568 0

7 grunner til at du bør begynne med sheasmør nå

Sheasmør er en av de tingene jeg alltid har tilgjengelig hjemme, og det var en av de aller første ingrediensene jeg begynte å eksperimentere med da jeg gikk over til en renere livsstil. Faktisk vil jeg gå så langt som å si at jeg nesten ikke kan leve uten. Det har nemlig vært en lifesaver i utrolig mange sammenhenger og jeg lover deg at du blir skikkelig hekta når du først har blitt kjent med dette fantastiske smøret.

Det er rikt på A- og E-vitamin og fettsyrer, og bruksområdene er mange – du skal lete lenge etter en mer mykgjørende og beskyttende ingrediens for hud og hår. Det kan brukes av alle i familien, inkludert barn, babyer og gravide, og er supert for tørr eller sprukken hud, rosacea, dermatitt, eksem, utslett og andre hudirritasjoner.

7 SMARTE MÅTER DU KAN BRUKE SHEASMØR PÅ:

1. Til tørr hud: Sheasmør gir intens fukt til tørre partier i ansiktet og på kroppen, på hender og føtter. Bruk det gjerne over natten som en intensiv fuktbehandling i ansiktet (dersom du lett får urenheter bør du begrense bruken i ansiktet). Perfekt for uttørket vinterhud som skriker etter fukt!

2. Som kuldekrem: Du trenger ikke konvensjonelle kuldekremer når du har sheasmør, det er nemlig perfekt som beskyttelse til både små og store i minusgrader. Smør det rett på kinn, nese og andre utsatte områder – gjerne på kalde vintermorgener før barna drar i barnehagen (beskyttelsen varer i flere timer).

3. Til tørt hår og hodebunn: Sheasmør gir både intens fukt og glans til håret, og kan dessuten hjelpe mot tørr hodebunn og flass. Smelt sheasmør over vannbad og bruk det som fuktmaske for tørt hår over natten og vask ut om morgenen. Dersom du har hodebunnsplager kan du massére det inn i hodebunnen og la det virke i minimum 30 minutter før du vasker det ut med en mild shampoo.

Raw Shea Butter fra S.W. Basics / 3 Ingredients Cream fra S.W. Basics / Herbal Shea Butter fra ISUN

4. På tørre lepper: En liten krukke med sheasmør er alt du trenger for tørre og sprukne lepper. Du lager dessuten kjempeenkelt din egen leppebalsam ved å smelte litt sheasmør over vannbad, ha i litt kokosolje og noen dråper eterisk olje av peppermynte. Helles over i en liten krukke med lokk og la det stivne i kjøleskapet. Eller så kan du selvsagt bare smøre rent sheasmør på leppene 😉

LES OGSÅ: Tre smarte bruksområder for sheasmør

5. På tørre neglebånd: Smør inn negler og neglebånd hver gang du kjenner deg tørr, og påfør gjerne litt ekstra om kvelden før du legger deg. Sheasmøret vil mykgjøre og styrke neglebåndene dine og samtidig gi næring til neglene.

6. På arr, inkludert aknearr: Sheasmør er rikt på anti-inflammatoriske fettsyrer som roer betent hud og mykgjør arrvev. Det er også rikt på vitamin-E, som beskytter og virker helende. Den rosa/lilla tonen som arr ofte får skal kunne dempes ved jevnlig bruk av sheasmør, mens allantoin og stearinsyre, som sheasmør er veldig rikt på, virker som effektive cellefornyere og korter ned på helbredelsestiden på arr.

7. På voksende gravidemager og strekkmerker: Få ting er bedre på en voksende gravidemage som klør. Her snakker jeg av førstehåndserfaring! Rent, uraffinert sheasmør er 100 % trygt for mor og barn og kan brukes både morgen og kveld eller gjennom dagen ved behov. Prøv også sheasmør på strekkmerker – innholdet av E- og A-vitamin kan forbedre kollagen- og elastinproduksjonen i huden og sørge for at den holder seg myk og sunn, og på den måten gjøre strekkmerker mindre synlig.

LES OGSÅ: Slik lager du din egen sinksalve

PureSkin.no får du tre supre sheasmør-produkter:

Birgitte Magnussen

Birgitte er PureYou.no's Content Manager og bloggredaktør for the PURE blog. Hun er dessuten forfatter av boken "Renere liv" og er Norges eneste Green Makeup Artist. I tillegg er hun mamma til to gutter. Birgitte har også egen blogg på birgittemagnussen.no>>

Du liker kanskje også:

Her er den perfekte oljen etter en lang sommer

Jeg har brukt nypefrøolje som ansiktsolje i hele ferien, og jeg tror aldri huden min har holdt seg så fin gjennom en hel sommer noen gang. Den gir akkurat passe
Les mer

Mine beste sminketips til en dewy hud

Ingenting er finere enn en glødende og duggfrisk makeup synes jeg, og det er en enkel måte å føle seg litt freshere på etter en lang vinter. Her skal du
Les mer

Les dette før du lakker neglene dine igjen

Du er sikkert klar over at det finnes mange stoffer i kosmetikk som du bør unngå. Og kanskje vet du at neglelakk er en av verstingene når det kommer til
Les mer

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *