692 13

Beskytt huden i vårsolen med økologisk solkrem

Endelig er det VÅR. På tide med ny solkrem!

Plutselig skal den bleke vinterhuden vår ut og kjenne på deilige solstråler igjen. Det kan nesten komme som et lite sjokk, og nå er det spesielt viktig å beskytte seg – særlig hvis du har lett for å bli brent. Jeg er overlykkelig over at det finnes økologiske, naturlige og trygge solkremer, som i tillegg beskytter mot både UVB og UVA-stråler. Takk gud for at vi slipper å smøre oss med parabener, mineraloljer, nanopartikler, sprøytemidler og andre ulumskheter!

Jeg foretrekker solkremer med mineralfilter. Det vil si at UV-filteret består av sinkoksid og/eller titaniumdioksid. Dette legger seg som en beskyttende hinne på huden, og gir fullspektret UV-beskyttelse. Syntetiske filtre gir også full beskyttelse dersom de er merket “broad spectrum”. Solkremene fra Acorelle er blant mine favorittsolkremer.

Acorelle tilbyr en komplett serie økologiske solpleieprodukter med naturlige filtre, innovative ingredienser, behagelige konsistenser som er helt usynlig på huden! Produktene er EU-godkjente og opprettholder kravet til merking og norsk standard. Alle produktene er sertifisert økologisk av Ecocert.

Acorelle har takket være sine eksperter utviklet flere nye innovative formler helt uten nanopartikler. Her bevises det at man allikevel kan bruke økologisk solkrem med høy solfaktor uten å bli hvit. Den store innovasjonen er det nye vegetabilske solfilteret som Acorelle oppdaget. Dette filteret er et patentert 100% naturlig vegetabilsk olje, utvunnet fra det indiske treet pongolote. Karanjaolje oppnås ved kaldpressing av frøene til treet og er en kraftig antioksidant som har en ekstraordinær evne til å absorbere UVA og UVB stråler. Dette solfilteret gir høy grad av beskyttelse mot UVA og UVB-stråler samt hudaldring. Denne oljen er også helt transparent og derfor usynlig på huden.

Her får du en liten oversikt:

Tinted Sun Cream SPF 30 passer alle hudtyper og hudtoner, også de med sensitiv eller fet hud. Økologisk sertifisert farget solkrem med solfaktor 30 for ansiktet. Gir en jevn, gylden farge, en sunn glød og en pudderaktig finish. Den beskytter huden effektivt mot solens skadelige UVA og UVB stråler, og inneholder en unik aktiv antioksidant som bekjemper frie radikaler. Her finner du mer info. Denne finnes også med faktor 50, i en lys, beige farge. Les mer om den her.

Sun Face Balm SPF 30 er også ideell til alle hudtyper og hudtoner. Dette er en 100% naturlig og økologisk sertifisert solbeskyttelse til ansikt basert på den ekstraordinære karanjaoljen. Den er fullstendig transparent og usynlig på huden. Naturlig solbeskyttende vegetabilsk karanjaolje er kombinert med mineralfilteret titandioksid for effektivt å beskytte ansiktet mot solens skadelige UVA og UVB stråler. Virker ikke fet. Les mer her.

Sun Spray SPF 30 er solbeskyttelsen for deg som ønsker en ultralett konsistens som er lett å påføre både ansikt og kropp. 100% naturlig og økologisk sertifisert solbeskyttelse basert på mineralfilter. Transparent i farge. Sun Spray SPF 30 beskytter sensibel hud effektivt mot solens skadelige UVA og UVB stråler. Den flytende konsistensen er delikat duftende, er lett å smøre ut og etterlater ingen hvit effekt. Absorberes raskt og klistrer ikke. Her finner du den. Finnes også med solfaktor 50; ideell for sensitiv hud og barn fra 3 år og opp. Lett konsistens. Parfymefri. Les mer om den her.

Tips til riktig bruk av solkrem: Påfør solkremen over din vanlige ansiktsolje eller dagkrem, ca. 15 minutter før du skal ut i sola. Ofte bruker vi for lite solkrem, så smør rikelig på. Husk å påføre solkrem flere ganger om dagen når du er mye ute, gjerne annenhver time. Ikke glem å smøre halsen og brystet, hvis du vet at du vil få mye sol der også.

PSST! Visste du at mange planteoljer har naturlig solbeskyttelse i seg? For eksempel skal gulrotfrøolje ha SPF på ca. 40, mens kokosolje og buritiolje begge skal ha SPF på ca. 8. Enda en god grunn til å bruke ansiktsoljer daglig – kombinert med en økologisk solkrem såklart 😉 Sjekk for eksempel ut Beauty Oil fra RMS Beauty, som blant annet inneholder den beskyttende buritioljen. Her kan du lese mer om buritioljen.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lene Jahren

Lene er trebarnsmor og lidenskaplig opptatt av "green beauty". Ideen til PureYou.no ble til da hun gikk gravid med sitt første barn. Hun ble da oppmerksom på hvor mange skadelige stoffer man egentlig utsetter kroppen sin for i løpet av en dag. Hun ønsket å tilgjengeliggjøre trygge og sunne produkter for voksne og barn, gravide og ammende. Med denne bloggen ønsker hun å inspirere til en renere livsstil.

Du liker kanskje også:

Nyperoseoljens fantastiske egenskaper!

Sist jeg satt og ventet på en behandling hos min faste hudpleier overhørte jeg en samtale mellom en annen hudpleier og en klient; «Jeg helbredet mine solflekker og aknearr ved
Les mer

Den økologiske solkremen alle vil ha denne sommeren

Vi er SÅ glade for å ha fått inn The Organic Pharmacy, som består av økologiske, prisvinnende og superpopulære produkter. Det jeg har gledet meg mest til er solkremene. Jeg
Les mer

RMS Beauty Lip2Cheek video tutorial

Jeg digger multi-purpose produkter som gir en fresh look på null komma niks! I denne videoen viser jeg deg hvordan du kjapt og enkelt legger Lip2Cheek fra RMS Beauty. Her
Les mer

8 Responses

 • Hei,
  Hva med solkrem til en på 3 år? Jeg brukte Coola (den til barn) til henne i fjor, da dere anbefalte denne. Bra beskyttelse, men grusom å smøre ut og lagde flekker som var umulig å få bort. Har nå tenkt å bestille en fra Rudolph Care, men så leste jeg om dette merket her hos dere… Du skriver dog ikke om det funker til barn, vil du anbefale den som heter Sun cream for babies spf 50 til en liten jente på snart 3 år? Den skal brukes hver dag i barnehagen (de er mye ute i solen!) og må beskytte bra naturligvis, samt være enkel å smøre ut uten å bli hvit! Tusen takk for svar 🙂

  • Hei Charlotte! Da velger du Sun Spray spf50 – den er ideell for sensitiv hud og barn fra 3 år og opp, og har en lett konsistens (har oppdatert innlegget med dette nå 😉 )

 • Åssen er disse når det kommer til kviser? Jeg liker å bruke solkrem, men huden blir så utrolig uren av det og jeg får masse kviser. Har prøvd mange økologiske naturlige, men ikke funnet noe som funker enda.

 • Hva med solkrem til barn under 3 år? Har en to-åring og vil veldig gjerne ha en krem som ikke er vanskelig å smøre ut – hun er vanskelig nok å smøre fra før!

 • Hei
  Hvilken anbefaler du hvis man ikke ønsker solfaktor 50 til barn under fem og tre år?

  Nysgjerrrig på de du nevner her da jeg er på solkremjakt. Blir disse hvite i huden?

  Takker for svar.

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *