3540 0

Alt du trenger å vite om tørrbørsting av kroppen

Ok, så jeg tar ekstremt godt vare på huden i ansiktet mitt, det har vi fått etablert. Dessverre tar jeg, foruten solkrem om sommeren, tilsvarende dårlig vare på huden på resten av kroppen. Grunnen til det er litt uklar, men jeg tror det handler 50 % om latskap og 50 % om at den klarer seg greit selv, kroppshuden. Men selvsagt er det rom for forbedring, og jeg har kommet til et punkt der jeg har bestemt meg for å ta visse grep. Da jeg fikk min første tørrbørste måtte jeg google litt for å skjønne hva som egentlig var greia, men innså fort at det kunne være noe for meg. Ikke altfor krevende, men tilsynelatende effektivt.

Tørrbørsting er en praksis med røtter i Ayurvedisk medisin, som har mange tusen år på nakken. Kort sagt går det ut på å børste kroppen uten vann eller olje på, og dermed skape friksjon som bidrar til å stimulere lymfesystemet og blodsirkulasjonen i kroppen. Man børster nedenfra og opp, med dynamiske bevegelser i retning hjertet. Gjør man dette hver dag vil man med tiden hjelpe kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer raskere, forebygge cellulitter og få mykere, sunnere hud. Flott!

Børsten jeg har fått meg er fra Karmameju, RECHARGE ionic body brushog har børstehår av tynne, tynne bronsetråder og hestehår. Litt spesielt tenker du kanskje, men grunnen til materialvalget er at de i kontakt med huden danner negative ioner, som skal øke oksygenopptaket til cellene. Ganske spenstig. De har også BUFF, en børste med naturfiber, som passer bedre for sensitiv hud. En god tørrbørste skal være stiv, men skånsom, og i naturmateriale.

Jeg satte i gang å børste før dusjen et par dager i uka. Begynner med fotsålene, og jobber meg oppover legger og lår, over magen og armene, og forsiktig over armhulene der det er mange lymfeknuter. Børsten føles litt stiv på de mest sensitive delene av huden, og jeg legger knapt noe trykk på for eksempel magen, mens på leggene kan jeg børste i vei. Jeg har lagt meg til en vane å børste syv ganger på hvert område. Det er ikke trykk som er viktigst, men de dynamiske bevegelsene. Vær ekstra forsiktig der huden er tynnere, og unngå ansiktet og brystet. Karmameju har en egen børste tilpasset disse områdene, RENEW ansiktstørrbørste, som er ekstra myk og skånsom. Man skal unngå å børste skadet hud, og helst begynne litt forsiktig for at huden skal venne seg til prosedyren. Avslutt alltid med en dusj for å skylle av den nå løse, døde huden.

Les også: Derfor bør du tørrbørste ansiktet ditt

Første gang jeg testet å tørrbørste føyk de døde hudcellene i myke skyer rundt meg, og den umiddelbare effekten er åpenbar; myk hud! Så myk som den ellers bare blir på sommeren, når jeg bader i havet og ruller meg i sand dagen lang. Selve seansen er behagelig og avslappende, og det koster meg lite å legge inn noen minutter børsting før dusjen. Om kroppen min har blitt flinkere til å kvitte seg med avfallsstoffer blir vanskelig å vurdere, men jeg drikker iallefall nok vann for å hjelpe den på veien, i tilfelle. Og selv om det selvsagt er fåfengt å tro at noe skal fjerne cellulitter helt, så innbiller jeg meg at lårene ser hakket glattere ut. Jeg legger iallefall ikke ned tørrbørsten med det første.

Maja Hattvang

Maja er utdannet tekstforfatter og har blogget i ti år. Hun elsker å eksperimentere med skjønnhetsprodukter, vet hva hun liker, og ga høsten 2017 ut boken «Naturlig nok» som handler om hjemmelaget hudpleie.

Du liker kanskje også:

Den mest innovative ansiktsmasken jeg har prøvd

Jeg elsker å mikse mine egne ansiktsmasker med naturlige ingredienser fra kjøkkenskapet. Men da jeg kom over denne splitter nye masken fra Odacité måtte jeg bare bønnfalle Lene om å
Les mer

Den eneste neglelakken som er helt trygg for de minste

Som mamma til to gutter skulle man kanskje tro at dette med neglelakk ikke var et stort tema. Men hver eneste gang jeg har lakket neglene mine kommer størstemann på
Les mer

Dette er kultkremen stjernene sverger til

Både stjerner som Rihanna, Alexa Chung og Victoria Beckham, og makeup-artister verden over (meg selv inkludert), sverger til denne klassikeren. Stjernenes hemmelige skjønnhetsvåpen heter Skin Food, og er designet for
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *