704 12

Derfor bør du bytte til “5-free” neglelakk

Vi jenter elsker neglelakk! Det er få ting som frisker opp mer på en grå dag enn nylakkerte negler. Men visste du at neglelakk er et av de produktene vi bruker som kan inneholde flest skadelige stoffer?

Det er spesielt fem stoffer som det er blitt satt fokus på, som du bør sørge for å unngå i neglelakken din.

Disse 5 er:

Toluene: Dette er en gjennomsiktig væske som brukes mye i maling, lakk, lim, etc. Brukes i neglelakk for å gi en blank og jevn finish. Toluene kan være skadelig å puste inn, det kan skade nervesystemet, gi fosterskade og er også linket til lymfekreft.

Dibutyl Phthalate (DBP): Dette stoffet brukes for å blande fargene i neglelakken og den gjør lakken blank. Det er linket til hormonforstyrrelser, det kan skade evnen til å få barn og det kan forstyrre utviklingen av guttebabyers kjønnsorganer.

Formaldehyd: Dette er kjent for sin kreftfremkallende virkning, men brukes likevel mye i neglelakk. Det er fordi det får lakken til å stivne og gir lenger holdbarhet på produktet. I tillegg til kreft kan formaldehyd gi skade på organer og immunsystemet. Virkelig et stoff å unngå, med andre ord!

Formaldehyd resin: Dette er ikke linket til kreft slik som formaldehyd, men er likevel skadelig. Det kan gi allergi, hudirritasjon og irritere øyne og lunger.

Camphor: Brukes i neglelakk fordi det holder lakken fleksibel etter at den er tørket. Syntetisk camphor er et giftstoff som kan forårsake svimmelhet, kvalme, hodepine, irritabilitet og forvirring(!). Vær spesielt obs hvis du har for uvane å bite negler da dette er mest skadelig om du får det i deg.

Så hvordan styre unna disse? Ganske enkelt: Velg lakker som er merket “5-free”. Det betyr at neglelakken ikke inneholder noen av disse fem skadelige stoffene som er vanlig å bruke i konvensjonelle neglelakker.

Jeg har falt pladask for neglelakkene fra Zao, hvor freshe farger og fint design møter bærekraft og etisk fremstilling. I tillegg til de fine fargene som sitter godt, er de ike bare 5-free, men 8-free, og er også beriket med silika fra bambusolje som styrker neglene dine. Og så har de fine og bærekraftige beholdere med kork av bambus.

Jeg har lagt min elsk på fargen Nude og den matte top-coaten som gir hvilken som helst av fargene en matt drømmefinish. Du får selvsagt også klassisk blank top coat hvis du liker det bedre. Fargene French White, French Beige og French Pink er en nydelig trio for deg som sverger til fransk manikyr, mens Carmin Red eller Coral er for deg som liker det fargesterkt. Du får også de sensuelle mørke Black Cherry og Plum, i tillegg til den nydelige duse rosatonen Antic Pink og den skimrende fargen Pink Champagne.

I tillegg til de fine fargene har Zao laget en neglforsterker som styrker neglene med silika. Den kan brukes som behandling for skjøre negler og er også ideell å bruke som en base før påføring av neglelakk.

Her kan du se alle fargene og finne din egen Zao-favoritt!

 

Lagre

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Fuktgeléen som redder huden (+ bikinilinjen) din i sommer

Første gang jeg prøvde Organic Soothing Gel fra Dr. Alkaitis skjønte jeg ikke helt hva slags produkt det egentlig var; En litt rennende gelé, som verken var som en fuktighetskrem,
Les mer

Nyperoseoljens fantastiske egenskaper!

Sist jeg satt og ventet på en behandling hos min faste hudpleier overhørte jeg en samtale mellom en annen hudpleier og en klient; «Jeg helbredet mine solflekker og aknearr ved
Les mer

Dette er oljen alle vil ha nå

I put that on at night, and I wake up glowing. – Miranda Kerr. Glem argan- og kokosolje. Nå er det nemlig nypefrøolje som gjelder. Etter at Victoria’s Secret-modell Miranda
Les mer

3 Responses

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *