Bliss balls med matcha, kokos og pistasj

En av de første tingene jeg begynte å eksperimentere med på kjøkkenet da jeg begynte å interessere meg for raw food var bliss balls. De er jo så enkle å lage, kan varieres i det uendelige og smaker vanvittig godt. Favorittene mine er helt klart sjokolade og kaffe, vanilje og salt karamell og disse litt mer spenstige med matcha, kokos og pistasj.

Matcha er et pulver laget av høykvalitets grønn te, og er spekket med gode næringsstoffer og antioksidanter. Det brukes tradisjonelt i Japan til å lage te på, men har de siste årene blitt svært populært her i vesten og funnet veien inn i alt fra «matcha lattes», smoothier, iskrem, vafler og pannekaker og en haug med andre godsaker.

Ingredienser:

2 dl mandler
1 dl kokosflak (rå eller ristede)
0.75 dl pistasjnøtter
2 dl myke, steinfrie dadler
1 ss kokosolje
4 ss rått kakaopulver
1 ts matchapulver
1/4 ts vaniljepulver
en liten klype salt

LES OGSÅ: Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Fremgangsmåte:

1. Ha mandler, kokosflak og pistasjnøtter i en food processor, og kjør til alt har blitt brutt ned til små biter.
2. Ha i kokosolje, dadler, matcha, kakaopulver, salt og vanilje og miks videre til alt henger sammen og du har fått en solid deig.
3. Trill kuler av deigen og rull eventuelt i kokosmasse, hakkede nøtter eller matcha- eller kakaopulver.
4. Oppbevares best i kjøleskap eller fryser.

RAWCHA Matcha er laget av de fineste og minste bladene fra det ytterste på tebusken og er dyrket i skyggen – som gir den en intens grønn farge og fantastisk ren smak. Den inneholder 100 % teblader som er stenkvernet. Les mer om den her.

Iselin Amanda Støylen

Iselin er forfatteren av bloggen www.dharmabloggen.com og nettstedet www.agreenkitchen.com. Hun er utdannet yoga lærer og underviser Iyengar yoga, vinyasa og Yin yoga. Iselin har jobbet flere år som raw food kokk på en rekker cafeer og restauranter i utlandet, og er lidenskapelig opptatt av ernæring, helse og en sunn livsstil.

Du liker kanskje også:

Gulrotjuice er supermat for huden din

Antioksidantene i gulrot styrker og helbreder huden og beskytter den mot tidlig aldring og solskader. Gulrøtter inneholder dessuten basedannende, betennelseshemmende og utrensende stoffer, i tillegg til en rekke vitaminer, mineraler
Les mer

Pink beauty latte med rødbetpulver

photo @saratickle Det er ikke til å legge skjul på at vi elsker rosa her på PureYou💗 – og derfor har vi selvsagt falt pladask for den nye trenden med
Les mer
grønn supersalat

Grønn supersalat med gode fettsyrer

Denne grønne supersalaten inneholder alt som gjør en salat perfekt. Kremet avokado, sprø agurk, krydrete og proteinrike kikerter, salt fetaost, næringsrikt egg og en smakfull oljedressing. Salaten passer like godt
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *