Bliss balls med matcha, kokos og pistasj

En av de første tingene jeg begynte å eksperimentere med på kjøkkenet da jeg begynte å interessere meg for raw food var bliss balls. De er jo så enkle å lage, kan varieres i det uendelige og smaker vanvittig godt. Favorittene mine er helt klart sjokolade og kaffe, vanilje og salt karamell og disse litt mer spenstige med matcha, kokos og pistasj.

Matcha er et pulver laget av høykvalitets grønn te, og er spekket med gode næringsstoffer og antioksidanter. Det brukes tradisjonelt i Japan til å lage te på, men har de siste årene blitt svært populært her i vesten og funnet veien inn i alt fra «matcha lattes», smoothier, iskrem, vafler og pannekaker og en haug med andre godsaker.

Ingredienser:

2 dl mandler
1 dl kokosflak (rå eller ristede)
0.75 dl pistasjnøtter
2 dl myke, steinfrie dadler
1 ss kokosolje
4 ss rått kakaopulver
1 ts matchapulver
1/4 ts vaniljepulver
en liten klype salt

LES OGSÅ: Oljetilskuddet som gir deg vakker hud innenfra

Fremgangsmåte:

1. Ha mandler, kokosflak og pistasjnøtter i en food processor, og kjør til alt har blitt brutt ned til små biter.
2. Ha i kokosolje, dadler, matcha, kakaopulver, salt og vanilje og miks videre til alt henger sammen og du har fått en solid deig.
3. Trill kuler av deigen og rull eventuelt i kokosmasse, hakkede nøtter eller matcha- eller kakaopulver.
4. Oppbevares best i kjøleskap eller fryser.

RAWCHA Matcha er laget av de fineste og minste bladene fra det ytterste på tebusken og er dyrket i skyggen – som gir den en intens grønn farge og fantastisk ren smak. Den inneholder 100 % teblader som er stenkvernet. Les mer om den her.

Iselin Amanda Støylen

Iselin er forfatteren av bloggen Dharmabloggen.com og nettstedet Agreenkitchen.com. Hun er utdannet yogalærer og underviser i iyengar yoga, vinyasa og yin yoga. Iselin har jobbet flere år som rawfood-kokk på en rekker cafeer og restauranter i utlandet, og er lidenskapelig opptatt av ernæring, helse og en sunn livsstil.

Du liker kanskje også:

Rosenkål – sunt og godt juletilbehør!

Hvis du tror du ikke liker rosenkål har du nok aldri smakt denne varianten! På vinterstid frister det ikke alltid med en kald salat – men det er likevel viktig
Les mer

Rå iskake med blåbær, kokos og vanilje

Vi er så glade for å ha fått med oss Iselin Amanda Støylen som bidragsyter her på bloggen. Iselin er damen bak A Green Kitchen, og vil dukke opp hos
Les mer
gulrotsuppe ingefær gurkemeie

Gulrotsuppe med ingefær og gurkemeie

Dette er suppen som kurerer snufsete neser og lindrer sår hals i høst! Gulrotsuppen inneholder gurkemeie og ingefær, som skal være bra for gryende forkjølelser. Og så smaker det jo
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *