820 0

7 grunner til at du bør begynne med sheasmør nå

Sheasmør er en av de tingene jeg alltid har tilgjengelig hjemme, og det var en av de aller første ingrediensene jeg begynte å eksperimentere med da jeg gikk over til en renere livsstil. Faktisk vil jeg gå så langt som å si at jeg nesten ikke kan leve uten. Det har nemlig vært en lifesaver i utrolig mange sammenhenger og jeg lover deg at du blir skikkelig hekta når du først har blitt kjent med dette fantastiske smøret.

Det er rikt på A- og E-vitamin og fettsyrer, og bruksområdene er mange – du skal lete lenge etter en mer mykgjørende og beskyttende ingrediens for hud og hår. Det kan brukes av alle i familien, inkludert barn, babyer og gravide, og er supert for tørr eller sprukken hud, rosacea, dermatitt, eksem, utslett og andre hudirritasjoner.

7 SMARTE MÅTER DU KAN BRUKE SHEASMØR PÅ:

1. Til tørr hud: Sheasmør gir intens fukt til tørre partier i ansiktet og på kroppen, på hender og føtter. Bruk det gjerne over natten som en intensiv fuktbehandling i ansiktet (dersom du lett får urenheter bør du begrense bruken i ansiktet). Perfekt for uttørket vinterhud som skriker etter fukt!

2. Som kuldekrem: Du trenger ikke konvensjonelle kuldekremer når du har sheasmør, det er nemlig perfekt som beskyttelse til både små og store i minusgrader. Smør det rett på kinn, nese og andre utsatte områder – gjerne på kalde vintermorgener før barna drar i barnehagen (beskyttelsen varer i flere timer).

3. Til tørt hår og hodebunn: Sheasmør gir både intens fukt og glans til håret, og kan dessuten hjelpe mot tørr hodebunn og flass. Smelt sheasmør over vannbad og bruk det som fuktmaske for tørt hår over natten og vask ut om morgenen. Dersom du har hodebunnsplager kan du massére det inn i hodebunnen og la det virke i minimum 30 minutter før du vasker det ut med en mild shampoo.

Raw Shea Butter fra S.W. Basics / 3 Ingredients Cream fra S.W. Basics / Herbal Shea Butter fra ISUN

4. På tørre lepper: En liten krukke med sheasmør er alt du trenger for tørre og sprukne lepper. Du lager dessuten kjempeenkelt din egen leppebalsam ved å smelte litt sheasmør over vannbad, ha i litt kokosolje og noen dråper eterisk olje av peppermynte. Helles over i en liten krukke med lokk og la det stivne i kjøleskapet. Eller så kan du selvsagt bare smøre rent sheasmør på leppene 😉

LES OGSÅ: Tre smarte bruksområder for sheasmør

5. På tørre neglebånd: Smør inn negler og neglebånd hver gang du kjenner deg tørr, og påfør gjerne litt ekstra om kvelden før du legger deg. Sheasmøret vil mykgjøre og styrke neglebåndene dine og samtidig gi næring til neglene.

6. På arr, inkludert aknearr: Sheasmør er rikt på anti-inflammatoriske fettsyrer som roer betent hud og mykgjør arrvev. Det er også rikt på vitamin-E, som beskytter og virker helende. Den rosa/lilla tonen som arr ofte får skal kunne dempes ved jevnlig bruk av sheasmør, mens allantoin og stearinsyre, som sheasmør er veldig rikt på, virker som effektive cellefornyere og korter ned på helbredelsestiden på arr.

7. På voksende gravidemager og strekkmerker: Få ting er bedre på en voksende gravidemage som klør. Her snakker jeg av førstehåndserfaring! Rent, uraffinert sheasmør er 100 % trygt for mor og barn og kan brukes både morgen og kveld eller gjennom dagen ved behov. Prøv også sheasmør på strekkmerker – innholdet av E- og A-vitamin kan forbedre kollagen- og elastinproduksjonen i huden og sørge for at den holder seg myk og sunn, og på den måten gjøre strekkmerker mindre synlig.

LES OGSÅ: Slik lager du din egen sinksalve

PureSkin.no får du tre supre sheasmør-produkter:

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Dette er serumet som har “alt”

Jeg har testet et nytt serum som jeg er fullstendig bergtatt av. På den korte tiden jeg har brukt det har huden min blitt både jevnere i hudtonen, glattere og
Les mer

Hvorfor superstjernene sverger til aromaterapi og eteriske oljer

Eteriske oljer og aromaterapi er ikke lenger forbundet med noe svevende, alternativt og helsekostaktig – det er rett og slett blitt superhot, og superstjerner som Miranda Kerr, Gwyneth Paltrow, Gisele
Les mer

Lag din egen hårkur med bare to ingredienser

Jeg fortsetter å dele oppskrifter fra boka mi, Naturlig nok (som du får kjøpt her!). Dette er en av de enkleste oppskriftene, men også en av de mest effektive: hårkur!
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *