462 7

Derfor er peeling avgjørende for en vakker hud

Du kan rense, fukte og pleie huden din så mye du vil, men hvis du ikke bruker peeling jevnlig er det vanskelig å få den rene, myke og glødende huden du ønsker deg.

Ettersom vi blir eldre går cellefornyelsen saktere og saktere. Det betyr at masse døde hudceller blir liggende igjen på huden og at produksjonen av nye celler tar lenger tid, noe som gjør at huden kan se grov, tørr og matt ut. I tillegg kan de døde hudcellene blokkere porene og gi kviser og akne. Hudpleieprodukter trekker ikke godt nok inn når huden er dekket av døde hudceller, og blir isteden liggende som et lag utenpå huden.

En god peeling fjerner laget med døde hudceller og får frem friske nye hudceller, som er klare for næring, fukt og pleie i dybden. Hudpleieproduktene dine vil trekke mye bedre inn i huden og virke mer effektivt. Dessuten legger makeup seg finere og jevnere på hud som peeles jevnlig – man kan virkelig se forskjell på om en kvinne er flink til å bruke peeling eller ikke.

Peeling hjelper til med å åpne porer, fjerne urenheter og rense ut avfallsstoffer. Når du peeler huden økes også blodsirkulasjonen og resultatet er en glødende, frisk og balansert hud. Peeling hjelper også til med å redusere fine linjer og rynker, spesielt de som er forårsaket av tørr og næringsfattig hud. Dessuten er peeling veldig effektivt for å redusere synligheten av pigmentforandringer i huden.

Jeg veksler gjerne mellom forskjellige peelinger etter hva huden min har behov for. Rhassoul Exfoliant fra ISUN er perfekt i hverdagen fordi jeg bare blander den rett i ansiktsrensen min. 1/4 teskje Rhassoul Exfoliant blandet med 2–3 ganger så mye rens, og jeg er good to go. Du kan selvsagt ha i mer av peelingen om du vil ha en kraftigere effekt – eller motsatt om du er veldig sensitiv. Rhassoul Exfoliant er proppfull av mineraler, er mild for huden og virker uttrekkende på urenheter. Du kan også bruke den som ansiktsmaske ved å la den ligge på i 20 minutter. Les mer om Rhassoul Exfoliant fra ISUN her.96480_Rhassoul_Exfoliant_1

En annen favoritt hos meg, som jeg synes er praktisk å bruke ettersom det er et 2-i-1 produkt, er Evolve Radiant Glow eksfolierende maske. En maske som også fungerer som en peeling. Den skal kun virke i 5 minutter før den skylles av med varmt vann. Den inneholder kokosskallpulver, som fjerner skånsomt døde hudceller og etterlater huden jevn, myk og klar. Kakaopulver og leire revitaliserer og renser huden. Og så lukter den fantastisk av kakao og økologisk vanilje. Her finner du mer info om Evolve Radiant Glow Mask.

Uansett hudtype er altså peeling et must i hudpleierutinen din, og slik bruker du det:

  • For de fleste er det best å peele 1–3 ganger i uka, men har du veldig sensitiv hud bør du holde deg til maks 1 gang pr. uke.
  • Påfør peeling på nyrenset, fuktig hud.
  • Massér den inn med forsiktige sirkelbevegelser. Unngå øyenpartiet.
  • La peelingen gjerne sitte på en stund så de aktive ingrediensene virkelig får jobbe i dybden.
  • Ikke glem leppene! De trenger også en lett skrubb i blant.
  • Skyll av med lunkent vann og påfør en ansiktsolje.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lene Jahren

Lene er trebarnsmor og lidenskaplig opptatt av "green beauty". Ideen til PureYou.no ble til da hun gikk gravid med sitt første barn. Hun ble da oppmerksom på hvor mange skadelige stoffer man egentlig utsetter kroppen sin for i løpet av en dag. Hun ønsket å tilgjengeliggjøre trygge og sunne produkter for voksne og barn, gravide og ammende. Med denne bloggen ønsker hun å inspirere til en renere livsstil.

Du liker kanskje også:

Oljeserumet som gir deg gløden du drømmer om

Jeg er sikkert ikke alene om å føle meg litt blek og gusten nå midt på vinteren? Noe av det jeg vanligvis savner mest på denne tiden av året er
Les mer

Trine tester: RMS og Kjær Weis

Jeg har vært så heldig å få teste ut Tinted un powder fra RMS Beauty og Cream Blush fra Kjær Weis og er helt hekta. Endelig har jeg funnet en
Les mer

Det grønne skiftet

Det begynner å bli mange år siden jeg begynte å bytte ut hudproduktene mine med mer naturlige, økologiske alternativer. Hva har det egentlig har gjort for huden min? For meg
Les mer

3 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *