Derfor bør du få i deg antioksidanter

bærsalat

De fleste har hørt at man bør få i seg antioksidanter, men hva er det egentlig? Antioksidanter er en samlebetegnelse for en rekke type stoffer. Noen er vitaminer, noen er mineraler og noen er fargestoffer i bær, frukt og grønnsaker. Og det er særlig bær som er svært rike på antioksidanter. De mest kjente typene antioksidanter er C- og E-vitamin og betakaroten.

Antioksidanter beskytter kroppen mot frie radikaler og oksidiativt stress. Oksidativt stress fører til at huden eldres og mister sin elastisitet og glød. Dessuten er det antioksidanter som holder oss friske og beskytter oss mot hjerte- og karsykdommer. Du har et naturlig nivå antioksidanter i kroppen, men det er likevel lurt å få i seg litt ekstra gjennom kostholdet.

Personlig elsker jeg å spise frukt og bær, og i bærsesongen kunne jeg omtrent levd på det. Nå som sesongen er litt på hell passer jeg på å få i meg så mye bær som mulig. Enten til frokost, eller som en dessert. På toppen strør jeg litt Antioxidant super seed powder complex, for å gi det et ekstra antioksidant-kick. Pulveret er laget av tusenvis av finmalte økologiske frø av spisskummen, grape, bringebær og gresskar.

Du kan strø pulveret over frukt og bær som jeg har gjort her, eller blande det ut i yoghurt, smoothie eller juice. Pulveret smaker nesten ingenting, om enn litt nøtteaktig. Visste du at kaffe inneholder mye antioksidanter? Du kan også blande ut pulveret i morgenkaffen din, bare pass på at den ikke er for varm.

LES OGSÅ: Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Antioxidant super seed powder complex kan også brukes på andre måter. Bland en scoop med en spiseskje honning for en eksfolierende ansiktsmaske. Pulveret kan også blandes med Antioxidant super seed oil complex enten til bruk på huden eller blandet i drikke for en ekstra potent effekt.

bærsalat

Bærsalat:
-1 håndfull vannmelon i terninger
-5 jordbær
-5 physalis
-1 håndfull bringebær
-1 håndfull blåbær
-1 scoop antioxidant super seed powder complex
-mynte til pynt

Fremganngsmåte:
1. Del vannmelon, jordbær og fysalis.
2. Bland sammen med bringebær og blåbær.
3. Dryss en scoop antioxidant super seed powder complex over, og pynt med et mynteblad.

Lagre

Lagre

Julie Ilona Balas

Julie er matblogger og kokebokforfatter. Hun elsker grønn og sunn mat, økologi og naturlige produkter.

Du liker kanskje også:

Hvorfor du bør drikke matcha hver dag

En sjelden gang i blant kommer man over ting som man bare vet at “dette kommer jeg til å fortsette med hele mitt liv”. Matcha er en sånn ting for
Les mer
smoothie bowl veggiecol

Smoothiebolle

Smoothiebolle, eller smoothie bowl som det gjerne heter på det store internettet, er ikke akkurat noe nytt lenger. Men denne måten å drikke, eller skal vi si spise, smoothie på
Les mer

Grønne juiceshots

Foto: Anne Valeur / Julies grønne kjøkken / Kagge forlag Dette er den perfekte måten å starte dagen på! Denne grønne juicen er ganske sterk og konsentrert, så den skal
Les mer

2 Responses

  • “Artikkelen påpeker at forskerne – i motsetning til hva mange påstår/tror – faktisk ikke vet sikkert om antioksidanter i maten er bra for oss. Det som derimot er rimelig sikkert er at det å ta antioksidanter som kosttilskudd er bortkastet eller i verste fall skadelig. ”
    Hva tenker dere om dette? Jeg får ikke lagt ved link til kilde for spam-filteret stopper kommentaren da. Men kilden er Erik Arnesen, master i samfunnsernæring. Og har en langt ifra den eneste som sier dette, det begynner å bli common knowledge at antioksidanter fra hele matvarer er bra, men i form av tilskudd (eller super pulver) ikke er bra.

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *