Energikuler med kokos og sitron

energikuler sitron

Dette er oppskriften for deg som ofte er på farta eller ofte opplever klokka to-kneika mellom lunsj og middag. Har du noen av disse energikulene på lur er formen reddet. Kulene består av cashewnøtter og kokos, og er smakssatt med sitron og vanilje. De er friske, syrlige og litt søte. Cashewnøtter har en naturlig søt smak og får en kremete konsistens, noe som gjør dem spesielt egnet i energikuler.

Visste du at cashewnøtter er den nøttetypen med færrest kalorier? Cashewnøttene er også en naturlig kilde til protein, vitamin B6 og kostfiber. De er i tillegg rike på tiamin, jern, kalium, magnesium, sink, kobber og fosfor. Tjue gram om dagen er anbefalt!

Energikuler er perfekt når du har litt lite energi. Det samme er dette terapeutiske og energigivende lyset som har en deilig duft av grapefrukt, sitronmyrt og spearmint. Tenn lyset og ta deg en energikule eller to og lad opp batteriene.

Oppskriften gir ca 20 energikuler

Ingredienser:
-150 g rå cashewnøtter
-100 revet kokos + ekstra til å rulle i
-Zest fra 2 økologiske sitroner
-Juice fra 1 økologisk sitron
-2 ss lønnesirup
-1 vaniljestang
-1 klype salt

energikuler sitron

LES OGSÅ: Slik booster du huden innenfra

Fremgangsmåte:
1. Ha først nøttene i en foodprocessor og puls et par ganger slik at nøttene blir grovhakket.

2. Tilsett resten av ingrediensene i foodprocessoren. Pass på å kun raspe det gule sitronskallet og ikke få med det hvite mellom skallet og fruktkjøttet (da kan det bli bittert). Pass også på å ikke få med noen sitronsteiner når du skviser saften. Bruk kun frøene fra vaniljestangen. Du kan eventuelt bruke 1/2 ts vaniljepulver eller ekstrakt.

3. Kjør foodprocessoren til til alle ingrediensene er godt blandet og er litt klissete, men pass på å ikke kjøre den for lenge slik at det blir til nøttesmør. Massen skal være litt klumpete, men er lett å forme til kuler likevel.

4. Trill små kuler, og dypp dem i litt ekstra revet kokos. Legg kulene i en boks og avkjøl dem så de får “satt seg”.

5. Kulene bør oppbevares i kjøleskap, og er holdbare ca en uke.

Tips! Frys ned kulene og ta med deg et par i veska om morgenen. Da holder de seg utover dagen uten å være avkjølt.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Spis deg vakker med sjokolade

Nei, vi snakker ikke om snickers og kvikk lunsj, men om sjokolade av økologisk, rå kakao. Og du, det er faktisk kjempeenkelt og morsomt å lage helt selv! Derfor er
Les mer

Krystallflaskene alle vil drikke av nå

Det er ikke noe tvil om at krystaller er det hotteste innen både hudpleie og velvære for øyeblikket. Både krystallrullene og gua sha-ene har flydd ut av hyllene her hos
Les mer
bærsalat

Derfor bør du få i deg antioksidanter

De fleste har hørt at man bør få i seg antioksidanter, men hva er det egentlig? Antioksidanter er en samlebetegnelse for en rekke type stoffer. Noen er vitaminer, noen er
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *