En rå dressing for sterke og vakre negler

Jeg sitter på kjøkkenet og ser på snøen som daler ned utenfor vinduet. Det er helt blått ute, og jeg føler jeg kan se hvor kaldt det er. Ah – er det ikke bare helt nydelig? Med adventsstaken i vinduet, Rooibos te i koppen og hjemmestrikkede ullsokker på bena føles det noen minutter som om ingenting mangler.

For neglene våre derimot er kanskje ikke opplevelsen like gledelig. Det er kaldt, lav luftfuktighet og stor forskjell mellom ute- og innetemperatur, noe som fort kan gjøre neglene tørre, sprø og flisete.

Det er heldigvis mye vi kan gjøre fra utsiden for å unngå dette – da gjerne ved å påføre en god håndkrem eller massere litt olje på både negler og neglebånd. (Denne fra Treat Collection er superfin til det!). Noe som er minst like viktig er å hjelpe neglene våre fra innsiden. For eksempel er mineralet selen viktig å få i seg nok av for å opprettholde normale og sterke negler.

Les også: Les dette før du lakker neglene dine igjen

Selen finner man mye av i fisk, sjømat og innmat – men siden jeg selv velger et plantebasert kosthold, går jeg for andre gode kilder som grove kornprodukter og paranøtter.

Paranøtter er faktisk så næringsrike og fylt med selen, at det er noen som velger å spise en nøtt hver morgen – litt som et kosttilskudd. Den smaker jo helt nydelig – så hvorfor ikke. Den er også super å strø over havregrøten om morgenen, å ha i saftige nøttebrød eller ennå bedre; som ingrediens i rawfood desserter.

En av mine favoritter er å bruke paranøtter i hjemmelaget salatdressing, noe jeg gjerne vil gi dere en oppskrifts-video på i dag. Dressingen er utrolig god, og gjør seg veldig godt som et avbrekk mellom all den tunge julematen. Faktisk smaker den ganske likt en cæsarsalat-dressing!

Selv om selen må tilføres via kosten så skal vi ikke ha for mye av det. Blir du litt for glad i denne dressingen kan du derfor med fordel bytte ut halve mengden paranøtter med cashewnøtter.

Sliter du skikkelig med kjipe negler kan det også være lurt å ta en kikk på MSM pulver. Et supert tilskudd som er det bra for både negler, hår og hud!

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

Rene ord for pengene!

Vi er så glade for å kunne fortelle at vi i løpet av kort tid vil få inn enda en bok til vår kategori “Green Living”! Denne gang er det
Les mer

Aromaterapien jeg alltid har med meg i veska

Jeg digger produkter som gjør det enkelt å finne ro og balanse i en hektisk hverdag. For selv om det går an å fiske opp en flaske eterisk olje av
Les mer

Miniguide: Den beste pleien til babyhud

For fire år siden var jeg så heldig å bli mamma til lille Jonathan, og i april i år kommer det en etterlengtet lillebror. Da passer det bra å dele
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *