336 0

En grønn livsstil hjalp meg ut av angsten

For tre år siden satt en 21 år gammel jente inne i en knøttliten leilighet på Bjølsen i fire dager i strekk. Hun kunne ikke sette et bein innenfor trikke-dørene uten at hun følte seg som en stor geleklump, og absolutt ikke dra å handle uten å føle at hun var på vei til å besvime.

Dette var meg. Jeg hadde fått diagnosen generell angstlidelse, og følte at livet var så godt som over.

Tabletter ble skrevet ut, og psykolog-timene var planlagt med få dagers mellomrom. På tross av at dette var den eneste behandlingen jeg visste om – var det noe som sa meg at det fantes en annen vei.

Jeg lærte raskt at helse handler om mer enn bare kolesterolnivå eller hvor mye fett jeg har rundt magen. Det handler ikke bare om den delen vi ser i speilet hver dag, men også sinn og sjel. Jeg oppdaget at alt henger sammen – at et helt hysterisk bankende hjerte kan bli roligere av å endre tankesett, og at en panisk hjerne kan roes ned ved å gi kroppen den beste pleien.

Hva jeg spiste, og ikke spiste, skulle vise seg å ha verdens største betydning for meg. Det samme med hva jeg smurte på huden og sprayet i håret.

Uten at jeg er kjemiker eller utdannet lege kan jeg si at toksinene i vanlige skjønnhetsprodukter påvirker kroppen og hjernen vår i en uheldig retning. Huden er kroppens største organ, som absorberer så innmari mye av det vi smører på den – og her badet jeg meg i toksiner hver eneste morgen og kveld. Visste du at armhulen har et utrolig tynt lag, og dermed absorberer deodoranten vår på null tid? Det visste ikke jeg.

LES OGSÅ: Derfor bør du bytte til naturlig deodorant

En holistisk og grønn livsstil gjorde meg frisk igjen – og idag har jeg ikke kjent et snev av angst på over ett år. Jeg tok medisinene mine én dag og gikk til psykolog to ganger totalt – så jeg gir all æren til livsstilsendringene.

Jeg startet med å skifte ut produktene det gikk mest av, slik som fuktighetskrem og deodorant. Deretter hårprodukter og sminke.

Deodorantene fra Schmidts Naturals er mine favoritter. Av fuktighetskremer kan jeg anbefale sheasmør, men også alt annet som er helt naturlig og økologisk. Hårprodukter finner du her, og massevis av spennende sminke her.

Når vi kan skinne både på utsiden og innsiden ser jeg ingen grunn til å la være! ♥︎

Siden dette innlegget har fått en del oppmerksomhet, vil jeg bare påpeke at dette er min personlige historie, som forteller hvordan jeg kom meg ut av angsten. Jeg har i tillegg god erfaring med at mine coaching kunder blir bedre med denne vinklingen. Vi er imidlertid alle forskjellige, og jeg har stor respekt for de som velger psykolog, medisin eller finner andre veier 🙂 

Anne-Line Erlandsen

Anne-Line er utdannet holistisk helsecoach ved The Institute For Integrative Nutrition, og er gründer av Holistical. Gjennom sosiale medier og personlig coaching inspirerer hun jenter verden over til å ta livet i egne hender, med et positivt tankesett og sunne livsstilsendringer. Ellers fyller hun hverdagen med reising, yoga, meditasjon, naturlige skjønnhetsprodukter, plantebasert mat og en daglig dose latter.

Du liker kanskje også:

Finn inspirasjon i de mørke månedene

Selv om jeg elsker jordfargede blader, varm kakao og frisk luft som river i ansiktet, så er ikke den såkalte høstdepresjonen ukjent for meg. Å gå mot mørkere tider kan
Les mer

Julegave til din grønne venninne

Jeg blir helt rørt når jeg åpner en julegave og ser at personen jeg fikk den av virkelig har tenkt på meg. I fjor hoppet jeg i taket av flere
Les mer

Slik gjorde jeg mitt tørre hår friskt igjen

Naturbørste fra Hydrea London. Foto: Kristine Almerud Jeg har alltid hatt veldig tynt, flatt, typisk nordisk hår – som ikke akkurat ble bedre etter tre ryggsekkturer i Sørøst-Asia. Sol, billig
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *