koppene våre, vil det være ekstra viktig å få i seg vann. Hvis det blir kjedelig i lengen, kan man eventuelt variere litt med urte-te eller kombucha for å hente det viktige H2O-et. Jeg pleier å drikke en flaske vann på morgenen, og deretter ett glass i forkant av hvert måltid utover dagen. Da blir det fort en vane, og vanskelig å glemme.

Skrubb
Skrubber vi leppene blir de ikke bare mykere med en gang, men det blir også lettere å fukte de etterpå. En leppeskrubb bør være mer skånsom enn den vanlige kroppsskrubben, og gjerne med små korn. Den letteste måten å gjøre det på og som jeg har gjort siden jeg var liten, er å blande olje og sukker. Eventuelt litt honning også. En tilfredsstillende miks både for leppene og smaksløkene.

Vask leppene, masser de litt, påfør skrubb og la den virke en liten stund før du skyller av med varmt vann.

LES OGSÅ: Her er superfood-masken som gir deg den vakreste vinterhuden

Fuktighet utenfra
Etter vi har fuktet fra innsiden og skrubbet bort gamle, døde celler, kan vi tilføre fuktighet i form av olje eller leppebalsam. Jeg pleier å skrubbe leppene på kvelden og påføre et tykt lag med fukt før jeg legger meg. Slik får det virke hele natten gjennom. NUORI har en superfin balsam som er perfekt til bruk både natt og dag, eller denne og denne med farge som piffer opp antrekket samtidig som de pleier huden. Alle tre inneholder blant annet shea, avokado og kakao smør som gir masse næring samtidig som leppene mykes opp.

Foto: Ladybirds Nest

Høsten er for mange en kald og mørk tid, men for meg symboliserer den varme. Utnytt den gode unnskyldningen til å sitte inne på kveldene, tenne lys som dufter av lavendel, drikke te og tenke på hvor heldig du er. Tenk på alle de fine tingene du har i livet ditt og på hvor myke og deilige lepper du nå kommer til å få – og før du vet ordet av det så er den deilige juletiden her.

God høst!

Lagre

Lagre

Lagre

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

The Natural Haircare for Dry Summer Days

After the incredible heat wave we faced in Norway this spring, my ridiculously long hair had taken a beating. One of the tough things with long hair is to keep
Les mer

Slik tar du best vare på huden i sola

Endelig er den deilige sola her, men det gjelder å være forsiktig for å unngå å brenne seg. Jeg har blitt ledd av både en og to ganger fordi jeg
Les mer

7 grunner til at du bør begynne med sheasmør nå

Sheasmør er en av de tingene jeg alltid har tilgjengelig hjemme, og det var en av de aller første ingrediensene jeg begynte å eksperimentere med da jeg gikk over til
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *