320 1

Dette skjer om du bruker sheet-maske hver dag

Jeg må innrømme at det å bruke ansiktsmasker er det jeg er dårligst på å gjøre jevnlig for huden min. Som travel småbarnsmor strekker ikke egentiden til dessverre. Derfor er sheet-masker som en gave fra oven til alle oss som er stuck i tidsklemma. Det er nemlig få hudpleieprodukter som er så effektive, raske og enkle å bruke.

Hva er det som gjør sheet-masker annerledes fra vanlige ansiktsmasker? Sheet-masker fungerer som en barriere som lukker inne ingrediensene og forhindrer at de fordamper fra huden. Dermed får ingrediensene den tiden de trenger på å trenge dypt inn i huden. Det er grunnen til at huden føles så utrolig myk og “plumped” etter du har brukt en sheet-maske.

photo: @saturdayshelfie

Og det som er så genialt er at du kan bruke sheet-maske hver eneste dag, uten at det irriterer huden (bortsett fra hvis du har akne eller ved bruk av sheet-masker med anti-age-ingredienser som fruktsyrer osv.). I Korea, hvor sheet-maskene stammer fra, er det faktisk mange som bruker sheet-masker hele to ganger per dag (!). Sheet-maskene sørger nemlig for en eksepsjonell fuktboost til huden din som få andre produkter kan matche. Så enten du går for daglig bruk eller et par ganger i uken, vil sheet-maske gi deg en mykere, jevnere og mer glødende hud.

LES OGSÅ: Hvorfor maca er supermat for huden din

Slik bruker du sheet-maske på best måte:

  • Brukes når som helst på dagen; De er enkle og raske å påføre, de skal ikke sitte på lenge og du trenger ikke vaske huden etterpå.
  • Begynn med nyrenset hud og bruk gjerne en toner for å klargjøre huden for ingrediensene i masken.
  • Gni hendene godt sammen slik at de er varme ved påføring av masken. Det hjelper huden til å absorbere ingrediensene bedre.
  • Bruk gjerne en krystallrulle over masken for få ingrediensene til å trekke enda bedre inn.
  • Ikke ha den på lenger enn 20 minutter – dersom den begynner å tørke ut har den motsatt effekt på huden og virker uttørkende.
  • Du trenger ikke vaske huden etterpå (hurra!), bare smør overflødig produkt inn i huden.

Aromatica er det største økologiske k-beauty-merket, og de lager noen heeelt fantastiske sheet-masker:

Sea Daffodil er en økologisk sheet-maske med sjølilje-ekstrakt som gir intens fukt og pleie med ceramider, fermenterte olivenblader og bifida, perfekt for en tørr hud. Den inneholder også glykosaminoglykaner, som hjelper huden med å absorbere de fuktgivende ingrediensene bedre. Masken er laget av naturlig cellulose-lyocell som stammer fra eukalyptus. Den fester seg stramt og behagelig på huden med en silkemyk følelse og hjelper huden å ta opp de aktive ingrediensene.

Calendula Soothing Mask er det perfekte reisefølget på ferie og når huden er irritert og sensitiv. Den inneholder nemlig 75.89 % calendulaekstrakt som lindrer solskadet hud, mens ekstrakt fra fermenterte olivenblader og bifida pleier sensitiv hud. Aloe vera og glykosaminoglykaner virker også pleiende og beroligende.

Du finner begge sheet-maskene fra Aromatica her >>

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Miniguide til peeling

Som småbarnsmor blir det ikke like mye tid til egenpleie som før, og ofte glemmer jeg hvor fantastisk peeling er for huden. Men hver eneste gang jeg kommer på å
Les mer

Hvorfor buriti er den ultimate oljen for huden din i sommer

Jeg elsker å oppdage nye oljer og min nyeste obsession er buritiolje, som er presset fra nøttene til det brasilianske morichepalmetreet. I tillegg til at den beskytter og mykgjør huden
Les mer

Lag din egen sommermaske med agurk og aloe vera

Huden har godt av litt ektra pleie i sola, men du trenger ikke kjøpe dyre produkter av den grunn. Du kan lage din egen avkjølende, lindrende og fuktgivende ansiktsmaske av
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *