Derfor bør du bytte til “5-free” neglelakk

Vi jenter elsker neglelakk! Det er få ting som frisker opp mer på en grå dag enn nylakkerte negler. Men visste du at neglelakk er et av de produktene vi bruker som kan inneholde flest skadelige stoffer?

Det er spesielt fem stoffer som det er blitt satt fokus på, som du bør sørge for å unngå i neglelakken din.

Disse 5 er:

Toluene: Dette er en gjennomsiktig væske som brukes mye i maling, lakk, lim, etc. Brukes i neglelakk for å gi en blank og jevn finish. Toluene kan være skadelig å puste inn, det kan skade nervesystemet, gi fosterskade og er også linket til lymfekreft.

Dibutyl Phthalate (DBP): Dette stoffet brukes for å blande fargene i neglelakken og den gjør lakken blank. Det er linket til hormonforstyrrelser, det kan skade evnen til å få barn og det kan forstyrre utviklingen av guttebabyers kjønnsorganer.

Formaldehyd: Dette er kjent for sin kreftfremkallende virkning, men brukes likevel mye i neglelakk. Det er fordi det får lakken til å stivne og gir lenger holdbarhet på produktet. I tillegg til kreft kan formaldehyd gi skade på organer og immunsystemet. Virkelig et stoff å unngå, med andre ord!

Formaldehyd resin: Dette er ikke linket til kreft slik som formaldehyd, men er likevel skadelig. Det kan gi allergi, hudirritasjon og irritere øyne og lunger.

Camphor: Brukes i neglelakk fordi det holder lakken fleksibel etter at den er tørket. Syntetisk camphor er et giftstoff som kan forårsake svimmelhet, kvalme, hodepine, irritabilitet og forvirring(!). Vær spesielt obs hvis du har for uvane å bite negler da dette er mest skadelig om du får det i deg.

Så hvordan styre unna disse? Ganske enkelt: Velg lakker som er merket “5-free”. Det betyr at neglelakken ikke inneholder noen av disse fem skadelige stoffene som er vanlig å bruke i konvensjonelle neglelakker.

_1160572

Treat Collection er en gjeng med lekre lakker som alle er 5-free. Jeg digger disse lakkene! I tillegg til å være 5-free, så er det de mest holdbare giftfrie lakkene jeg har prøvd hittil. Dessuten er det masse fine farger å velge mellom! Jeg liker det klassisk, med enten knallrøde, mørkerøde eller “nude” negler. Klikk her for å finne dine egne favoritter.

For et fint og holdbart resultat bør du bruke basecoat og topcoat også.

Jeg kan også anbefale Gentle Nail Polish Remover Wipes fra Treat Collection. Dette er superpraktiske servietter med en mild soyabasert formel, laget med ren arganolje og beriket med vitamin A, C og E for å fremme sunne, velstelte negler. De inneholder ikke aceton eller sterke acetates som ødelegger negler, neglebånd og tørker ut huden. Deilig å fjerne neglelakk uten å holde på å besvime av lukten! Og så merker du virkelig at de gir fukt istedenfor å tørke ut, slik som vanlige neglelakkfjernere gjør.

Pssst! Akkurat nå får du hele 40 % rabatt på alle lakkene fra Treat Collection! Finn din favoritt her.

Lagre

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Derfor bør du rense huden din med spirulina

Mammaperm har vært fantastisk, men det er utrolig gøy å ta fatt på 2018 med ny jobb som PureSkin.no’s egen Content Manager, i tillegg til at jeg fortsetter som bloggredaktør
Les mer

Trine tester: Josh Rosebrook Styling Cream

Hårstyling! Her er jeg ganske lite bevandret. Det var først når jeg fikk kort, vilt og uregjerlig hår at jeg innså at jeg trengte litt hjelp. Jeg vet hva jeg
Les mer

Dette er kroppspleien som både gir myk hud og ro i sjelen

Jeg har lenge vært nysgjerrig på merket Therapie, og ble veldig glad da Lene bestemte seg for å ta det inn i nettbutikken. For en småsliten småbarnsmor er dette nemlig
Les mer

3 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *